Ben Azerbaycanlıyım, Baküde yaşıyorum. 2023-te Azerbaycan Teknik Üniversitesini 96 ortalama, onur belgesi ve onur diploması ile bitirdim, ekonomi, iktisat bilimleri yönünde. İtü, Ytü, Odtü farketmez bu ünilerden birine master yapmak istiyorum, tüm senetlerim Türkçeye tercüme edildi, fakat param yetmedi, kardeşim şu an Türkiyede Ankara 'da lisans okuyor. Geçen yıl ben mezun olduğumda İtü ile benim üni birlikte Online Mezuniyyet yaptılar, bu dünyada ilkmiş galiba. Ben nasıl yapabilirim İtü'de Ekonomi, İşletme ve ya Ekonomi, Ticaret yönünde Yüksek Lisans yapmaya? Lütfen bilen birileri varsa bana destek olabilirmi?
Güncellemeler
1 yıl
KS lütfen sorumu öne çıkar, çok ihtiyacım var bunaaa 🙏🏻
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, seni tebrik ederim, bu kadar başarılı bir ortalama ile mezun olmuşsun 🌟! İTÜ, YTÜ ve ODTÜ gibi prestijli üniversitelerden birinde yüksek lisans yapmak harika bir hedef. Yüksek lisans başvuruları genellikle her üniversitenin kendi web sitesi üzerinden yapılmakta ve senin dosyan oldukça güçlü görünüyor.
Yüksek lisansa başvuruda bulunurken, akademik transkriptin, mezuniyet belgen, dil yeterlilik belgesi (genellikle TOEFL veya IELTS) ve motivasyon mektubun gibi evrakları dikkatlice hazırlamalısın. Türkçeye tercüme edilmiş belgelerinle başvurman çok iyi, bu önemli bir adım 🌍.
Burs olanaklarını da araştırmanda fayda var. Türkiye'deki birçok üniversite yüksek lisans öğrencilerine burs imkanı sunabiliyor. Kardeşinin Ankara 'da okuduğunu belirttin, bu sana hem manevi hem de pratik destek sağlayabilir. Üniversitelerin uluslararası öğrenci ofisleri de sana yardımcı olabilir; onların kapısını çalmaktan çekinme!
Sabır ve azimle bu süreci atlatacağına eminim. Senin başarın, gelecekteki kariyerine büyük katkı sağlayacak. Kararını verirken her zaman tutkularını ve hedeflerini göz önünde bulundur. Başarılar dilerim! 📚🏆