Elmalılı muhammed hamdi yazır ın çevirisini yaptıgı kitabı almak istiyorum.
İki tane kuam meali kitabi buldum birinde atatürkün türkceye cevirttiği kuranı kerim yazıyor. Diğerinde yazmıyor bunun sebebi nedir? Diğeri biraz daha sadeleştirilmiş midir?
İki tane kuam meali kitabi buldum birinde atatürkün türkceye cevirttiği kuranı kerim yazıyor. Diğerinde yazmıyor bunun sebebi nedir? Diğeri biraz daha sadeleştirilmiş midir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ataturk kim ki Kuran i Kerime el atsin? Herkes isini yapsin. Elmalili Hamdi Yazar in meali uygundur. Ama internette Diyanetin sayfasinda her ayet icin yapilmis en az 15 meal var. ben hepsini okuyorum.
@İstanbulBeyefenddisi Sende beyfendiysen...
İnternetten oku her meali karşılaştırabilirsin böylece o başta dediğin kişinin en eski versiyonu daha iyi diye biliyorum
Zamları allah yapıyor diyen diyanetin sitesinden oku gitsin işte
Referans nerde. Kicin mi yoksa.
@BirGaripGörünmezAdam https://youtu.be/yD7tDfSfKEc?si=8SmARxsw35R78eUY
Hersey Allahtandir o ayri. Tevekkul denen birsey var. Yav hicmi akil kalmadi bu insanlarda. Fiyat artislarindaki beceriksizliginize Allahi neden ortak edersiniz. Kotulukte Allahtan. Gazzeyi katleden zalim Israil de Allahtan. ne yapacagiz Allahtan deyip zulme karsi gelmeyecek miyiz?
Bu arada sagol bu derece cehaletten nefret ederim.
Elmalıyı okuma. Diyanetinki daha doğru. Elmalılının çevirisi hatalı
Nereden biliyorsunuz hatalı oldugunu
Siz kimin çevirisni tavsıye edersınız
Okudum. Bazı kelimeler bir kaç anlama gelebilir ve burada Hadis ışığında çeviri yapmak gereklidir. Elmalı bunu yapmamış hangi anlam işine gelmişse onu almış. Böylece de ayetin manası değişmiş oluyor ki bu şekilde inanan küfre düşer.
Süleyman Ateş veya Mehmet Okuyan
Tovbe. Sen bu degerlendirmeyi hangi Arapca bilginle yapiyorsun? Tevsir sahibi misin?
@BirGaripGörünmezAdam Elmalı hamdi kimdir biliyor musun? Ben sana kısaca söyleyeyim. Zamanında Yahudi Siyonist olan Emanuel Karasu ile işbirliği yapıp zamanın Şeyhülislamının vermediği Sultan Abdülhamit'in ve dolayısıyla Halifenin Hal fetvasını veren bir alçaktır. Siyonistlerle işbirliği içerisinde olup bir de Kur'an meali tefsiri yapan biri ne kadar güvenilir sence? Ki ben hem arapça hem de Hadis bilgimle okuduğum zaman bunun kitabı en az 17 ayette bu şekilde saptırma gördüm. Ve daha 2. cüzü bitirmemiştim.
Buyuk ithamlar ama Mustafa Kemalin tefsiri Hamdi Yazara yapmasindan suphelenmek lazim. ben diyanetin sayfasindaki 15 mealide okuyorum. Allah razi olsun. Bilgilendim. uyandim
@BirGaripGörünmezAdam Allah senden razı olsun. Ama bir meal ya da tefsiri okumadan önce onun yazarını araştırmak lazım. Ki sadece meal ya da tefsir değil herhangi bir kitap.
Örneğin şiir çok severiz ama Sebahattin Ali şiirinde bir yerinde der ki "Bir küfür yolla Allah'a" haşa bunu bilinçsizce okuyunca iman gitti...
Yaratmak kelimesini bir insanin kullanmamasi gibi
@BirGaripGörünmezAdam Aynen öyle kardeşim
Müslüman misin
Niye sordun?
Müslüman isen almani tavsiye etmem kafan çok karisir
Elmamali o bulduğun ikinci kitapla aynı
Evet biliyorum ama nirinde ataturkun. Cevirisimi yaptırdıgı kıtal dıyor doyerınde yazmoyor
O yuzden yazanın farkı nedir
İkisi de aynı. Atatürk de çeviriyi elmalili Hamdi Yazıra yaptırdı
Bunu merak ettim