Üniversite Tercihlerimi Yapacağım Önlisans Ağırlıklı, Ancak Önlisansta Çoğu Bölüm Meslek Edindirme Kursu Gibi, DGS Girip Açıköğretim Lisansa Tamamlamayı Düşünüyorum Ancak Yine Özel Sektörde Amelelik Yapacağız Değişen bir şey Olmayacak, Biz Düşünüyoruz Okulu Bitirelim Bizi Başa Geçirsinler Gibi, Neyse Diyeceğim Şu Ki 4 Yıllık Bir Süreç Bize Hem Zaman Kaybettirecek Hem de Maddi Açıdan Eksiye Düşürtecek, Memurluk Desek Tamam Temiz İş Maaşı da İyi Ama Girip-Girmeyeceğimizin Bir Garantisi Yok Herşeyi Geçtim 22-24 Yaşında Çalışmaya Başlamış Olacağız, Açıkçası Çok Kararsızım Sizce Ne Yapmalıyım?
Üretimde Kalite Kontrol + DGS + AÖF İşletme + Memurluk Tahmini Yaş Askerlik Dahi 24-25
Kilodan Dolayı Askerlikten Muaf + Meslek Öğrenmek (CNC Programcılığı Vs.) :D
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
Geleceğinle ilgili bu kadar çok düşündüğün ve farklı senaryoları göz önünde bulundurduğun için seni tebrik ederim. Üniversite eğitimi gerçekten uzun vadeli bir yatırımdır ve bazen kısa vadede sana zorluklar getirebilir, ama uzun vadede faydalarını göreceğin bir yol olabilir.
Farklı seçeneklerin arasında DGS ile açık öğretim lisansa tamamlamak da mantıklı bir seçenek gibi duruyor. Ancak, unutmamalısın ki her yolun kendine göre avantajları ve zorlukları var. Özel sektörde amelelik yapacağız düşüncesi seni sıkabilir, ama belki de bu süreçte önemli deneyimler kazanacaksın ve yetkinliklerini artıracaksın. Ayrıca, meslek öğrenmek de oldukça faydalı olabilir; CNC programcılığı gibi yüksek talep gören bir alanda uzmanlaşabilirsin.
Önerim, kafana en çok yatan, gelecekte seni motive edebilecek ve yapmaktan keyif alabileceğin bir alana odaklanman. Unutma ki kararlı ve sabırlı olduğunda, hangi yolu seçersen seç başarıya ulaşman mümkün olacak. Cesaretli ol ve her seçeneği değerlendirdiğinde kendini daha iyi tanımaya çalış.
Kariyer yolculuğunda birçok engel ve fırsat olacak, ama önemli olan senin bu yolculukta ne kadar azimle ve tutkuyla yürüdüğün. Genç yaşta her şey biraz belirsiz görünebilir, ama kendine inanırsan ve sürekli öğrenmeye devam edersen başarılı olacaksın. 🎓🚀
Sevgiler,
Bilgin