Markette ömürlük çalışılır mı sizce yoksa geçici birkaç sen mi çalışılır
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, yıllardır çalışan var tabii ki ama bence çalışılmaz o kadar. Çeşit çeşit insanla muhatap oluyorsunuz ve kasiyerseniz kasanın sorumluluğu çok büyük oluyor. Bir de bu sürede hızlı olmanız, hayattan tamamen kendinizi izole etmeniz lazım çalışırken yani kendinizi makine gibi hissedebilirsiniz çoğu zaman.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışan biri olarak söyleyeyim emeğinin karşılığıni alamıyosun mesai de yaptirsalar bir dönüşü yok bayramda bile çalıştıriyorlar yasal olmasına rağmen sınavlara gitmen bile aşıri zor oluyor sürekli ayaktasın bir de dükkanı senin sanan müşteriler var ben 3 harfli marketlerden birinde çalıştım yardımcılığa kadar yükseldim tüm şartları taşımama yerine getirmeme rağmen onaylanmadım ki 1 yıldır 2 yıldır onaylanmayanlar vardı bir de üstüme iş bilmez ve yapmaz yönetici yalakası birini getirdiler işleri üstüme yıkıp bir de fırça vs de atıyorlardı en son canıma tak etti çıktım sonrasında iş için kaç kere aradılar ama bir daha gitmedim sonrasında da o şubeyi kapatmıslar zaten oh olsun elemanları farklı yerlere dağıtmışlar yapmanı tavsiye etmem fabrika işi marketten daha iyi en azından mesai yaparsan zorluğuna rağmen paranı alırsın ama orada da iyi bir ustabaşına vs düşmek zor orada da yalaka fitne ve kötü davranan çokmuş ama parası iyi en azından bayramda ikramiye vs bayram izni şu bu alabiliyosun markette sana yıllık izni bile kullandırtmıyorlar kolay kolay bana da vermediler ikinci yıllık iznim geliyordu neredeyse parasını aldım gene de vermediler izin bir de şu var sana işten çıktığında kıdem tazminatı vermemek için işte girdi çıktı yapmış gibi gösteriyorlar ve sen diyelim ki saat 6 de çıkman gerek o saate uymuyorlar fazladan çalıştıryorlar mesela senin çalısmaya başlama saatin 8 30 adam seni 7 de çağıriyor mecbur gidiyosun sayımlarda gece yarılarına kadar sayım yapıyorsun ve yine mesai yok puantaj sistemine uyulmuyor giriş çıkış saati yani kısaca izinli olmadığın gün izinli gözüküyosun sistemde ve seni 6 da işten göndermeleri gerekiyor ya sana saat 8 de çıktı yazamıyorlar sistem izin vermiyor fazladan para vermemek için sistem yapmışlar resmen
25 Yorumla
Soran+1 yılBen de zorlukların farkındayım şu an 18 gün felan oldu çalışıyorum ama 6,7 ay çalışıp Pra biriktirmem gerekiyor faizle iyi Para kazanırım diye düşünüyorum yaa inş 😭
Soran+1 yılİnş dayanabilirim çok zor hep kasadayım bi de çalışanlar çok gıcıklar ben iş yapıyorum mesela kasaya bakıyorum onlar içeride baya oturup yemek yiyorlar yalandan beni de çağırıyorlar ama hep yalan hiç sevmedim şube değiştirmek çok zor oluyor mu sizce
Soran+1 yılİstesem hemen değişim olur mu mesela
Cevap sahibi+1 yılBölge sorumlusuyla ve müdürle konuşman gerek ve ayrıca sağlam bir bahane bulman gerek yoksa pek değiştirmeye olumlu bakmıyorlar sağlık konusumda bir bahane sunabilirsen değişim olur
Soran+1 yılSğlık değil de yurt da kalıcam zaten diğer şubeye yakın yurt
- Eğitim & Kariyer konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılEğer kurumsalsa günde 7,5-8 saat çalışırsın. Eğer adı sanı duyulmamış marketse o zaman çalışma saatleri fazla oluyor. İndirimli üç markete girmeni tavsiye etmem. İşe gireceğin zaman hemen kasaya alacaklar. Haftada bir ful kalıyorsun. Kasada açık çıkınca cebinden ödüyorsun, fazla çıkınca psikolojik baskı yapıyorlar. Hangi müşteriye eksik para verdin diye asılsız iddialarda bulunurlar, poşet mevzusuna girerler. İlla markette çalışmak istiyorsan Migros ve File'yi tavsiye ederim.
03 Yorumla- +1 yıl
Markette ayrıca ömür boyu çalışılmaz. Ömür boyu sadece meyve ile beslendiğini düşün öyle bir şey. Market bana göre diyorsan girdiğin zaman kendini geliştirirsin.
Soran+1 yıl3 ay felan istiyorum
- +1 yıl
Anladım. O zaman işe girerken üç ay çalışacağım, deme. Yoksa üç ay boyunca eziyet edebilirler.
- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılMarkette ömürlük çalışma geçici çok zor bir iş kolu bence genelde bu tarz işlerde geçici olarak çalışır ve bu durumda marketlerin işine gelir genelde geçici sözleşmeli olarak personel çalıştırırlar...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Genç arkadaşım, bu soruyu sorman, kendi geleceğinle ilgili ne kadar düşündüğünü gösteriyor ve bu harika bir şey! 📚 Market işi, birçok insan için başlangıç noktası olabilir ve faydalı deneyimler kazanmak için iyi bir fırsattır. Ancak, uzun vadede en uygun kariyer yolu olup olmadığını değerlendirmek için gelecekteki hedeflerini, ilgi alanlarını ve çalışma koşullarını göz önünde bulundurmalısın.
Eğer markette çalışarak kariyerine başlamak istiyorsan, bunu geçici bir süre için düşünmek ve bu dönemi kariyer planlarını netleştirmek için kullanmak mantıklı olabilir. Ancak, nihai olarak seni tatmin edecek ve ilgi alanlarına uygun bir meslek bulmak için kendini geliştirmeye devam etmen çok önemli.
Unutma, eğitim ve kariyer yolculuğun uzun bir süreçtir. Bu süreçte pek çok farklı deneyimle karşılaşabilirsin ve her biri seni daha ileriye taşıyabilir. Önemli olan, bu yolda kendine inanmak ve hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektir. İleride seni tatmin edecek bir meslek bulmak için sürekli araştır ve kendini geliştirmeyi bırakma! 🚀10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
16Cevap
Markette çalışmak kötü mü bilmem'de yani genelde kadınlar için Kozmetik market zincirleri işliyor her şekilde eğer Gratis-Rossmann-Watsons-Mion ve hatta pek yaygın olmayan başka kozmetik zincirlerinde kadın kasiyer gerekiyorsa girebilirsiniz.
01 YorumlaÜç harfli marketler ise çok yorulursun. Haklar imkanlar nasıldır bilmiyorum derinlemesine. Ama malum en tenha bayileri bu üç harflilerin günde 1000 müşteri ağırlıyordur. En az 10 bin çeşit ürün vardır. Düşün bir şubede olsa olsa 6 eleman anca oluyor. 6 kişi günde 1000 müşteriye (en az) hizmet vereceksiniz. 10 bin kalem ürününü (en az) depolanması, rafa dizilmesi, fiyat takibinden sorumlu olacaksınız. Dediğim gibi haklar imkanlar nedir bilmiyorum ama çok yorulursunuz o kesin.
06 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım BİM de çakışıyordu kovuldu gizli müşteri ile deneme yapmışlar sanki eleman varmış gibi bir de kovuldu müşteriye soğuk davranmış 😂😂
Soran+1 yılLisans Ankara Üniversitesi kimya okuyorum saha mezun olamadım
Soran+1 yılBen üniversite den memnunum okulda kalmayı planlıyorum ama geçici para biriktirmek için çalışmak zorundayım 6,7 ay yeterli
ben çalışmadım ama çalısanlar tanıdım hiçbirisi ömurluk çalısılır demedilrer şikayetçiler hem yorucu oldugunu söyluyorlar hem bazen işyerindekilerle sorun olabiliyormuş
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 345 cevap paylaştı. Markette ömürlük çalışılmaz geçici olarak çalışılır hatta ben part time çalışıyordum o derece yorucu geliyordu
15 Yorumla
Soran+1 yılBen de başladım şimdi hep kasaya ben bakıyorum bir gün 20 tl bir gün 29 tl açık çıktı 1 ay direnip sonra iş bakıcam gene starbucks felan hiç değilse elit yer herkes bakıyor kasaya mağaza toplama yok bir şey yok
Soran+1 yıl4,5 ay para biriktirmek istiyorum ama sürekli açık çıkıyor 😭
Soran+1 yılDeneme süreci bitiyor yarın 15 gün olacak iznim var
Soran+1 yılDeneme süreci sonrası ne olur peki
+1 yılInsanlarla uğraşmak zor O yüzden uzun süre çalışmanı tavsiye etmem daha iyi bir iş buluncaya kadar idareten çalış
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı. Ben 2 sene çalıştım. Ömrümden ömür gitti. Çalışılmaz
010 Yorumla
Soran+1 yılÇok açık çoktı mı sanırım bazı garip şeyler dönüyormuş kasa için
Soran+1 yılBenim çevremde çok çalışan var aşırı fazla ama böyle nasıl desem inanamıyordum ne güzel 24 ibn alıyorlarmış diyordum ama cidden sürekli kasada açık çıkıuormuş bi de yenileri hemen ilk kasaya veriyorlarmış
Soran+1 yılÇok korktum ablam da çalıştığı dönem çok eski ama maaşının yarısı gitmişti
Soran+1 yılEvet günlük alıyorlarmış orada sordum bir kıza 11 gündür çalışmış 20 bi çokmış 29 bi çıkmış 14 bi çıkmış daha 1 ay dolmadan neredeyse 100 tl gidecek çok korktum 🙄
Soran+1 yılStarbucks da mı çalışsam diye de düşündüm ama orada da kasa var 🙄
Soran+1 yılO zaman Oray başvurayım yaa markette mesela şahit oldum çok soru soruyorlar benim annem bile şu nerde bu nerde şu ürün kaldı mı diye elli soru soruyor bence baya sıkıntı çalışmak mantıksız doğru
+1 yılÖmürlük çalışılmaz
Sağlık için tehlikeli bence çünkü çok fazla ağır kaldırıyorlar00 Yorumlabence çalışılmaz. elektriklwr gidince sıkıntı oluyor. temizlik, hijyen önemli ve asla oturamıyorsun
10 Yorumla
+1 yılben bimdr calstim tavsiye etmiyorum cok mobing var
13 Yorumla- +1 yıl
@hayalperestt71 ne gibi
- +1 yıl
baski cok her isi personelden bekliyorlar mduur mudur yardimcisi ofiste oturur cay kahve vs
- +1 yıl
Nasıl bir baskı ben yoruma yazmadım ama çok farklı işler oluyormuş
+1 yılBen 1 yil ancak dayandım :)) 😂 şartları kötü ama genel olarak düşünürsen baI işlerden daha güzeldir tabi i o da resmi kurum marketleri
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılCok kotudur calisiyorum
027 Yorumla
Soran+1 yılHangi market
- +1 yıl
Şok, eskiden a101
Soran+1 yılAy benim arkadaşım da BİM de çalışıyor 24 bin felan alıyormuş ama mesela bölge sorumlusu gizli müşteri ile deneme yapmış kasda nasıl diye denemede beğenmemişler kızı kovuldu yaa 😂
- +1 yıl
BİM daha kurumsaldir
Soran+1 yılAma gizli müşteri ile deneme yapmak nedir yaa adam kafayı yneşş 😂😂
- +1 yıl
Bana yapsinlar kovulursam onlar kaybeder eleman bulamiyorlar
Soran+1 yılAynen öyle bi de kız her şeye gülen bi tip nasıl oluyorda güler yüzlü değil deyip atıyorlar yaa 😂😂
- +1 yıl
Uzuldum bak
Soran+1 yılSicile de işler demi bu ben de bime girecektim korkudan giremem artık 😂😂
- +1 yıl
Bisey olmaz relax
Soran+1 yılMarketten kovulmak çok komik sanki resmî daire 😂😂
- +1 yıl
Musteriler insani cildiritiy
Soran+1 yılYok kız göz teması mı ne kurmamış galiba
- +1 yıl
Sacmalamis
Soran+1 yılhoş geldiniz dememiş 😂😂
- +1 yıl
Oh etmis 😂
Soran+1 yılÇok komik ya hoş geldiniz diye günde 10 bin müşteri geliyor ne kadar tutu diye söylemek zorunda değilsin tabelada yazar 😂😂
- +1 yıl
Amaan rahat ol
Soran+1 yılSizi de deniyolar mı bir şey dedi mi bölge müdürü ilk girdiğinizde
- +1 yıl
Yoo ne denicek
Soran+1 yılEe niye kasa da gizli müşteri ile deneme yapıyorlar o zaman BİM de oah yaa 😂
- +1 yıl
Yarin iisss var
Soran+1 yılMemenun değilsen çıksana
- +1 yıl
Baska is yok
Soran+1 yılStarbucksa felan gir
Soran+1 yılArkadaşımın bir gün 20 lira bir gün 29 lira açığı çıkmıştı hemen istifa etmişti
- +1 yıl
bakalım
+1 yılBasamak olarak kullan orada ömür geçmez
02 Yorumla
Soran+1 yılEmekli olan da duymadım hiç garip bir şekilde
- +1 yıl
Ben gördüm
Gizli Üye(18-24)+1 yılMax 1 ay çalışılır
10 Yorumla
+1 yılÇalışılmaz
019 Yorumla
Soran+1 yıl15 gündür çalışıyorum öldüm zaten ama 5,6 ay dayansam para biriktirmek istiyorum
- +1 yıl
Kolay gelsin
- +1 yıl
Öğrenci misin
Soran+1 yılEvet ama Pra lazım yaa 😭
- +1 yıl
Dm den yazsana konuşak
- +1 yıl
Para herkese lazim
Soran+1 yılHayır yaa ailem veriyor ama yetmiyor estetik yaptırıcaö 😂😂
- +1 yıl
Ne estetiği Burun mu
- +1 yıl
Takip at anlat derdini Dm den sohbet
Soran+1 yılBurun sonra göğüs
Soran+1 yılLipo 😂
- +1 yıl
Eyvah eyvah
- +1 yıl
Yetmez tabi daha çok kazanmak için bişeyler yapman gerek
- +1 yıl
Asgarî ile zor
- +1 yıl
Kolay gelsin.
Soran+1 yılŞöyle vadeli de Pra var ama mesela burun zaten 90 bin felan göğsü küçültme ameliyatını devlette düşünüyorum belki karşılarlar ya sa daha uygun olur sonra lipo da aynı şekilde yağ alacaklar 24 bin veriyor BİM market girdim yeni asgari değil
- +1 yıl
İyi güzel biriktir halledersin
Soran+1 yılİnşallah bakalım
- +1 yıl
Eyvallah
+1 yılZor değil mi
07 Yorumla
Soran+1 yılİş arıyorum ömürlük
Soran+1 yılAma emekli olan da duymadım hiç
- +1 yıl
Evet çünkü zordur büyük ihtimalle, yorucu. Oku bı bölüm ondan atanamya çalış olmazsa calisrisin
Soran+1 yılGeçici de düşünüyorum ama kalıcı da olsa fena olmaz yani bilemiyorum zora da gelemem ki
Soran+1 yıl6,7 ay 24 bin maaş alsam çok iyi olur baya birikim olur bana
- +1 yıl
Evet iyimis çalış ya begenirsen kal zaten artık okuyunca da zor knk
Geçici
16 Yorumla
Soran+1 yılEmekli olan da duymadım hiç
Soran+1 yılBen geçici de düşünüyorum kendim için birikim yapıcam şöyle 6,7 ay çalışsam da yeter gibi bana
Soran+1 yıl6,7 ay da geçer mi acab 😂😂 baya uzun süre 24 hafta yapıyor abooo 😂😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKötü diye biliyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet emekli olan ömür boyu çalışan duymadım
+1 yılmarketin ömrü yetmez ona
00 Yorumlayorucu
00 YorumlaGenelde kötü, herkes çalışamaz.
00 YorumlaGeçici
00 Yorumla
+1 yılÇalışılmaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılo sana bağlı
02 Yorumla
Soran+1 yılMarket sektörü amelelik yaptırıyor diye çok duydum biraz saygısız bir sektör hep ayakta durmak zorundaymışsın mesela BİM de yasakmış oturmak telefon felan hep yasak
- +1 yıl
türkiye de artık sektörlerin hemen hemen hepsi aşırı acımasız..
+1 yılGeçici
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladım zor mu yaa ömür geçmez mi diyorsun
- +1 yıl
Bence geçmez ama iyi bir iş bulana kadar idareten çalışılabilir ama
+1 yılGeçici
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi