Sevgilimle üniversite tercih konusunda anlaşamıyoruz. Ne yapmalıyız?

Merhaba lütfen yardımcı olun sevgilimle uzun ilişkimiz var 1 sene mezuna kaldık ikimizde başka şehirlerde yaşıyoruz. Ailesinin İstanbul'da evi var ve kendisi özele gidecek aynı şehir olsun diye anlaşmıştık. ama bu sene benim sıralamam türkiyenin en güzel üniversitelerinden birini tutuyor (kesin olmamakla beraber ) ve başka bir şehirde. ona söylediğimde çok sinirlendi tartıştık ağladık karşılıklı ki hiç o ağlamaz neden benim istediğim yeri yazmıyoruz zaten özele gideceksin dedim biz öyle anlaşmıştık diyor bana biraz fırsatçı gibi geliyor ona da söyledim hayır İstanbul'da hayat var o dediğin yeri istemiyorum sıkılırım diyor, ki biraz öyle ama birbirimize sahip oldugumuz sürece bunun önemi var mı? Büyük ihtimal ayrılacaksınız aptal olma diyeceksiniz ama öyle olacağını düşünmüyorum her zaman bir ihtimal olsa da. ayrılmak istemiyorum birbirimize çok aşığız ama o işi yokuşa sürüyor. Ailesi ile de tanıştım yüz yüze evlerinde bile oturdum gerçekten ciddiyiz yaşıtlarımız gönül eğlendirirken biz birbirimizi seviyoruz lütfen ona göre yorumlayın ben ise benim için fedakarlık yapmayan bir erkek için fedakarlık yapmak istemiyorum keşke ondan o fedakarlığı görsem. Onu ikna etmek için ne yapabilirim? Puanım boğaziçi vs yetseydi zaten giderdim ama sıralamam ortalama ile iyi arası diyebilirim İstanbul'da da sıralamamdan 20-30k geride bölümler var heba etmek istemiyorum sıralamamı 1 soru 1 sorudur lütfen yol gösterin abilerim ablalarım.

Güncellemeler
+1 yıl
edit 1: sanki ailemin içine doğmuş ya babam sabah yanına çağırdı geleceğim hakkında konuştu istersen seni yurt dışına yollarız kendini geliştirirsin vesaire dedi ben ise sevinmem gereken yerde onu düşünerek üzülüyorum
Güncellemeler
+1 yıl
sorunu çözdüm ve biri sormuş kendisi ağrılı.