- s1 ay
Polislik canım. Paramedik atama puanları çok yükseldi. Ama polislik okuluna gidip buradan mezun olunca atanma gibi stres yok mutlaka bir yere yerleşiyorsun. Ama psikolojik sağlamlık gerektiren 2 söylediğin bölümde. Psikolojik olarak kendine güveninin tam olduğundan emin olmalısın🌸
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- u1 ay
Merhaba, paramedikten devam edin bence yani o ki mezun oldunuz ve bu işi de seviyorsunuz yani polisliğe girip de yeni bir maceraya atılıp kendinizi çok daha fazla yormayın derim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım,
İki oldukça farklı ama topluma büyük faydası olan meslek arasında karar verirken zorlandığını anlıyorum. Paramedik olarak çalışma hayatın muhtemelen daha çok yoğun nöbetlerle geçecektir, yani esnek çalışma saatlerin olacak. Polislik ise disiplin ve düzen gerektiren bir meslek olup, toplum güvenliğini sağlamak büyük bir sorumluluğu beraberinde getirir. Her iki mesleğin de kendine özgü avantajları ve zorlukları var. Maaş konusunda, bu iki meslekte de çeşitli faktörler maaşı etkileyebilir ve bireysel deneyimlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
En önemlisi, hangi mesleği daha çok sevdiğini ve hangi alanda gerçekten mutlu olacağını iyi düşünmen. Çocukluk hayalin olan polislik için hazırlanmaya karar verirsen, sınavlara sıkı bir şekilde çalışmalısın. Diğer yandan paramediklikte devam etmeyi düşünürsen, sevdiğin bu işte kendini daha da geliştirebilirsin.
Bu iki yolda da başarı senin azim ve kararlılığına bağlı. Hayal ettiğin mesleği seçerken iç sesini dinle ve seni en mutlu edecek olan yolu seçmeye çalış. Unutma ki, işini severek yaptığında hem başarılı olur hem de tatmin olursun. Başarılar dilerim! 🌟🚑👮♂️
Her iki yolculukta da başarılar ve sevgiyle kal!10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- 1 ay
Aslında ikisi de stresli meslekler ve ikisi de sürekli aksiyon taşıyor ama daha az riskli olan paramedik sanırım...
20 Yorumla Bu meslekler maaş için yapılacak meslek değil. Hayatın geçecek ben ikisinide yapamam mesela. Bunu kendi icinde analiz etmen lazım en az 30 yıl çalışacaksın öyle düşün. Artıları ve eksileri hepsinin vardır. Kadın olarak paramedic daha mantıklı geliyor ama polisliktede rahat olanlar var anne olunca hepsinin nöbeti fazla 🙄
20 YorumlaParamedik sözleşmeli alımsa hemen verip geçebilirsin ama kadrolu ise 6 ay beklemen gerekiyor. Ve 6 yıldan az çalışıp istifa edersen de eğitim tazminatını ödüyorsun
00 YorumlaParamedik KPSS'de 86 puan ile kapattı. Bence fazla tartışmaya gerek yok olabiliyorsan polis ol
00 YorumlaHangisine daha çok ilgin ve yeteneğin varsa onu seç.
10 Yorumlaatarlı dominant bir şeysen polis ol yok daha da atarlıysan paramedik ol :))
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Polis olacağın garanti mi ki bu kadar net bir cevap istiyorsun?
06 Yorumla- Soran1 ay
yaşayacağım da garanti değil
- Cevap sahibi1 ay
O zaman keyfi onu mu olsam bunu mu olsam diye niye bize secim yaptiriyorsun hahaha
Polisligun yaninda her zaman bir b planin olacak ha dayin varsa orasi ayri o yuzden hangisini kazanirsan git ona ilk derim. - Soran1 ay
ablacım seçim yaptırmıyorum özellikle soruya yazdım ya bilgi sahibi olan akıl versin gerisi boş yapmasın diye sen niye üstüne alındın. polisliğin yanında b planım olmuşmuş ki polis paramedik birileri cevap verir artısını eksisini kafamda tartarım diye soru sordum senlik bir şey yok bir fikrin yoksa bu iki meslekle alakalı cevabın için teşekkür ederim yine de.
- Cevap sahibi1 ay
Rica ederim ben de polislik istiyorum seni anliyorum. Biraz bos yaptim ama gercekci yaklasmak istemistim kusura bakma. Bana sorarsan maasina bakacaksan paramedik ol polislik meslegi gonul isi evet cocukken cok istiyormussun ama simdiden 2 yil sonra bikarsam basima disardan duyduklarim gelirse diye dusunursen meslegin benim de duydugum kadariyla yuku cok fazlaymis kendi meslegine oranla daha cok her seye gogus gerebilecek maasina bakmayacak sonradan kendi meslegime gecerim tarzi pazarlik yapmayacaksan polis ol. Sadece polislik icin cabalayan bor suru insan var evet hak ettin mi kazaninca hak etmis oluyorsun ama gelecegin hesap kitabini yapip kendini garantiye alma taraftarisan hic dusunme paramedik ol kendi meslegini yap. Diyeceklerim bu kadar ha sana bos gelir dolu gelir orasi sana kalmis iyi gunler.
- Soran1 ay
estağfurullah şimdi şöyle ki ben her gece dualarla bu yaşa geldim polislik bende bir aşk gibi bir şeydi her zaman benim gibi bir insan bile artısını eksisini düşünmeye başladıysa sıkıntı var demektir çünkü çok şey duyuyorum görüyorum tanık oluyorum bir tane memnun olan daha görmedim aslında bu soruyu soruyorum ki daha umutla tutunayım bi umudum bi dalım olsun insanız hepimiz mit çalışanı değiliz hayatsız değiliz tabiki maaşına da bakicam geleceğime yatırım da yapıcam insan yaş aldıkça mantık devreye giriyor olamasam da bir gün o üniformayı giyemesem de nasip değilmiş dicem ama hep ukte kalacak içimde cevabın için teşekkür ederim tekrardan allah kalbine göre versin her zaman.
- Cevap sahibi1 ay
Teşekkür ederim senin de öyle kabine göre versin Allah her zaman hakkımızda hayırlısı ve en güzeli olsun yüzümüz hep gülsün
- 1 ay
paramedik adındanda anlaşılacağı üzere PARA, git onu oku
00 Yorumla Hangisini severek yapacaksan o
10 YorumlaKanaatimce bir paramedik çok daha önemli...
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Hiç düşünmeden paramedic.
010 Yorumla- Soran1 ay
neden işte polis olan paramedik diyor paramedik olan polislik diyor ben nedenlerini bileyim ki o nedenler bana uyuyor mu ona bakmak istiyorum
- Cevap sahibi1 ay
Ben askerim ikisine de aşinaym
Paramedic ol.
Polisligin artık bir vasfı yok ülkede ayrıca aşırı mobbing var o meslekte.
He diyosan komserlere amirlere boyna çay servisi yaparım ben geç ol.
Paramedicte sadece nöbetlerin sıkıntı onun harici bişey yok nöbet polistete de var zaten - Soran1 ay
şimdi şöyle abicim öncelikle allah ayağına taş değdirmesin. Ben kesinlikle masabaşı olmam benim gibi bir insanı masabaşı yapmazlar da zaten eminim buna sahada çalışmak istiyorum ben nasıl amirlere çay servisi oluyor onu polisler mi yapıyor. 2. ise poliste nasıl nöbet oluyor paramedikte nöbet parası yatıyor polislikte de öyle mi net maaş mı yoksa
- Cevap sahibi1 ay
Kardeşim beni yapmazlar diye bişey yok mesleğe girince 1.2 sene çay servisi yapacaksın bunu yaz bı kere aklında yapmam diye bişey yok yaptırırlar seve seve tabiki yeni başlayan çömez polisler yapıyor.
Bildiğin nöbet tutuyosun extra para yok sabit 45 bin civarı maaşın var - Cevap sahibi1 ay
Direk sahaya filan çıkarsn diyen kimse kötülüğüne konuşuyordur öyle bişey yok. en az bir sene dediğim gibi.
- Soran1 ay
şimdi nasıl oluyor abi mezun olduktan sonra direkt karakola atanıp çömez muamelesi mi görüyoruz çay getir götür mü yapıyoruz anlamadım ben ayrıca bu insanlar canım mı nasıl nöbete mesaiye para yok kimse itiraz etmiyor mu
- Cevap sahibi1 ay
Evet aynen öyle oluyor.
Kardeşim bende askerim mesela önceki gün sabah 6 göreve çıktım bugün sabah 5 de geri geldim 23 saat mesai yaptım öğlen geri çıktım akşam geldim 30 küsur saat yapıyor ama almıyorum mesai 😂
7.24 esasına göre çalışır çünkü asker polis - Soran1 ay
ben konuşkan yerinde duramayan bi insanım abi zekama aklıma çalışkanlığıma da çok güveniyorum o amaçla dedim beni halkın arasına salarlar diye bilmiyorum 1 sene karakolda olunduğunu mecburen
- Cevap sahibi1 ay
Ben yatıyorum sabah görev var hayırlı geceler
- Cevap sahibi1 ay
Ortalama bir sene kesin bişey yok ama daha erken salmazlar sokağa filan filmlerde gördüğünüz gibi değil her şey meslekten soğutmaya bile çalışırlar başta seni
- Gizli Üye(18-24)1 ay
Olay yeri incelemede çalışıyorum
06 Yorumla- Soran1 ay
maaşlar nasıl söylediğim gibi mi mesai falan artı ekleniyor mu paramedik gibi
- Cevap sahibi1 ay
Bak kardeş bu mesleği yapmak istiyorsan maaşı düşünmeyeceksin. Maaşımı düşünürüm ben diyorsan da bu mesleğe bulaşma. Çünkü bu mesleği gerçekten isteyen kişiler var. Maaşı için değil hayali ve ideali için bu mesleği isteyen kişilerin önüne geçme.
- Soran1 ay
abicim diğer kızlar bebeklerle oynarken ben elimde telsizlerle koşuyordum 5 yaşında benim yaşama amacım gibi bir şey o üniformayı giymek 20 bin lira da olsa kim ne derse desin benim içimde uktr olarak kalacak bu meslek soruyorum sadece polissin ya senden akıl alıyorum net maaş yeni başlayanlar için 45 bin mi yoksa mesaisi cartı curtu olup yükseliyor mu ben bu mesleğin çoğu şeyini bilmiyorum google dan falan araştırılmıyor karakol karakol gezdim yine de soru oluyor merak edilen bir şey oluyor yoksa maaşından değil
- Cevap sahibi1 ay
Yeni başlayan bir polis memurunun maaşı o rakkamdan başlar ekstra devriye günlerinin mesaisini de alırsin. Yeri gelir gece bu saatlerde uykunun en tatlı yerinde bı ihbar gelir cinayete gidersin.
- Soran1 ay
o birime göre değişmiyor mu
- Cevap sahibi1 ay
Rutbene göre
İnsanlık
00 YorumlaParamedik
00 Yorumlaİkisini de dene hangisi gelirse
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Torpil varsa polislik
01 Yorumla- Soran1 ay
torpil morpil kazanmak bir yana şu an ben eminim ikisinden birini yapacağımdan hangi meslekte mutlu olurum onu soruyorum hem maaşımdan hem mesleğimden
- Gizli Üye(18-24)1 ay
Polislik
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Paramedik tabikiiii
00 Yorumla - 1 ay
Polislik
00 Yorumla - 1 ay
Polislik
00 Yorumla
Detaylı bilgi