Program çıkarmalısın kendine. Ama kaç saat çalıştığına değil verimli olarak her etütte konuyu tam anlayıp anlamadığına odaklanmalısın. 😉 Başarılar dilerim.
Rica ederim. Stres kontrolünü iyi yap olur mu, müzik dinlemeyi seviyorsan ders aralarında motivasyonunu yükseltecek 1 veya 2 parça dinleyebilirsin. Gönlündeki yere atanırsın inşaAllah. 😊👍
Verimlilik kişiden kişiye değişir. Beğendiğin hocaların videolarını izlemek, not tutarak çalışmak, başka hocaların da videolarını dinleyerek ve her konu için bolca soru çözmeden bir sonraki konuya geçmemek gibi önerilerim olabilir. En önemlisiyse planlı olmak. Hayattan kopmadan eğlenmeye dinlenmeye de vakit ayırmadan yapılan çalışmada bilgiler hafızada karışıyor, boşa gidiyor. Şimdiden başarılar dilerim..
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkür, şimdiden başladım bende sıkıştırmamak için 🙂
Sevgili dostum, KPSS sınavına hazırlanırken planlı ve sistemli bir çalışma yöntemi çok önemlidir. 🎓 Senin gibi video ders notları kullanarak plan oluşturmak harika bir başlangıç. İlyas Güneş gibi uzman hocalardan ders almak da büyük avantaj. Ancak, sadece video izlemek yeterli olmayabilir. Konuları anlayarak not almak ve düzenli tekrar yapmak, öğrendiklerini pekiştirmene yardımcı olur. Çeşitli kaynaklardan soru çözümlerine yer vermek, sınav mantığını kavramanı sağlar.
Kendine belirli hedefler koyarak küçük ama düzenli adımlar atman, başarıya ulaşmanı kolaylaştırır. Unutma, başarıya giden yol sabır ve sürekli çalışmadan geçer. 💪 Kitaplardan öğreneceklerin, notların ve video derslerin birbirini tamamlasın. Hasretle çalışmana devam ederek aslında kendi geleceğini şekillendirdiğini unutma.
Bol şans ve başarılar dilerim! 🎉 Eğitim yolculuğunda her zaman kararlı ol. 💪
Bende benim hocam ile çalıştım. Çok güzel anltimlari var. Ama o konulardan hiç çıkmadı. Birde zor konulara çok çalışmıştım. umarim istediğin gibi geçer.
Önce her ders için youtube üzerinden en iyi anladığın hocayı bulmalısın. Sonra sınava kadar olan zamanı ikiye bölüp ilk yarıda konuları bitirip ikinci yarıda tüm soru tiplerini görebileceğin şekilde soru çözmelisin. Derece yapmanın yolu budur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
mat Mehmet bilge yıldız. Benim Hocam'ı sınava yönelik bulmuyorum genel olarak