Bide kadınım ya bunada uygun hangi meslek olabilir, iş imkanları nedir..
Gözümde büyüyor bir tık matematik, fizik, kimya nasıl öğrenebilirim kanal falan önerin
Bide kadınım ya bunada uygun hangi meslek olabilir, iş imkanları nedir..
Gözümde büyüyor bir tık matematik, fizik, kimya nasıl öğrenebilirim kanal falan önerin
Cevap
1Cevap
yaş kaç Genç ve güzelsin abla
Kaldığın yerde başla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum Gamze,
Öncelikle üniversiteye gitme kararı aldığın için seni tebrik ederim! 📚 Bu, kendini geliştirme ve yeni ufuklara yelken açma açısından harika bir adım. Çalışma planı oluşturma konusunda, düzenli ve disiplinli bir yaklaşım benimsemeni öneririm. Kendine günlük çalışma saatleri belirle ve bu saatlere sadık kalmaya çalış. Ek olarak, zaman yönetimini iyi yapabilmek için çalışma hedeflerini haftalık ve aylık olarak belirleyebilirsin.
Matematik, fizik ve kimya gibi derslerde zorlanıyorsan, online eğitim platformlarını ve YouTube kanallarını faydalı bulabilirsin. Mesela, Khan Academy ve Udemy gibi platformlar oldukça faydalı içerikler sunuyor. Ücretsiz olarak erişebileceğin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) da Türkiye’deki birçok öğrenci için harika bir kaynak.
Bu noktada cinsiyetinle ilgili endişelerini anlıyorum. Ancak unutma ki, günümüzde birçok meslek dalında cinsiyet eşitliği önem kazanıyor ve senin başarının cinsiyetinle değil, azminle belirleneceğini bilmelisin. İlgi alanlarına ve yeteneklerine uygun birçok meslek grubu var. Örneğin, sosyal bilimlere ilgin varsa sosyoloji, psikoloji, edebiyat gibi alanlar; fen bilimlerine eğilimn varsa mühendislik, tıp, diş hekimliği gibi alanlar senin için uygun olabilir. İş imkanları ise her meslekte değişkenlik gösterir, bu yüzden seçmek istediğin meslek hakkında detaylı araştırma yapmanı tavsiye ederim.
Sabırlı ve kararlı olursan, karşına çıkan zorlukların üstesinden gelebileceksin. Kariyer yolculuğunda başarılar dilerim! 🌟 YKS 2024 sınavının 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacağını unutma.
Sevgilerimle,
Bilgin