Bunu sorgulamak yerine Türkiye'nin, Türk halkının hiçbir sorununu çözmeyen, çözmemekle de kalmayıp sorunlarına sorun katan derdine dert katıp ortalığı karıştırıp halkı birbirine kırdıran milletvekili, bakan ve cumhurbaşkanı tayfasının maaş alıp almamasını sorgulamaya ne dersiniz?
Bu saydıklarım maaş almasalar bile yan kurum ve kuruluşların yönetim kurullarında olmaları başkan veya başkan yardımcısı pozisyonlarında olmaları sayesinde aldıkları maaşlar zaten onları doyurur ama bizimkiler aç gözlü doymazlar. Ya da öğretmenlerin yaz tatilinde maaş almasını sorgulayacağınıza Gençlik ve Spor Bakanlığında KYK yurtlarında, belediyelerde, işkurda, rektörlüklerde, üniversitelerin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, öğrenci işlerinde yalnızca evrak memuru olup tek yaptıkları şey arada sırada bilgisayar ekranına bakmak ve telefonları açmak olan memur tayfasına maaş vermemeyi düşünmeye ne dersiniz?
Çünkü her şey dijitalize olduğu için her işlemi vatandaş e- devlet üzerinden kendisi bizzat yaparken bu kadar evrak memuruna neden ihtiyaç var ve bunlar neden kurayla ya da kimsede kolay kolay olmayan alınacakları pozisyonla uzaktan yakından alakası olmayan nitelik kodlarıyla alınıyor diye sorgulamaya ne dersiniz?
Öğretmenim ve öğretmenlik için çok çabaladım ve hala çabalıyorum. Öğretmene yaz tatilinde maaş verilmesin diyenler anaokulundan lise son sınıfa kadar çocuklarını aralıksız okula yollamaya hazırlar mı? Zaten öğretmenler özelde çalıştıklarında, özel okul patronları velilerden yaz için bile belli miktarda para aldıkları halde çalıştırdıkları öğretmenlere sözleşmeleri eylül-haziran arası yapmaktalar. Bu süreçte öğretmenin sigortası ve maaşı çoğunlukla yatmıyor. Bir sürü öğretmenin ailesi dağıldı bu yüzden ve evlenip çoluk çocuğa karışmıyorlar. Çünkü güvenceleri yok. Öğretmenlere yaz tatilinde maaş verilmemesini tartışan güruh öğretmenin ve ailesinin evinin kirasını faturalarını mutfak masrafını giyim ulaşım sağlık giderlerini kendi ceplerinden mi karşılayacaklar?
Aslında bu toplum için okul yapmak okuma yazma ve dört işlem öğretmek bile fazla. Osmanlı zamanında halkın yalnızca %5'i okuma yazma bilirmiş. Onlar da dededen bürokrat saray görevlisi olanlarmış. İstanbul'un yerlisi olanlarmış geri kalanlar marabaymış. Osmanlı tarlada çalış dediğinde çalışırlarmış vergilerle canlarını çıkarırlarmış. Savaş dediğinde de it gibi tasmalarından tutup düşmanın üzerine salarlarmış. Aslında bu halka layıkı oldukları gibi davranmışlar. Bunu söylerken Türk-Kürt diye falan asla ayırmıyorum. Osmanlı'nın Türk ve Kürtler hakkında dediklerine bir bakarsanız anlarsınız zaten.
Bu ülkede 10 farklı kurumdan huzur maaşı alan, halk kirasını ödeyemezken, makarna yemekten spagetti olmuşken rolex saati bileğine takıp ülke ülke gezen malum şahıslar var yahu! Bu halkın gözüne neden hep işçinin, emeklinin, öğretmenin, doktorun aldığı para batıyor? Yazık gerçekten...
Öğretmenleri bilmem ama onlara gelene kadar maaş almaması gereken o kadar çok insan var ki. 20 yerden maaş alanlar mı diyeyim millet vekillerini mi diyeyim yoksa astronomik rakam alan bürokratları mı. Beslediğimiz milyonlarca mültecilerden bahsetmiyorum bile.
Öğretmenlerin yaz tatillerinde maaş alıp almamaları gerektiği konusu oldukça tartışmalı ve çeşitli perspektiflerden değerlendirilebilir. Öğretmenlerin görevi sadece sınıf içi eğitimle sınırlı değil; aynı zamanda yıl boyunca ders hazırlıkları, sınav kağıtları okuma, öğrenci rehberliği ve kişisel gelişimleri için de ciddi bir emek harcıyorlar. Yaz tatili de aslında bu emeklerin bir yansımasıdır ve bu dönemde aldıkları maaş, yıl boyu verdikleri hizmetlerin bir parçası olarak düşünülebilir.
Empati kurarak baktığımızda, bu mesleğin yoğunluğu ve stresi göz önünde bulundurulduğunda, yaz tatili maaşı hakkaniyete uygun görünüyor. Öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarları; onların motivasyonunu yüksek tutmak, eğitim kalitesine de olumlu yansıyacaktır.
Kariyer yolculuğunda her zaman adil ve empatik olmayı unutma. Bu tür konularda tüm açıları değerlendirebilmek önemli. 👨🏫🎓
Ya ne alaka, ne alaka shsjs Çocuklar tatile çıktığı gibi tatile çıkıp bir daha okula uğraşmamazlık yapılmıyor Sene boyunca bir gün dahi okula gitmediklerinde sınıf öğretmeniyse 30-40 öğrenci branş öğretmeniyse 4-5 sınıf o gün tüm konudan geri kalmış olacağo için en hasta halleriyle dahi okula gidiyorlar rahatça bir ay, iki ay tatil yapmaları mı battı yazıklar olsun.
Neden almasınlar o kadar ay geçti ders anlatıyorlar beyinleri iyice şişti hak ediyorlar bence zaten okulların açılmasına 2 ay kaldı Temmuz Ağustos 3 ay okula gitmiyorlar diye mi para almayacaklar saçmalık
Bu nə saçma bir düşünce. Öğretmenler çalışmasın o zaman. Okula çocuklarını göndermesinler. Hepsi özel hoca tutsun evine (tutabilirse). Okulları da kapatalım. Nə gerək var (!)
Yani öğretmenlerin maaş alma durumunu düşünecek olursak o zaman yılın yarısında maaş almamaları gerekiyor, özel eğitim merkezinde çalışan öğretmenlere ayrı tutuyorum.
Zannediyorlar ki sanki tatili bizi düşündükleri için bize veriyorlar hayır kardeşim ülkenin şartları yazın eğitim için elverişli değil çocukları okula getiremedikleri için otomatikman biz de gitmiyoruz..
Yakında bunlar der ki çocukları yazın da okula gönderin. Veliler artık okulu yuva gibi görüyor, çocukları evde tutmayalım da ne olursa olsun kafasındalar. En azından okulda dursunlar kafamdan atayım derdindeler. Bunu yazan da velidir. Öğretmenlere bakış açısı değişmedikçe zor
@Einfalch herkes bişey düşünüyor bilen de, bilmeyen de... Çok dikkate alınmaması taraftarıyım herkese açıklama yapmaya kalksanız işiniz yaş 😅 Çok istiyen öğretmen olsun yazın da maaş alsın
Ya aslında yorum yapmak istemiyordum ! Dayanamadım postu görünce / maalesef ki öğretmen düşmanı çok insan var! Evet benim ömrüm okumakla geçti sonunda emeklerimin karşılığını aldım
@Einfalch azar kısmına katılmıyorum yeğenimi ya da benim çocuğumu azarlayan rencide eden bir öğretmen olursa o okulu onun başına yıkarım :D gece mesaj saygısızlık tabii acil değilse dönüş yapmayın arayanı da açmayın 😅
Ya ! Azar derken zaten yasak 🚫 iç hizmet kanununda ! Ödevimi niye yapmadın ! Evladım önüne dön / evladım derste konuşma evladım arkadaşını. Saçını çekme gbi örnekler ! Bunları söyleyince öğrenci azar sanıp farklı bir boyuta taşıyarak aileye iletiyor 😂 Allah'tan sınıflarda kamera sistemi var 😂 yoksa halimiz nice olur 😂