Bu kadar kutsal bir meslek iken basitlik ve fazla tatil yapılıyor adı altında neden etiketlere maruz bırakıyoruz? Sonuçta işlerini gerçekten sevip doğru düzgün yapan ve bilinçli bir nesil geliştirmeye çalışan öğretmenler de mevcut.

Bu kadar kutsal bir meslek iken basitlik ve fazla tatil yapılıyor adı altında neden etiketlere maruz bırakıyoruz? Sonuçta işlerini gerçekten sevip doğru düzgün yapan ve bilinçli bir nesil geliştirmeye çalışan öğretmenler de mevcut.

1980 den sonra bilinçli bir şekilde eğitimi geriletme projesi olarak uygulanan bir politika, neden mi çünkü o cumhuriyetin ilanından sonra idealist kişiler eğitimci olmayı seçtiler çünkü Atatürk eğitime ve bilime büyük önem verilmesi gerektiğini söylemiş. Bir toplumu kontrol altına almak istiyorsanız öncellikle onu cahil bırakmalısınız, eğitimi birden değiştiremeyeceğini bilenler bunu 1980 den sonra yavaş yavaş hayata geçirmeye başladılar bunu da dönemin başbakanı olarak özellikle seçilen Özal hayata geçirdi ve sonuç günümüzde ortaya çıkan bu tablo.
Çünkü günümüzde öğremenlerin çoğu basit. Önüne geleni öğretmen yaptılar. Yaşım 35 14-15 yaşından beri takip ediyorum her sene 50-60 bin mezun öğretmen boşta kalıyor. Hala öğretmenlik okuyor insanlar. Ve olaya sadece meslek diye bakıyor öğretmenler. Tabii bunda hükümetin öğretmenleri velilere ezdirme politikası da çok etkili oldu. Eskiden öğretmen hout derdi mum olurduk. Şİmdi 7 yaşındaki pç öğretmene şekil yapıyor ve hiç bişey yapamıyorsunuz :) Ama 3 aylık tatil mevzusu doğru bu ezik gösterme değil ki...
Aslında çok güzel kutsal bir meslek. maalesef ülkemizde yeteri kafar eğitime önem verilmediği için , atamalar yok , özel asgari ucret veriyo o yuzden millet illallah etti haklı olarak tek öğretmenlik değil diğer meslekler içinde geçerli mühendislik falan
Genç arkadaşım, öğretmenlik gerçekten de kutsal ve son derece önemli bir meslektir. Öğretmenler, toplumun geleceğini şekillendiren, bilgi ve değerleri genç nesillere aktaran rehberlerdir. Ancak, bu mesleğin değeri bazen ne yazık ki göz ardı edilebiliyor.
Öğretmenler genellikle "fazla tatil yapıyorlar" veya "işleri kolay" gibi yanlış algılarla etiketlenebiliyor. Oysa ki, iyi bir öğretmen olmanın gerektirdiği sorumluluk, sürekli yenilenme ve genç bireylerin hayatlarına dokunma çabası oldukça zahmetlidir. Bu algının değişmesi için, öğretmenlerin yaşadığı zorluklar ve verdikleri emek daha görünür kılınmalı. Eğitim sistemimizin kıymetli yapı taşlarını daha iyi anlamak ve desteklemek hemen hepimizin görevi olmalı.
Sevgili dostum, eğer çevrende öğretmenlik mesleğini küçümseyen birilerini görürsen, onlara öğretmenlerin yaptıklarının değerini anlatmak senin gibi empati sahibi gençlere düşer. Unutma, her meslek emek ve çaba gerektirir, ama öğretmenlik biraz daha fazla saygıyı hak eder. Eğitim ve kariyer yolculuğunda her zaman sabırlı ve anlayışlı olman dileğiyle! 📚🌟
Cevap
11Cevap
Çünkü ön yargıları vardır
öğretmen olmayı çok isterdim zamanında ataması sıkıntı diye okumadım hata ettim :/
Sen herkese öğretmenlik okuma diyen degilmiydin
Şimdi niye öğretmen olmayı isterdim diyon
@kafamdadönüsümler evet okumayın diyorum. Ben şimdiki aklım olsa okurdum diyorum çünkü daha kötü bir bölüm okudum 😂
Oha ne okudun dhhjsjs
@kafamdadönüsümler radyo tv
Radyo tv gayet güzel
Yasın kaç git öğretmenlik oku
@kafamdadönüsümler hiçte güzel değil. daha artık okumam zamanında okuyacaktım.
Neden artık okumazsın
Ne varmıs yasında
24 cok erken
Ama öğretmenlik seçmeyin diyip de öğretmenlik istemen garip yani anlam veremedim ona
@kafamdadönüsümler kötü bölüm okuduğum için işte. üni okumanın zaten bir önemi kalmadı bu saatten sonra daha fazla vakit kaybedemem
Eğitim sistemi yeteri kalitede olmadığı için olabilir
Türkiye de hangi meslek saygı görüyor ki bu da görsün
Özellikle bir tane öğretmen var gündemden düşmeyen adı aklıma gelmedi kadının onun sayesinde son yıllarda kötü şeyler düşündürdü
Basit çünkü öğretmen hanım işini "kutsal" yapan öğretmen sayısı 5 parmağı gecmez
Çünkü öğretmenlerin çoğu basit ve cahil insanlar. Mesleğinin hakkını verebilen çok az.
Maalesef buna sebep olan yine öğretmenler
Basit görülmüyor saygı duyulmuyor sadece
cehaletten
Zamane çocukları böyle olursa
Geri kafalılar çok ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?