Temel atmak için hangi matematik konularına çalışmalıyım?

Selamlar arkadaşlar. Bu sene II. Sınıf oluyorum ve hedefimdeki meslekten kaynaklı sayısal tercih ettim. Fizik, kimya gibi dersleri hallederim diye düşündüm. Ancak matematik filmin başrolündeyken iğrenç bir temele sahibim. Bu sebeple hem lise temel matematik konularını, hemde fizik ve kimya derslerinin sayısal taraflarını yapamamaktan korkuyorum. Bu durumda şu an ki tek hedefim matematikten en derinden temel atmak. Toplama / çıkarma / çarpma / bölme gibi temellerim var tabi. Lakin şu an önüme basit bir denklem koysanız çözemem. Elimde temel matematik kitabı var ona başladım. Aynı zamanda 9-10 konularınıda devam ettirmeliyim. Ama açtığım hiçbir video işe yaramıyor, kafam almıyor. Mantık yormayıda severim aslında işte ama temelsiz olunca altı boş çukura yığınlıyorsun her şeyi. Eğer ilgiliyseniz önerebileceğiniz kaynaklar, hocalar, platformlardan bahs edin lütfen. Ayrıca hangi konulara ağırlık vermeliyim, lise matematiği için nereden başlamalıyım? Bilgili biri yardımcı olursa çok sevinirim. Hatta benimle benzer bir durum yaşayan kişilerlede tanışabilirim sosyal medya hesaplarından birini paylaşırlarsa. Şimdiden teşekkür ederim 🙂
Temel atmak için hangi matematik konularına çalışmalıyım?