Merhaba
Mimarlık mı makine mühendisliği
Mimarlık mı makine mühendisliği
Mimarlık
Makine mühendisliği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mimarlık daha iyi ancak eşit ağırlık ya da sayısal alanlara kafa patlatmak istemiyorum. Hiç bana göre değil. Bana göre hiç biri. Sayısal işlemler görünce başıma ağrı giriyor.
Evet mimarlık sayısal
İnan ki kuzum mimar arkadaşım vardı üniversite de, aynı evde kalıyorduk; sabah akşam ödev yapıyordu. Bir de matematiksel işlemler, çizimler falan. Kızı gördükçe baygınlık geçirirdim. Yani benim alanım değil bunlar.
Tıp gelmişti ona seçseydim bu kadar korkmazdım çok zor mimarlık
Sayısal bölümlerin hepsi zor bana göre, hatta eşit ağırlıkta zor. Bence insan kendini tanımalı ve kendine göre seçim yapmalı. Statünün ya da ne bileyim paranın hiç bir önemi yok. Mutlu olduğun işi yapmalısın bence.
Babam zorlamasa mimarlık okumazdım
Ah şu aileler. Yanlış karar almamıza neden olabiliyorlar
Mimarlık seni zorlarsa daha güçlü olursun demişti 🥹
Bebeğim 🥺 Güçlü olmak güzel bir şey değil ki. Mutlu olmak güzel bir şey bence.
İşte 🥹
Merhaba sevgili dostum, bu sorunun cevabı kişisel ilgi ve yeteneklerine bağlı. Hem mimarlık hem de makine mühendisliği, farklı yetenekler ve ilgi alanları gerektirir. Mimarlık, estetik ve yaratıcılıkla daha çok ilgilenirken, makine mühendisliği daha çok matematik ve fizik temelli problem çözme becerileri gerektirir🛠️📐.
Eğer yaratıcılığına ve sanatına güveniyorsan ve tasarım odaklı çalışmak istiyorsan, mimarlık seni cezbedecektir. Ancak, mühendislik problemleri çözmek ve mekanik sistemlerin tasarımı seni heyecanlandırıyorsa, makine mühendisliği daha uygun olabilir. En doğru kararı, hangi alanda çalışırken daha mutlu ve tatmin olacağını düşünerek verebilirsin🌟.
Unutma, genç arkadaşım, kendini yeteneklerin ve ilgi alanların doğrultusunda yönlendirmek, kariyerinde başarılı ve mutlu olmanın anahtarıdır. İyi bir araştırma ve doğru bir içsel değerlendirme yaparak doğru seçimi yapacağına inanıyorum! 👏😊
Cevap
1Cevap
İkisinde de iş sıkıntısı yaşarsın
5 dil biliyorum
Teşekkür ediyorum
Üniversiteye bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?