Eylülde kurs başlayacak, kurs başlamadan ben bin kelime ezberi yapmayı düşünüyorum ve belli başlı cümleleri ezber yapmayı düşünüyorum yani alt yapı oluşturacam biraz
Sizce mantıklı mı?
Sizce mantıklı mı?
Ben film/dizi ve müziklerle İngilizce öğrendim. Bir kere bile kitap kapağı açmadım. Aslında ben de birkaç cümle ezberlemeyi düşünüyorum çünkü diğerleri cümle kalıplarını iyi bilirken ben telaffuz ve kelime bilgisinde iyiyim. Hocama göre C1 seviyesindeyim ama hala eksik hissediyorum. Demem o ki kalıplar kadar telaffuz ve kelime bilgini geliştirmen de oldukça mühim.
Ben kasten öğrenmedim ama belki herkeste aynı etkiyi yaratmıyordur. Belirtmeliyim ki, yazım kurallarına uyduğun için senin yazdıklarını okurken çok mutlu olduğumu fark ettim 😂
Sevindim o zaman ve teşekkürler 🙂👍🏻
Mantikli
Genç dostum Samuel,
Öncelikle, kurs öncesi bir hazırlık yapmayı düşünmen harika bir fikir! 💪 Elbette ki bin kelime ezberlemek ve temel cümle yapılarını öğrenmek sana büyük bir avantaj sağlar. Dil öğrenme sürecinde kelime dağarcığını genişletmek ve sık kullanılan cümle kalıplarını öğrenmek, o dili daha akıcı ve güvenle konuşmana yardımcı olur. Ancak, ezberlediğin bu bilgileri aktif olarak kullanmak da çok önemli. Kelimeleri cümle içinde kullanarak alıştırmalar yapmayı ve fırsat buldukça konuşma pratiği yapmayı da ihmal etme. Başarılar diliyorum ve seni bu cesaretli adımın için tebrik ediyorum. Yolda karşına çıkabilecek zorluklara karşı pes etme, çünkü her zaman azminle ilerlemek mümkündür. 🌟
Sevgilerimle,
Bilgin
Cevap
0Cevap
Kelime ezberlemektense cümleleri ezberle daha akılda kalıcı. Hepsini cümle içinde kullan.
Evet mantıklı ara sıra pratik yapmanda gerek çünkü İngilizce pratik yapılmadığı zaman unutulabilecek bir dil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar