Kyk burs veya kredi aldıktan sonra imzalanan sözleşmedir. Sözleşme bedeli olarak bir miktar tutar alınır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı kredi ve burs alan öğrenciler için belirli bir taahhütname istiyor. Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesi”ni yaparak borçlarını tebligat beklemeden öğrenim süresinden itibaren 2 yıl sonra aylık taksitlerle ödemeyi taahhüt ediyor.
Burs alan öğrenciler bursunu alabilmesini için burs taahhütname parasını ödemesi gerekiyor. Bu miktar sembolik olarak 1 TL oluyor ve Kygm sitesi üzerinden e-ödeme bölümünden ödenebiliyor. Ayrıca Ziraat Bankası ATM ve internet bankacılığından da ödenebiliyor.
Kredi çıkan öğrenciler ise taahhütname yaparken sözleşmede alacakları kredi miktarı yazıyor. Önlisans ve lisans öğrencilerinin eğitim süreleri farklılık gösterdiği için kredi taahhütname miktarı değişebiliyor. 2,4,5 ve 6 yıl gibi değişen eğitim süreleri boyunca kredi ödemesi yapılacağı için o miktarın minimumu taahhüt bedeli olarak gösteriliyor. Öğrenim sonrası ödeme sırası gelince bu bedelin üstünde geri ödeme yapacağını garantilemiş oluyorsun. Çünkü seneler için kredilere yapılan zamlar ve hesaplanan TEFE/TÜFE oranlarına göre bu bedelin üstünde bir geri ödeme yapman gerekiyor.
Kyk taahhütname onayladıktan sonra istenilen tutarı devletin göstereceği banka hesaplarına yatırmak gerekiyor. Üniversiteden de banka hesaplarını öğrenebilirsin. Taahhütnamenizi iptal etmek istiyorsan buradan edebilirsin. Taahhütname koşulları kabul etmek anlamına da geliyor.
@Aytuğss okul bittikten iki yıl sonra ödemeye başlıyorsun. Ortalama 40 takside bölüyorlar artık toplam borç o tarihte ne olursa hesabını yap. Çok ihtiyacın yoksa almanı tavsiye etmem. Ben 14 bin liraya 22 bin lira ödeyeceğim. Aylık 500 lira falan oluyor iş bulamamış olsaydım benim için büyük problem olurdu.