Ben üniversite mezunuyum görücü usulü lise mezunu biriyle tanıştık işi gücü var. Bugüne kadar hep benden yüksek eğitimli en azından üniversite okumuş birini istedim ama olmadı. Bunun neyini beğenmedin laflarından bunaldım sıkıldım. Yaş geçiyor seçicilikte oluyor, yalnız kalma korkusu da var his heyecan da yok karar vermekte zorlanıyorum sizce ne yapsam?😭
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBence biraz dengi dengine olmalı. Babam zamaninda 400 kusur puanla fakulte kazanmış, okumus. Ama annem ortaokul mezunu. Aralarindaki bu egitim farki sıkıntısını gordum. Es olarak bir sıkıntı yoktu ama birbirini anlama, birbirine mesleki destek verme ya da kisilerin kendi uzmanliginda, okudugu alanla ilgili birbirini besleme durumu anne babamda olmadi.
Ve bende annemin kizi olarakta benim eğitimim arttikca bunun zamanla soruna neden oldugunu gordum. Annemin hakkini ödeyemem, o benim sultanim, beni bugunlere getirdi orada sorun yok. Ama bizim aramizda da sıkıntı oluyor. Bazen egitimsel anlamda da annemin beni yönlendirmesini vs isterdim.
Annem egitimimde hic soz sahibi olamadi. Hep babam ilgilendi okul islerimle. Sinava hazirliklarimda, sinav tercihlerimde annem hic karismadi, karisamadi. bilmedigi seyler hakkinda yorum yapamadi.
Anneme sinav sistemini vs anlatsam, fikrini istesemde yardimci olamadj. kendisi yasamadigi icin haliyle cozemedi durumu.
Annemin beni yönlendirmesini, egitimiyle bana bir seyler katmasini isterdim acik konuşmak gerekirse. Yonlendirmesini, egitimime katki sunacak seyleri onume getirmesini isterdim. Kitap okuma huyu falanda yok. Bu aliskanligi kazanmam cok zor oldu.
Annem gorev vari biz, ev isleriyle ilgilendi. Kendisine ben daha liseye giderken bak millet okuyor, sende aciktan bitir. Beraber lise okuyalim dedim. Istemedi bilgilerimi unuttum, bu saatten sonra ne okumasi dedi.
Bunlari dediginde 15-16 yasindaydim. Simdi 24. Gecen sene liseye basladi daha yeni. Onda da kendi kendine şevk geldi. Lisedeyken dedigimde yapmadı. Yoksa simdiye bitirmisti, yasi bahane etti yasi simdi daha da buyuk. Evet bir sey seyler icin cabaliyor Şu an ama bana egitim konusunda pek faydasi olamadi.
Tanidiklar var mesela. Annesi ingiliz dili edebiyati mezunu calismiyor olsada. Cocuklarina ingilizce öğretiyor. Digeri edebiyat mezunu, kitapligi dolu cocuklarla her gun belli saatte kitap okuyan tanidigim var. Bir digeri cocuk gelisimi mezunu, cocugu daha iyi anlıyor, daha iyi yonlendiriyor, krizlerini daha iyi yönetiyor gordugum kadariyla vs vs. Bende cocuk gelisimi okuyacagim meslek icin degil. Ilerde isime yarar diye. Hani anneminde boyle olmasini isteyebilirdim. ama tek bu konuda yani. Bir bu konuda kusuru var. Diger konularda hakkini helal etsin.
Kadinlar çalışmıyor olsa da ben egitimli olmalari gerektigini dusunuyorum. Ayni sekilde baba da oyle. Babam iyi ki okumus, cok sey katti bana. Egitimle ilgili bircok alışkanlığımi onun sayesinde kazandim. Ciftlerin birbirine denk olmamasi sadece birbirine degil cocuklari da etkiliyor. Babam arastirip, okurken, kitapligi doluyken annem bu durumlara karsilik veremedi. Annem babam arasinda egitim farkini goren biri olarak erkekte bu konu onem. verdigim bir sey. Ha okumamis ama kendini cok iyi geliştiren kisiler yok mu var. Ama bizim ulkede az.
Yabancilar kendini okul olmasada gelistirmeye acik ama bizde kimse okumuyorsa, sinavi yapilmiyorsa oturupta bircok seye kafa yorupta kendine iş çıkarmıyor acikcasi. Cogu su okul bitsin, maasi alayimda yatayim kafasinda.
Erkekler okul oncesi ya da cocuk gelisimi okumasa gider de cocuk nasil gelişiyormus, buyuyormus ihtiyaclari nelermis öğrenir mi? Acik konuşalım boyle bir gereksinim dahi duymazlar. Bizim ulkede egitim olayi olmasa kimse kendi kendine kolay kolay bir seyler icin cabalamaz. Heleki geliri varsa hic ugrasmaz.
Kadin ve erkegin en azindan universite mezunu olmasinin bircok ortak nokta olusturacagini dusunuyorum. Gider birbirinizin okudugu sehirleri gezer, anilarinizi anlatirsiniz. Ilerde cocuklariniza anlatirsiniz. Babam bizi aldi okudugu sehre goturdu. Kitapçılari gezdirdi burada tezim basildi dedi. Uniyi ve fakulteye goturdu anilarini anlatti. Yani boyle şeyler daha ortak seylee olusturuyor bence.
Calisip calismamayi kenara koyuyorum. Eğitimden bahsediyorum. Biraz birbirini anlamak ve ayni pencereden bakabilmek icin kadin ve erkegin biraz birbirine denk durumda olmalari gerektigini dusunuyorum. Ailede kismen oyle oluyor çünkü. Dunurlerde birbirine denk olabiliyor bu durumda. Hani kadin calismiyordur, atanamamistir ya da tercih etmiyordur ama okumustur, o egitim havasini solumustur. Erkekte de ayni sekilde. O da belki elinde meslegi parasi yoktur ama eğitimini almıştır.
Yani üniversite yuksek lisans gibi seyleri sadece meslek olarak gormemek lazim. Bircogu kisisel, kulturel gelisimde de cok etkili. Üniversite fakultelerinin tamami iş garantisi zaten vermez, gunumuzde vermiyor da zaten. Eğitim almak, kulturlenmek, o havayi solumak, tek basina bir seylerle mücadele etmek ayni zamanda. Seni gelistiren, osguven katan, dersler cikarmani saglayan 18-19 gibi yaslarda kendi basinin caresine bakip, sorumluluk almani gerektiren bir sey. Universite sadece egitim konusunda alan acmiyor, sadece egitimli kisiler cikarmiyor, yasam acisindan da cok sey öğretiyor.
Ha gidip orgun okuma imkani yoktur, aciktanda okur. Ilim, bilim öğrenmek isteyene cok secenek var. Lise mezunu biri genelde sadece para kazanır. Kendini gelistiriyordur belki ama o uni havasini almamıştır. Para kazanmak istedikten sonra liseden de devlet memuru olunuyor. En dusuk memur maasi kazaniliyor. Kimi 4 yillik okusa da yine duz memur oluyor. Ama millet gidip okumak istiyorsa bunun bircok sebebi var. Universitedeki mesele sadece para kazanmak degil. Egitimin yaninda bircok sey sagliyor insana.
Bunu da imkani olan, sagligi yerinde olan, orgun okuma fırsatı olan kisilerin deneyimlesi gerektigini dusunen biriyim.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet de işi gücü yerinde yaşım da geçiyor😒
En İyi Cevaplar
u 1 yılBence şanş vermelisin yarının ne getireceği belli olmaz tanıyınca sevme ihtimalin de var öyle de düşünebilirsin statüden önce karakter önemli ve düzenli iş evlilik sorumluluğunu kaldırması açısından bana sorarsan kestirip atmak yerine tanımalısın öncelikle duygu birdenbire oluşmaz bir tavrı hareketi kalbine değebilir sevebilirsin.:)
00 Yorumla
Sevmediğin, bir şey hissetmediğin kişi üniversite mezunu da olsa boş lise mezunu da olsa boş. O evlilik , bir yere kadar devam eder. Sonra tekeri patlamış araba gibi olur sonu
01 Yorumla- 1 yıl
Ama başka da adayım kalmadı hep bir bahane oldu işi gücü yerinde iyi biri gibi😒
Tabi ki olacak aynı durum ben de de var olaylara bakış açınız bir kere kesinlikle aynı olmayacak zaman zaman senin karşında sana karşı ezilmemek için hiç bir fikri olmasa bile saçmalayacak ısrarlı tutum hallerine girecek davul dengi dengine çalar ileride çocuk sahibi olduğunuzda bile olumsuz etkilerini gozlemleyeceksin bakış açıları tamamen değişik olacaktır
03 Yorumla- 1 yıl
Gerçekten mi ya işi gücü var ama iyi biri gibi de sakin kendi halinde
- 1 yıl
😒😭
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
29Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u 1 yılBenim için sorun olmaz.. ben sevdiğim kadının eğitim durumuna bakmam
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılyaşın doğruysa elinde çürük balık var komik şekilde taze fiyatına satmaya çabalıyorsun... Devam et 38 lerine gelince görürsün hayat nasıl seni alaşğı ediyor 😏 O mühendisler doktorlar senin yaşında 20-25 arasına bakıyor evlenmek için o yüzden spasın. Bekle sen kuzum beyaz atlın gelir alır yoldan 😘
02 Yorumla- 1 yıl
😭😭
Cevap sahibi1 yılÜzülme kuzum. Kuzen var 47 yaşında bekar hiç evlenemedi kız haliyle. Senden beterler var ama sen de aday adayı sayılırsın. Koca İstanbul da nasıl sap kalabildi kadın haliyle şaşıyorum 😶
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılönce anlaşabilecegin insanı seç iletişim çok önemli ilişkide, sözleri vs seni gerçekten sıkıyorsa zaten güzel bir iletişimin olmaz.. sosyal statü senin için çok önemlide olabilir buda bir istektir her insanın isteği olabilir ayıp değil
012 Yorumla- 1 yıl
Yani sorun olur mu sizce
- 1 yıl
Sosyal statü çok önemliyse sizin için problem olur... kendin için söylüyorum bana kalırsa olmamalı...
Yalnız kalmaktan endişe ettiğin için aceleci olursan hata yaparsın ihtiyacın olan insanı değil var olanı seçmiş olursun
- 1 yıl
Pek de şansım kalmadı elimde aday bu var😒
- 1 yıl
Bununda laflarını belli ki tarzını beğenmemişsiniz, yine mutsuz olursunuz.. evlenmek için evlenmeyin derim ben.. aklının kalbinin onayladığı biri olsun
- 1 yıl
Yo fizik görüntü olarak iyiydi 1 kere görüştük ama aşk yok
- 1 yıl
Çok bir şey hissetmedin duygu olarak, o halde kabul etmeyin bence
- 1 yıl
Yaş geçiyor evde kaldım arkadaşlarım hep evli😭
- 1 yıl
Arkadaşlarımiza çevremize göre hayatımızı şekillendiremeyiz ki ama, her şey en güzel şekilde olur doğru kişiyi seçtiğinden emin ol sadece evlilik uzun bir hayat
- 1 yıl
😭
- 1 yıl
🙏 üzmeyin kendinizi
- 1 yıl
Teşekkürler 😢😭
- 1 yıl
Rica ederim umarım her şey olumlu olur hayatında 🙏🌙
1 yılErkek eğitimini tamamlamışsa ve hayatına alacağı kadının eğitimine önem vermiyorsa olur. Fakat kadınlarda bu geçerli değil.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet ana sorun olacak gibi geliyor
Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. merviş yapıstır gec takılma bunlara. elemanı begendi isen. okuyup da ne oluyo. dirrrreeek yapıstır geç:D okuman niye yapılır para icin. para kazanıyorsa bi işi varsa bence o acıdan sorun yok.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBen bu eğitim sisteminde lise mezununu daha avantajlı görüyorum. Hiç değilse hayat ile daha erken tanışıyorlar. Binlerce üniversite mezununun diploması odada asılı duruyor
00 Yorumla
1 yılNice üni mezunu var bi baltaya sap olamayan oturup kalkmasını bilmeyen eğer bu kişide bu vasıflar varsa birazda bilgiler hissettinse evlen
011 Yorumla- 1 yıl
Orası da doğru ama ilerde sorun olur mu diye
- 1 yıl
Hiç bi sorun olmaz iyice bi karakter analizi yap öyle evlen
- 1 yıl
Ya daha iyisini bulursam diye sürekli bu değilse iç sesim😭
- 1 yıl
E daha iyisi herzaman vardır o zmn sen hiç evlenme hep daha iyisini ara 🤣
- 1 yıl
O yüzden bu yaşa kadar geldim istediğim gibi biri gelmedi 😭
- 1 yıl
32 mi yaş ooo sen böyle bekledikçe kör topal birine kalırsın söyleyim
- 1 yıl
Yaaa napim sevemiyorum ısınamıyorum kimseye 😒
- 1 yıl
Ama kör topal birine kalcan o daha mı iyi
- 1 yıl
Ondan da korkuyorum zaten😭
- 1 yıl
Nasip bu işler Allah gönlüne göre versin o zmn ne diyem ki
- 1 yıl
😢😭😔
1 yılKişisel gelişimini tamamlamış dünyadan bir haber değilse neden olmasın.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 869 cevap paylaştı.
1 yılEğitim farkı önemli değil bu zamanda bir işi varsa kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsa sorun yoktur demektir
00 Yorumla eğitim farkı ne ki üniversite mezunun olup toplum içinde konuşamayan insanlar var iletişim farkı önemli anlaşmak önemli
00 Yorumla
1 yılHer şey tahsil değil. İyi bir ticaret adamı mı peki
017 Yorumla- 1 yıl
İşyeri var
- 1 yıl
Yani lise mezunu olup fabrikada çalışsa asgari ücrete o zaman farklı konuşurdum. Ama böylesi iyi bence
- 1 yıl
Yani iyi mi sizce işyeri olması 😭
- 1 yıl
Evet kendi işini yapması iyi tabii ki
- 1 yıl
Of ya😭
- 1 yıl
İstediğim gibi biri değil çıkmıyor karşıma 😭
- 1 yıl
Yaş 32 doğru mu peki
- 1 yıl
31 evet ne olduki
- 1 yıl
Karşıma çıkmıyor diyince bi endişe hissettim. Yaş geçiyor endişesi
- 1 yıl
Evet geç kaldım evlenmek için 😭
- 1 yıl
Geç gibi bakıp iyice stres yspma. Güzel yaşlar sağlıklı karar verebilmrk için
- 1 yıl
Isınamıyorum kimseyi sevemiyorum 😭
- 1 yıl
Çok seçcisn. Ne bekliyosun ki insanlardan
- 1 yıl
Ye en azından o da okumuş olsun diyorum hep yaşlılar geldi😢
- 1 yıl
Kısmet böyle bişey işte
- 1 yıl
😒😢😭
- 1 yıl
Okumuş olma şartını esnet. Eğer kendi işi varsa ve bu işinde iyiyse ticaret yapıyorsa güzel bir maddi durumunuz olur. Statü meselesine takılmışsın
1 yılÖnemli olan mantalite eğitim değil. Daha da önemli olan bir şey var oda sevgi..
10 Yorumlasoruda kullanılan resim ve soru ilişki muazzam
blue valantine dehşet bir filmdir.
mutlaka izleyin
bu arada sorunun cevabi evet01 Yorumla- 1 yıl
Nasıl 🤔
1 yılSana karşı saygısı varsa olur. Saygı duyuyormu buna bak
00 Yorumlabazı şeyler kafana yatmıyorsa, olumsuz şeyler hissediyorsan adamı boşuna bekletme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDostluk ve duygusallık çok önemli bence. Eğer anlaşabileceğin işte hayat arkadaşım diyebileceğin, duygusal anlamada da birseyler hissettiğin biriyse evet senin icin dogru kisi olabilir. Evet bu kişi o kişi diyorsan eğitimli olup olmamasini çok kafaya takma. Maddi açıdan yeterli, kültürlü yani oturmasını kalkmasını bilen biriyse dibloma olmazsa olmazda değil bence. Dört dörtlük insan yoktur çünkü.
00 Yorumla
m 1 yılBen olsam takmazdım. Ama sonradan pişman olma riskin varsa reddet
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBu yaşa kadar beklersen aşık olmadığın birinle evlenmek zorunda kalırsın işte
02 Yorumla- 1 yıl
Öyle napim😭
Cevap sahibi1 yılBakire değilsen işin biraz daha zor
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBoğaziçi bilgisayar mı, ODTÜ mü? Hangisinden mezunsun?
00 YorumlaTabiki kesinlikle anlaşmazlık çok yaşanır zehir olur hayat
01 Yorumla- 1 yıl
😔😒
1 yılCokta olmaz ama maas olur cok iyi biliyorum o durumu
00 Yorumla
1 yılMerviş, sen evlenme bacım. Sen bitmişsin.
05 Yorumla- 1 yıl
Niye öyle dediniz😭
- 1 yıl
Senden olmaz çünkü. Hani sende evlilik taşının altına girecek akıl yok. Alttaki yorumlarını okursan anlarsın.
Evlenmek için evlenmeyin. Bazıları tek kalmalı. Senin gibiler mesela - 1 yıl
Nerden anladınız bunu sebep ne 😒
- 1 yıl
Öyle şizofrenim ben bacım
- 1 yıl
😔😢
1 yılMutlu olmayacağını hissediyorum.
01 Yorumla- 1 yıl
😢😭
Seviyorsan kabul et
01 Yorumla- 1 yıl
Görücü usulü sevgi his aşk yok😭
1 yılTabi ki sıkıntı
01 Yorumla- 1 yıl
😭
1 yılHayatta sorun olabilir genelde
01 Yorumla- 1 yıl
Nasıl🤔
Buradaki yaşın doğru mu
00 YorumlaSorun olur tabi
00 Yorumla
1 yılKişilik gelişim meselesi
00 YorumlaHaklısın dengi ister herkes
06 Yorumla- 1 yıl
Gelmiyor işte😭
- 1 yıl
😭😒
- 1 yıl
Çıkmıyor 😭
1 yılAdamın tipi nasil
06 Yorumla- 1 yıl
Fena değil kötü değildi
- 1 yıl
Sen ne iş yapıyorsun
- 1 yıl
Öğretmen ama özelde
- 1 yıl
Anladım bende abime kız bulamiyorum da
- 1 yıl
Çok zor işler😒
- 1 yıl
Cook
1 yılOlmaz gibi görünse de olur
01 Yorumla- 1 yıl
🤔
Sanmıyorum
00 YorumlaDiploma neyi belirler ki saçmalama
00 Yorumlamuhakkak!
00 Yorumlaolmamali bence
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Kadın ve erkek arasında evlilikte eğitim farkı sorun olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım