Dilden sınava giricem ama hala bölüm belli değil ingiliz dil ve edebiyatımı okusam? yoksa tercümanlıkmı bilemiyorum sizce?
Bide hangi üniversiteyi önerirsiniz?
Bide hangi üniversiteyi önerirsiniz?
canım ben ingilizce öğretmenliğinde okuyorum dilden giren ve okuyan çok arkadaşım var
ingiliz dili ve edebiyatı bayağı ağır bir bölümdür sürekli eser inceleyip sayfalarca not ezberlersin mezun olana kadar notlara ve ingilizce içinde boğulursun ama çıkınca su gibi ingilizce öğrenirsin
mütercim tercümanlık daha basittir ve daha çok çeviri tekniği öğrenirsin. öncelikle amacın nedir ona karar vermelisin bu arada ingiliz dili mezunları da çok kolaylıkla çeviri yapabilir ben bile çeviri işinde çalışabiliyorum şimdiden :)
üniversite seçimine gelince yeni kurulan üniversitelerden uzak dur derim sana hiçbir şey katmıyorlar arkadaşlarım çok pişman hacettepe çok başarılı bu konuda mesela zaten boğaziçini söylemeye gerek bile yok :) devlet üniversiteleri ilk tercihin olsun bence
başarılar dilerim :)
Dil edebiyat oku tercümanlık çok yönlü değil mesela işsiz kalsan formasyon alıp öğretmen olamazsın.
bılkentde bır arkadasım vardı mutercımlık okuyordu hep cok pahalı oldugundan yakınırdı... oysa bence gunumuzde tercumanlıkdan tatlı bır ıs neredeyse yok.. ozelılkle cınce gıbı dıllerde..
okunur ayca neden okunmasın ama saglam biyerde okuman lazım ve kendini gelistirmen lazım
Cevap
5Cevap
dil ve edebiyat ege üniversitesi :)
işlerme okumaktan mantıklı bence
olucaksa okumuş o* olsun
Bana mantıklı gelmiyor öğretmenlik oku daha iyi
yut dışı engelin yoksa güzel meslek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar