Fabrikada işçi olarak çalışmaktayım. Neredeyse her gün mesaiye bırakıyorlar. Sabah 7 de kalkıyorum akşam 9 a kadar mesai bitmiyor. Ne bı sosyal hayatım oluyor ne düzgün dinlenebiliyorum sizce istifa etmeli miyim?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bence işini değiştir. Bir süre sonra aşırı yorgunluk ve uykusuzluk sağlığını olumsuz etkiler
Çalıştığım işyerinde sabah 8 den akşam 9 a kadar full ayaktayız mola hariç oturmak yasak. Eve geldiğim zaman direkt uyuyakaliyorum yemek dahi yiyemiyorum.
ben de fabrika da vardyali çalışıyorum da oyle mesai yok ya yil da 2 4 ancak
Kanımızı emdiler artık her gün zorla mesai kitliyolar. Ne bı sosoyal yaşantım kaldı ne ailemle zaman gecirebiliyorum. Eve geldiğim gibi uyuyakald daha yeni uyandım.
öyle hayat zor be sendika var mi hakalrin bari olsun
Hiçbir hakkım yok. Eğer mesaiye kalmıyorum dersem birkaç güne çıkartırlar. Mesaiye jalmam dediğin zaman her türlü baskı mobbingi yapiyolar
yurumez o is oyle ya
21 TL maaş veriyolar
ben hic demiyim haklarimi
21 TL maaş nasıl sence
kötü iyi degil ben sadce maas 40bin sosyal hakalri soylemiyorum bile
Ben 2 ay boyunca sürekli öyle çalıştım. Pazar günü de 8 saat çalıştırıyolardı. Sonra mecburen bıraktım.
En iyisini yapmışsın. Bizi zorlaesaiye bırakiyolar. Bayram üstü ne bı hazırlık yapabildim ne üstüme bı şey alabildim. Bir gün dahi erken biraiyor daha tıraş bile olamadım. İşler yoğun diye hep mesai kitliyo
Kölelik valla ya. Ama mecburen çalılmak zorunda kalıyo insanlar
İstifa. Etssem başka iş hemen bulunmuyo. napicam bilemmedim
İşini bul sonradan istifa et
Mesai ücretini veriyorlar mı? Vermiyorlarsa istifa et iş mi yok. Veriyorlarsa da zorlanıyorsan istifa et
Veriyorlar ama ben mesai ücreti istemiyorum mesaiye kalmak istemiyorum. Çünkü sabahtan akşama kadar full atakta çalışıyoruz. Oturmak yasak.
Ayrıl bence o zaman
Oturmanın bile yasak olduğu bi yerde ne işin var adı batsın
Köle çalıştırıyolar sanki a m ı n evlatları
Sabah 15 dakka çay. Molası. Öğlen 45 dakka mola 15 dakkasi zaten yemekte kuyrukta geçiyor. Akşam 4 tte çay paydosu var. 15 dakka. Bunlar haricinde oturmak yasak
Kamerayla izliyolar. Telefonu karıştırmak konuşma yapmak yasak. Sabahtan. Akşama kadar ayaklarıma kara sular iniyor. Bütün. Gün eğil kalk yapıyorum
Tamam da zaten bu molalar verilmesi gereken molalar. Kamerayla izlemek ne ya. Telefonun yasak olması ne ya acil bişey olsa. Ay çok sinir oldum ben olsam direk ayrılırdım. Ama sana tavsiye önce bir iş bul sonra ayrıl sonra bulmak zor olmasın ama en azından düzgün bir iş bulursun. Küpeklere bak ya
Çalıştığımız yer fabrikanın çatı katı. Hava sıcak oldugu için güneşin sıcaklığı direkt bize vuruyor. Çalıştığımız bölüm cehennem gibi sıcak oluyor. Klima yok. Sadece vantilatör var ama o da ufledigi sıcak hava başka bişey değil. Akşam havanın nem sıcaklığı içeri vuruyor bütün gün kan ter şu içinde çalışıyoruz. İçtiğimiz su sebilindeki damacanadaki şu bile pis kokuyor şu bile icemiyoruz doğru düzgün.
İşin en kötüsü de 6 kişilik işi 3 kişi yapmaya çalışıyoruz. Eleman almıyorlar
Kardeş ayrıl bence kendine eziyet etme rezil bir firma demek ki. Çalışanlarına değer vermeyen iğrenç bir yer. Allahlarından bulsunlar
Buldular köleyi tabi o çlar a mcık sürüleri. Çok sinirlendim ya
Fazladan para ödememek için işçi almıyolar ya kurnazları
Fabrika işi => modern kolelik
Zaten köle gibi hissediyorum
Öğrenci olarak bi fabrikada çalıştım ara sıra gidiyordum resmen kole gibiydim valla allahim
Çıraklara böyle yapıyorlar.
Ne çırağı kardeş? Fabrikadaki bütün ustalar aynı bu sekil
Fabrikatör sizi sykiyor.
Bence de
Sen de onu syk. Yok yok. Kızını..
peki ya ücreti aynı oranda mı
Ücret fazla veriliyo ama o kadar yorulmana değmiyo. 12 saat mesai yolla birlikte en az 14 saat oluyo. Günde 7 saat uyusan 3 saat sana kalıyo. O 3 saatte de duş alıp yemek yesen zamanın bitiyo.