İs yerinde zorbalik ne yapayim?

selam arkadaslar ben 5 ay once yurtdisinda bi ise basladim ve ilk gunden beri zorbalik gruyorum yani ilk geldigimden beri benim pozsyonumdaki 7 kiz tarafindan hep terslenme dislanma selam vermeme uzak durulma gibi durumlar yasadim. ben ne kadar tatli yakin iyi davransam da hep terslediler disladilar. hani gunaydin desem selam vermeme veya nasilsin desem iyi diyip gecistirme kacma gibi hep soguk tavirlar. birkac kez gorusma cay icme gibi teklifler de yaptim ya cevap vermediler ya isimiz var diye hep gecistirdiler. ogle yemegi ya da genelde de hep kendi aralarinda kakara kikiri eglenip arkadaslik yaparken ben bir sey soylemek sohbete dahil olmak istedigim zaman lafimi sozumu kesip engel oldular. neyse ben bu durumu patronla konustum o da kizlarla konusunca inkar ettiler bana iftira attilar yok o soguk uzak biz iyiyiz diye ki her sey ortada patron da hep goruyor hani benim girismler yaptigimi ama onlarin hep bariyer koydugunu ise mesajlar attigimda takmadiklarini yanitlamadiklarini filan ama ona ragmen adam durumu kabul etmiyor iyi onlar sen sorun yaratiyorsun diye o da beni sucluyor. simdi isi cok sevoyurm kosul maas her sey cok iyi ve genel is bulmak zor daha iyisini bulsam ayrilirim ama blamiyorum burada da tamamen izole sekilde hayalet gibi calisiyorum. sizce ne yapayim? cunku patronla konustugumda asla sorunu cozmuyor katkisi olmuyor ben de digerleriyle ne zaman iletisim iliski kurmaya calissam hep darbe yiyorum sikildim ondan ben de onlari yok sayiyorum ama cok garip toksik bir ortam var yani. hani ortak toplanti olsa hicbir sey diyemiyorum mesela cunku ne desem kesip tersleyip asagiliyorlar hep birlikte. bu arada is egitim kariyer basarim gayet harika hatta aralarinda en iyi benim ondan kiskaniyorlar beni. ben de tek basima projeler yapip goturuyorum isimi cunku onlara muhtac degilim.

Güncellemeler
1 yıl
bi de size şunu sorcam bende şöyle bi durum var kavga tartışma taciz saldırı şu bu anlarında ben kitleniyorum. yani biri bana bağırsa kavga etse laf atsa taciz etse filan böyle sessiz sakin olayı yumuşatıp sakince kaçıyorum tepki veremiyorum çığlık atma cevap verme kavga etme olayım yok bir anda korku telaş kaplıyor her yerimi ve pasifleşiyorum. sonra da içimde patlıyor ve sonradan mesela şikayet ediyorum ya da mesajla sövüyorum ama insanlar hep diyor niye o an tepki vermedin. çünkü korktum.
İs yerinde zorbalik ne yapayim?