Üniversite okumadan bilgi edinilir mi, örnek olarak bir tane bölüm belirleyelim ve bu psikoloji olsun. Şimdi tıpkı bir üniversite öğrencisinin yaptığı her şeyi yaparak en az üniversitede bu bölümden mezun olan şahıs kadar bilgi edinebilmek mümkün mü? Mesela müfredata göre ilerleyerek üniversitedeki kaynakları, kitapları vesaire kullanarak, psikoloji üzerine derin araştırmalar yaparak. Üniversite bitirip diploma almaktan bahsetmiyorum, iş bulmak falan da değil meselem. Ben öğrenmek istiyorum, serbest bir şekilde üniversite düzeyinde eğitim almam mümkün mü hiçbir kursa vesaire gitmeden?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Olur bu devirde üni genel eve ticarethane dönüştu oraya giderken herkes sksm için gidiyor
Öff sus be
Evde sıkılmışsin üni adı altında özgürlüğünü yaşamak istiyorsun anladık niyetini nighfy
Kudurmaya devammm ahahahahh
Niye kudurayım ki çok saçma konuyorsun sevgilin yok belli
Sen milletin hayatıyla ilgileneceğin kadar kendi hayatına baksan bu kadar hayatsız ortalıkta dolanmazsın 👍👍
Soru yazdın yorum yaptım üstüne alındın boşluyorsun şu an jfhf
Ulke o halde mi okumaya gerek yok okuyanda aynı okumayanda tecrübe olduğu sürece fark etmez
Hayır mesela yurtdışından en iyi üniversiteyi referans alsam onun için de aynısını der misin, tecrübe ve öğrenim açıklığı edinmek istedikten sonra gerçekten okumanın önemi yok mu?
Tabi yurt dışına giderken itu bogazici olunca fark ediyor ablamın arkadaşı yeditepeyi bitirdi yurt dışında yüksek yapıyor şimdi ama çok iyi bölüm okul bitirmeyince bir önemi olmuyor. Mesela ben muhasebe bitirdim tecrübesiz olduğum için kimse istemiyor ise almıyor ama lise mezunu kız bilmediği halde musavir yanında çalışmaya başladı bazı mesleklerde tecrübe istiyorlar sadece sen okumuşsun okumammissin çok umurlarında değil onu demek istedim. ama hedef büyükse İngilizce okumak istiyorum iyi bölüm okul istiyorum dersen helal olsun yolun açık olsun
Okul bitirmeyince sadece meslek bakımından önemli olmuyor, ben o mesleği icra edeceğim demiyorum ki. Ben sadece üniversite müfredatında öğretilen o 4 senelik bilgiyi istiyorum, öğrenmek istiyorum diyorum. Şimdi kendi evde öğreneceğim bilgiyi yurt dışındaki en iyi üniversitedeki öğreneceğim bilgiyle kıyaslarsam ben eksik mi kalırım tek meselem bu, oysa bilgiye erişimin en kolay olduğu çağda yaşıyoruz. Bu arada sen umudunu kesme tecrübeli ol ya da olma bir şekilde bulursun ondan sonrası zaten tecrübeli olduğun için daha kolay olur, yoksa dediğin gibi staj falan önemli.
Oluyor***
Sen bence yine de oku diploma kanıttır. İşverenler somut şeylere bakar. Sertifika diploma gibi. Aynı olamaz tabi ki
Mesela kurslara katılabilirsiniz tabi ben ispanyo kursuna excel kursuna giriyorum. udemy iyi bu konuda
Doğru, haklısın. Teşekkür ederim.
sözel bölümlerde edinebilirsin
sayısal zor
Sayısal neden olmasın?
yani onu tek başına öğrenmek daha zor
Zor olması sorun değil
açık öğretime gir madem
üniversite okumadan donanımlı olabilirsin
Sağ ol
can dostum isimli filmi izle
Aklımda bulunsun teşekkürler öneri için.
rica ederim
ben tam olarak böyle yapıyorum
Ne güzel.
500 küsur saatlik bir müfredat hazırladım. Hesaplarıma göre haftanın 4 günü günde 3 saat çalışmayla iki yılda falan bitiyor. Hem teori hem uygulamalı ders koydum, ders içerikleri için Udemy gibi platformlardan aldığım kursları falan kullandım. Mis gibi gidiyor şu an, tıkırında.
Teşekkür ederim bilgi için. Ben de aynı şekilde bir şeyler yapacağım, bilgiye erişimin en kolay olduğu çağda yaşıyoruz. Öğrenmeyi diplomayla kısıtlarsak çok hata yaparız, ha tabi ben üniversite okur muyum evet ama okumak istediğim her bölüm için üniversite okuyamam o yüzden evde kendim çalışıp halledeceğim çünkü meselem kariyer, diploma falan değil sadece öğrenmek.
Bilgi edinirsin
Teşekkürler Kaan.
Rica ederim
Dediğin gibi sadece diploma almak için okunmaz
Resmiyet kazanmadıktan sonra ne işe yarar bu?
Her şey bu mu yani?
Her şey bu değil mi ki?
Öff çok üzüldüm senin adına. Her şey bu değil tabii, sen diploma için okuyorsan okuma.
Diplomayla iş kapısı açılıyor, sen istediğin kadar tıp bilimine hakim ol prof ol, resmiyetin yoksa bir yerde çalışabilir misin? Hayır.
Önemli olan öğrenmek, kariyer, bak ben kaç üniversite bitirdim diploman ya da geri kalanlar değil bunlar tabii önemli ama kendini öğrenmekten ziyade bunlara kaptırırsan ezbere, dayatılmış, geniş düşünemeyen bir hayat yaşarsın.
Önemli oln tek şey öğrenmek. İş yapmanın temel mantığı para kazanmak mıdır senin adına?
Konuştuğumuz şey çok farklı, ben kariyer yapabilir misin diye yazı yazdım bak yukarda ☝️
Tamam sen haklısın
Kariyer değil bu konuda hedefim ama teşekkür ederim bilgi için.
Kariyer değilse o zaman elbette öğrenmenin ne zararı olabilir ki, hatta yararı olur öğren tabi ki
Tabi ki de.