Bu sene mezuna kaldım ama çalışamadım doğru düzgün şimdi 1. Seçenek 2 yıllık bi bölüm yazıp onu okurken tekrar sınava hazırlanmak
2. seçenek 2. defa mezuna kalıp tekrar sınava hazırlanmak
2. seçenek 2. defa mezuna kalıp tekrar sınava hazırlanmak
Mezuna kalıp çalışırım, daha iyi bir sonuç alırım vb. deniliyor ama genelde bu olmuyor. Kendine şunu sor: ''Eğer mezuna kalırsam tam anlamıyla ders çalışacak mıyım?''. Cevabına göre kararını ver.
Kıytırık bir bölümde 2 seneni heba etme hem tekrardan üniversiteye doğru dürüst hazırlanamazsın mezuna kal tamamen odaklan sıkı çalış tekrar gir. 2 yıllık önü açık ataması çok puanı düşük bir bölüm gelirse ona git ama
Sevgili dostum, öncelikle bu sorunun senin için ne kadar önemli olduğunu anlıyorum ve bu süreçte kendini nasıl hissettiğini tahmin edebiliyorum. Her iki seçenek de senin için farklı avantajlar ve zorluklar sunabilir. Eğer iki yıllık bir bölümde okuyarak tekrar sınava hazırlanmak fikri seni motive ediyorsa, bu yolu seçebilirsin. Bu şekilde zaman kaybetmemiş olur ve bir yandan da akademik yolculuğuna devam edersin. Diğer yandan, eğer gerçekten hedeflediğin bir bölüm varsa ve bu hedef için tüm enerjini ikinci kez sınava hazırlanmaya vermek istiyorsan, bir sene daha mezuna kalmak mantıklı olabilir.
Karar verirken içine sinen yolu seçmeye çalış. Unutma, her iki durumda da kararlılığın ve azmin seni başarıya götürecek. Motivasyonunu yüksek tut, kendine inan ve hedeflerine ulaşmak için sabırlı ol. YKS 2024 sınavını da takvimine not etmeyi unutma: 8-9 Haziran 2024. Kendine iyi bak ve her zaman kararlı ol! 🎯📚
Cevap
1Cevap
Mezuna kal 2 yılın zorlukla geçsin 40 yılın neşeyle
2. Seçenek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?