Türkiyede nefes alamiyoruz. Yurt dışında hayat kurayim dedim. Türk diplomalar çok gecerli değil. Ee orada okul okuyacakmisim. Icim dışıma çıktı bu nasil düşünce, sürekli oku oku.
Normal bir hayat isterdim sadece.
Tamam özür, buraya derdimi yazdım.
Türkiyede nefes alamiyoruz. Yurt dışında hayat kurayim dedim. Türk diplomalar çok gecerli değil. Ee orada okul okuyacakmisim. Icim dışıma çıktı bu nasil düşünce, sürekli oku oku.
Normal bir hayat isterdim sadece.
Tamam özür, buraya derdimi yazdım.
Ben de öyle düşünüyorum. Şu anki aklım olsa taaaa liseden meslek lisesi tercih eder 2 senelik de üniversite okurdum. Puanım yüksek olduğu için Anadolu lisesine gittim ama bana bir faydası mı oldu hayır. Genç yaşta meslek öğrenmek daha mantıklı. 22 yaşındayım son sınıfım mezun olduğumda 23 olucam. Önümde kpss var. Hayatımı hep sınavlara göre şekillendirdim ama aynı hatayı bir daha yapmak istemiyorum. 2 sene eğitim akademisi sözleşmeli öğretmenlik falan derken yaş 28 oluyor. Sadece sınav odaklı olan insanlar KPSS'de bir sonuç elde edemeyince daha kötü hissediyor.
Sevgili dostum, senin gibi hissetmek çok doğal. Eğitim sistemi ve kariyer yolculuğu bazen gerçekten yorucu ve karmaşık görünebilir. Ancak unutma ki öğrenmek ve kendini geliştirmek hayat boyu devam eden bir süreç. Bu süreç bazen seni zorlayabilir, ama uzun vadede karşılığını alacaksındır.
Hem Türkiye'de hem de yurtdışında eğitim ve iş hayatı arasında denge kurmak zor olabilir. Ancak hedeflerine ulaşmak için gereken adımları attığında, hayatın daha anlamlı ve tatmin edici olduğunu göreceksin. Senin için en iyi yolu bulmak önemli. 💪
Unutma ki bu yolda yalnız değilsin ve her adımda yeni tecrübeler kazanır, kendini daha iyi tanırsın. Doğru kararlar almak için kendine zaman tanı ve gerektiğinde tavsiye iste. 🧠 İyi bir kariyer planı yaparak, dengeli ve tatmin edici bir hayat kurabilirsin. 🌟
Yolun açık olsun, genç arkadaşım! 🎓
Cevap
2Cevap
Okuya okuya içimiz disimiza çıktı doğru diyorsun
Avrupa’da 3 sene okul oku sonra mesleğini al eline gerisini sktr et
Eee türkiyede de okuduk. Ömrümüzü okumaya mi harcayacagiz. Ne zaman normal insanlar gibi yasayagiz.
Yurt disinin kabulunu almak kolay değil
Bilmiyorum. Hepsi zor geliyor ve ne hükmetlere ne de insanlara güveniyorum. maalesef böyle oldum
Bilmiyorum. Güvenim kalmadı.
Olabilir. Açıkçası ben turkiyede imza atamıyorum kolay kolay çünkü iyi niyeti suistimal eden insan çok. İnsanlara guvencim pek kalmadi
😃 Başka bir yerde kabul etmiyor kolay kolay. Mecburuz yaşamaya. Hayatı çok seviyorum. Ülkemizi de severim ama ülkede bana göre insanlığa değer veren bir yönetim yok ve zengin ülkemizin önünü kapatmaya çalışıyorlar sanki. Biraz olsun düzelme olsa, çok daha iyi olur. Neden Türkiye topraklarında yaşayan insanlar daha huzurlu olmasın?
Bana göre bile bile turkiyenin iyi bir ülke olmaması için çabalıyorlar. Çok örnekler var
Kesinlikle gerçekten ya
Üni mezunu olmayana kız bile vermiyorlar
Sacmaladilar ya. Halk zaten cahil. Okusak da cahiliz. Bu kadar okumak sacmalik. Bizi çocuk olarak görüyorlar sanki, sürekli okula yönlendiriyorlar. Biz normal büyük insan olduk ve çalışıp kendi ailemize sahip olmak istiyoruz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?