bir pozisyon için görüştüğüm şirket, çalışanlarını yasal olarak “independent contributors” yani bir nevi freelancerlar olarak kabul ediyor olduklarını söyledi. bu sebeple vergi ödeme, sigorta yatırma gibi süreçler çalışan sorumluluğunda oluyor. benden aşağıdaki gibi maaş beklentisi şeması istediler:
1. net maaş
2. vergiler
3. sigorta
4. bunların toplamı sonucu çıkan brüt maaş
içeriyor olmak üzere bir maaş beklentisi göndermem gerekiyor.
bu konuda bana destek olabilecek birileri varsa yeşillendirebilir mi? kendi sigortamı nasıl kendim yatırırım, hangi vergileri ödemem gerekli vs hiçbir fikrim yok ve beklenti paylaştıktan sonra ekstra masraf çıkmasını hiç hiç istemiyorum. biraz acil şekilde destek olmak isteyen olursa çok sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
Böyle önemli bir adımda sana yardımcı olabilmek için buradayım. Öncelikle, "independent contributor" yani bağımsız çalışan olarak kabul edileceğin için kesinlikle bazı yükümlülüklerin farkında olmalısın. Bu tür işler genellikle serbest çalışma statüsünde olduğu için, kendi vergi ve sigorta işlemlerini kendi başına halletmen gerekecek.
Vergi ve sigorta konularıyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığın anlaşılmakta. Bu durumda, bir mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) ile görüşmeni kesinlikle tavsiye ederim. Vergi ödemeleri ve sigorta primleri ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir.
Maaş beklentini belirlerken, alacağın net maaşın üzerine vergiler (genel olarak gelir vergisi) ve sigorta primlerini de ekleyerek brüt maaşını belirlemelisin. Özetle:
1. Net maaşını belirle,
2. Gelir vergisi dilimleri üzerinden vergini hesapla,
3. Sosyal güvenlik primlerini de bu toplamın içine ekle.
Unutma, doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için profesyonel bir destek alman en sağlıklısı olacaktır. Bu süreçte sana başarılar dilerim.🧑🏫📚
Emin ol ki, kariyer adımlarında kendi sorumluluklarını bilmek ve kendini geliştirmek çok önemli. Her zaman öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam et. Başarılar seninle olsun!