1 kere kpssye hazırlandım ve atanamadım. Bölümümden ilk kez bu kadar az alım yapıldı. Matematik öğretmeniyim. Ve hiç iş deneyimim yok. Yeni mezunum. Ailem zorla özele git çalış para kazan. Sigortan başlasın diye baskı yapıyor. Hiç iş deneyimim olmadığı için özelde ezileceğimi biliyorum. Bana diyorlar ki hem çalış hem de geceleri eve gelince kpssye çalış. Zorluyorlar. Gidip iş bakmışlar bana benden habersiz bir şekilde. 1 kere daha kpssye hazırlanmak istiyorum ama asla oralı değiller. Psikolıjim bozuldu. Napacağım ben.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKeşke baskı yapmasalar meslektaşım sanırım özel durumunu bilmiyorlar. Özel etinden sütünden faydalanıp minimum maaş verir ve sana ders çalışacak ne enerji ne de vakit kalır. Zaten böyle olsun isterler ki sen onların eline bak köle gibi çalış atanma yoksa ellerindeki ucuz işçiyi kaybederler. Hem çalışıp hem atanmak zor iş ama ücretli öğretmenlik yapabilirsin sadece ek ders karşılığında düşük bir ücret de olsa harçlığını çıkarır ve tecrübe kazanırsın maksimum 3 günde toplarsa derslerini kalan 4 günde çok rahat ders çalışırsın. Baskılara boyun eğme durumu anlat tabi atama da 3 yıl boyunca zorlaştı. Allah kolaylık versin.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Gerçekten işin içinde olan insanlar beni anlayabiliyor
- +1 yıl
Rica ederim hayırlısı olsun yaşını bilmiyorum ama onu da sorun etme artık atanma yaşları ilerledi. Kafana takma geçer bu günler emin ol.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılaşkım sıralaman çok iyiymiş ilk mat hepimizi üzdü ama Türkiye'de yaşıyoruz, yarını bırak akşama ne olacağı belli değil. sıralamana güvenip çalışmamışsındır belki bu zamana kadar ama unutma ve emin ol ki bu sınav son düzlükte kazanılıyor. kaldı 1 ay 2 ay, dişini sık ve çalış. bir sürü bırakan olmuştur eminim ve rakiplerin arasında "nasılsa sıralamam iyi ya" diyenler olduğundan da eminim. bunları avantaja çevirmek senin elinde. mesleğini aşkla yapıp çocuklara iyi gelecek öğretmenlere ihtiyacımız var, sakın bırakma çalışmayı, şu son zamanları değerlendir.
iş mevzusuna gelince; gerekirse sert yap ama söyle: bu 2 ay ses etmeyin sınava çalışıcam sonra dershanelere bakarım ama 2 ay bana müsaade edin, ucu ucuna kaçırdım belki bu sefer olur, de
mülakata başvurdun mu?04 Yorumla
Soran+1 yılMülakata başvurmadım. Olmayacağını biliyorum çünkü
Soran+1 yılGerçekten öyle. Atanacağıma yüzde yüz garanti gibi bakarken şok geçirdik ailecek. Ve odaklanamıyorum maalesef. Çalışsam da aklım hep başka yerlerde
Cevap sahibi+1 yılkeşke başvursaydın nasip sonuçta
süreç çok zor biliyorum ama şu an herkes bırakmışken senin bırakmaman gerekiyor. bak son 2 ayla birlikte 5 6 ay çalışan kişi 8 ay çalışıp 2 kala bırakanın önüne geçebiliyorrr. 2022'de sınav iptal olunca yeni sınavı çoğu kişi bıraktı ama yeni sınava kadar ki 1 aylık arada canını dişine takanlar atandı. umudunu yitirme, bu sene 174 aldı seneye daha yüksek alacak inaaannn ve çalııışşşş
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim🌸
- Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılİçinden ne geliyorsa onu yap seni zorlamaya hakları yok. Yaşın kaç olursa olsun ki 30 altında olduğunu düşünüyorum seni dünyaya getirdilerse katlanacaklar. Katlanacak bir şey de yok aslında ortada. Ama durumunuz yoksa evin için çalışmak daha iyi.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılAtanma şansın olduğunu düşünüyor musun gerçekten zaten alımları durdurdular biri ölecek emekli olacak da seni atayacaklar ailen haklı matematik öğretmenisin çok güzel. Özel ders falanda verebilirsin bir yerden başla bence
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
37Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence sabret ve iş bul
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence düz memur olarak atanmaya bak bi yerden başlamak lazım şimdi matematikçisin ve KPSS sınavına girdiğinde matematiği yaptığında yüksek bi puan çekeceksin ondan sonra rahat bi yere atanırsın atandıktan sonra da kendi branşın icin hazırlanırsın hafta sonları filan kursa gidersin filan vakit kaybetme bence yani illa kendi mesleğimi yapacağım diye tutturma derim sana ben de hukukçuyum mesela atandım kurumda çalışıyorum Şu an hakim savcı olamadık maalesef kafaya takıp yıllarca hazırlanamazdım sınava sen de keza aynı şekilde atan bak keyfine sonra farklı bi ilde hayatını kurarsın daha iyi olur senin için umarım atanırsın.
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım
Cevap sahibi+1 yılRica ederim her şey istediğiniz gibi olmasını dilerim yolunuz açık olsun.
- Eğitim & Kariyer konusunda 961 cevap paylaştı.
+1 yılBence ailen bir yönden haklı. Kpssde ne olacağı belli değil. Bir yerden iş hayatına başlamak senin için olacaktır. Hem tecrübe kazanacaksın hem kendine sosyal bir çevre kuracaksın. Şu an yeni bir adım atmak zor geldiği için şikayet ediyorsun ama işe başlayıp biraz zaman geçirip alışınca anlayacaksın iyi bir şey yaptığını
20 Yorumla
+1 yılBen de matematik öğretmeniyim. 6 yıl çalıştım özelde. Tek başıma sürdürdüğüm hayatım vardı ve haftada 6 gün çalışıp ders çalışamıyorum diye geçen hafta ailemin yanına taşındım. Burada sadece kpss çalışacağım, olursa özel ders veririm. Sen de özel ders bulmaya bak. Çalışacaksan da haftada maksimum 3 gün çalış
10 Yorumla
+1 yılSigortan başlasın diye bir aylığına çalış istersen hem beğenmezsen çıkarsın sigorta girişi de yapılmış olur, ailene de zor şartlarda çalıştığını hissettirirsen empati yaparlar belki
Not: evlilik düşünür müsünüz peki hanfendi00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 390 cevap paylaştı. Matematik öğretmeni nasıl ıssız olur ya vallah yazık günah o kadar okumuşsun artık kendi ayakların üzerinde durman lazim özel hocalık yapsan o iştede iyi para var
02 Yorumla
Soran+1 yılİşsiz değilim. Yeni mezunum ve kpss ye çalışmak istiyorum. Özelde eziyet çekmek istemiyorum
Eğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Allah başka dert vermesin kanka gidip dershane başlasana ezilecem felan diyorsun sen ne sanıyorsun ki atama olayını puanı alan atanıyor felan mı sanıyorsun gidip deneyim yap kendine oyalanma
00 Yorumla
+1 yılMatematikten özel ders verebilirsin aslında. Özel derste de çok para var. İlla para kazanmanı istiyorlarsa bu şekilde aşırı yorulmadan çalışabilirsin hem de kpss'ye çalışırsın bir yandan da
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÜcretli öğretmenlik yapın, KPSS çalışmak için zamanıniz olur, sigortanız da başlar. Matematik öğretmeni açığı çoktur, tecrübe olur sonradan özelde sizi havada kaparlar, kpss ye odaklanıp hayatı kaçırmayın
03 Yorumla
Soran+1 yılDaha 1 sene oldu fakat söylediklerinizi yaşamaya başladım. Sosyal hayatım sıfırlandı. Arkadaşlarımla konuşmuyorum. Psikolojim bozuldu resmen dünyadan izole bir hayat sürüyorum
Cevap sahibi+1 yılMental sağlığınız bozulursa her alanda başarısız olursunuz, şimdiden zorluklarla başa çıkmayı öğrenmelisiniz
Soran+1 yılÇok haklısınız
+1 yılBaskılar seni yıldırmasın dershaneye gitmeden özel olarak hazırlanmadan kpsden istediğin sonucu alamazsın aileni bir şekilde ikna et ve çok çalış.
10 Yorumla😅 Bendede Tam Tersi iş bulun bana diyom lan zaman geçiyor tam para kazanma zamanın umrurlarında değil.
10 Yorumla
+1 yılAilenin böyle bir baskı yapmasına gerek yokki aslında sorumluluğunu bilip kendin bulman lazım nasıl bıkmışsa ailen sana bakmaktan 😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKpss herkes için çıkmıyor o yüzden çıkana kadar çalış bence. Çalışırsan kendine edersin. Erkeğin eline bakmazsın. Sevdiğin adam yarın bir gün aldatırsa ve yolları ayırırsanız mesleksiz veya parasız kalmaman için iyi olur
00 YorumlaÖzel ders verebilirsin aslında senin için de tekrar olur konu unutmama bakımından. Ya da dershanelerde çalışabilirsin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılSeninle aynı kaderi paylaşıyorum. İş konusunda ben de baskı görüyorum. Üstelik KPSS'ye gireceğim.
114 Yorumla- +1 yıl
Umarım atanırız.
Soran+1 yılumarım atanırız. Çok kötü bir durumun içindeyiz
- +1 yıl
Seni belki de en iyi anlayanlardan biri benim. Her gün başımın etini yediler. KPSS desen öğleden sonra başlıyorum. Sabah iş görüşmesine gidiyorum tabii firmalar ararsa.
Soran+1 yılben hiç başvuru falan yapmadım. özelde nasıl yürüyor işler bilmiyorum. aşırı deneyimsizim. bu sebeple beni kolaylıkla kullanabilirler. özel sektörü hiç istemiyorum
- +1 yıl
Ben de istemiyorum ondan KPSS'ye giriyorum. Özel sektörde mobbingi iliklerime kadar yaşadım, anlatsam 10 cilt kitap çıkar. Her kitabın sayfası 750 olur.
- +1 yıl
Her iş yerinde seninle uğraşan maalesef birkaç alçak oluyor. Ses etsen gerginlik çıkar işine odaklanamassın, ses etmesen üstüne oynarlar. Senin gibi çaresizim.
Soran+1 yılişte herkesten bunları duyunca özele hiç girmek istememem normal. birkaç arkadaşım direkt özele girdiler ve rezillik çektiler. ayrıca özelde çalışma koşullarını bilmiyorum. bir de erkek yöneticilerin kadınlara karşı değişik tavırları oluyormuş. bu da çok rahatsız edici. 3 yıl da çok az alım olacak. napacağız biz.
- +1 yıl
Ben de bu durumdan muzdaribim sonunda benim gibi düşünen birisi çıktı inan ki. İş bulamadığım için çevrede dışlanmışım. Sanki tecavüz etmişim veya adam öldürmüşüm gibi davranıyorlar. Bu zamanda iş seçmem anormal olamaz. Benim moralim bozulursa eve gelince kendimi derse veremem. Ücretli öğretmenlik yaptım onda bile yüzüm gülmedi.
Soran+1 yılBölümün ne
- +1 yıl
Maliye
Soran+1 yılBu sene atamalar daha düşük olacak deniyor. İlle biri ölsün ya da emekli olsun diye bekleyip 3 yıl rezillik çekeceğiz demek ki
- +1 yıl
Çok doğru bir şey söyledin. Bakan da bununla ilgili açıklama yaptı. Emekli olan adam emekli maaşı alır mı? Aldığı paradan daha az para alacak. Bu durumdan biz muzdarip oluyoruz. Ne güzel bir buçuk sene emek verdim bu sınava çöpe gitmesi beni kahreder. Bu arada tanıştığıma sevindim.
Soran+1 yılBen de memnun oldum. Bütün emeklerimiz. çöp oldu gerçekten.
- +1 yıl
Maalesef öyle
+1 yılGir de sigortan başlasın. Evde otur otur nereye kadar?
01 Yorumla
Soran+1 yılİlk kez kpssye girdim. Okulum yeni bitti. Evde oturmadım henüz
+1 yılHangi şehirdesin öncelikle ve sadece hafta sonu çalışacağın iş bulabilirsin veya part time çalışacak
10 Yorumla
+1 yılPnlati * belki senin paranı yemeye çalışıyorlar
Kiz çocuğu ezdirilmez elden geldikçe11 Yorumla- +1 yıl
Hem işte calisp hem kpss yi halledemezsij
ailen seni düşünmüyor anlaşılan, biraz tutucular galiba
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Dershane, etüt merkezleri veya ücretli öğretmenlik yapabilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Bak dinle bu güzel kadini ne güzel de demiş
+1 yılAh ah bende zorla girdim tekstil e heryere sürdüler sonunda elendim. Özel kurumlar sadece iş yapmayanı sever.
00 Yorumla
+1 yılAy valla kusura bakma ailen haklı. Kaç yaşına gelmişsin alışmışsın hazıra zor gelir tabi. Adim atmadan nasıl denetim kazanacaksın? Hep baba parası nereye kadar.. kpp olacağı varsa zaten olur bi yandan haftasonu çalışırsın onada
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah yardımcınız olsun vallahi çok az alım oldu gönülden diliyorum inşallah atanırsın ❤️
05 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim. O kadar az alım oldu ki geçmiş senelere göre rahatça atanabilecek sıralama ve puanı yapmışken atanamayacak olmam daha çok üzdü beni. Branş sıralamam 388 ve bölümümden yalnızca 174 kişi atanacak😑
Cevap sahibi+1 yılAyy gerçekten mi o zaman seneye kuvvetle muhtemel atanırsınız
Cevap sahibi+1 yılÇalışın olmadı ücretli öğretmenlik yapın deneme çözmeye devam edin seneye daha fazla alım yaparlar
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
Cevap sahibi+1 yıl🧜♀️💫
Aslında bir yerden başlamak lazım ama tabii baskıyla bunu yapmamaları gerekiyor Ayrıca branşın çok iyi bir branş bence özel bir okulda En azından kendini deneyebilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş yıllara bakıldığında kesinlikle atanabileceğim bir sıralama ile şuanda atanamayacağım. Bunun şokunu daha atlatamamışken ailemin de sürekli baskı yapması iyice sinirlerimi bozdu. Belki daha öncesinde defalarca sınava hazırlanan biri olsam ve atanamasam özel sektöre yönelirdim fakat daha ilk girişimde bunu yapmaları sinir bozucu
Gizli Üye(25-29)+1 yılevde oturupp neyapcan sanki, git calis iste harcligini cikartirsin istedigini alirsinn
10 YorumlaAilen haklı. Hatta inşallah bir işe başlarsan, ileride ailene iyi ki zorlamışlar beni diye teşekkür edersin. Türkiye ortamı bu olduğu için seni zorluyorlar.
10 Yorumla
+1 yılÖzel ders verebilirsin çevrende lise ortaokul öğrenci vs yok mu.
Sigorta konusunda bir şey diyemem ama özel ders kpss aynı anda gidebilir06 Yorumla
Soran+1 yılKöyde yaşıyorum
- +1 yıl
Ne farkeder ki öğrenci elbeltte vardir
Soran+1 yılHayır köyümde okul yok ve öğrenci de yok. Tenha bir yer
- +1 yıl
Ailen nerede iş bulmani bekliyor o zaman?
Soran+1 yılİlçe merkezinde bulmamı istiyorlar. Ve ulaşım sıkıntılı
- +1 yıl
Valla bilemedim ne diyeceğimi
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen 1.5 yıldır işsizim ve her gün iş bul baskısı bu gidişle yolun sonu belli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizimkiler de öyle artk cozuttu git evden defol diyolar
00 YorumlaIlla ogretmen atamasimi olmali ki.. bazi devlet kurumlari kpss puaniyla lisans mezunu memur alimi yapiyor...
02 Yorumla
Soran+1 yılBen kendi mesleğimi yapmak istiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyide hem iş hem kpss ikisi bir arada çok zor zaten kısıtlama yapmışlar atama az olacak bu durumda atanma çok zor olacak birde özel sektör de insanı bitirrler emeğini de çalarlar imkann varsa yurt dışı dusn bence
02 Yorumla
Soran+1 yılYurtdışına nasıl gideyim. Daha yeni mezun oldum
Cevap sahibi+1 yılBende senin gibiydm hazırlandım 3 yıl kadar olmadı yurt dışına geldim şimdi o zamana göre çok zor atanmakta özel sektörde bence en guzl secenek bu
Eğitimli bı insansın hıcbırseyden korkma nereye gidersen git o guvenn olsun
+1 yılÜcretli öğretmenlik yapın okuldaki öğrencilere özel ders verebilirsiniz ayrıca bazı akşamlar kalan hem tecrübe olur hemde kpsss çalışma fırsatınız olur
00 Yorumlaücretli ders verirsen iyi para kazanırsın bu sırada kpss’ye de tekrar hazırlanırsın
10 YorumlaBence onlar sizin iyiliğinizi düşünüyor calisinca sizin hayatınız kurtuluyor
00 YorumlaTutkun falan yok mu herhangi bir şeye?
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır.
+1 yılKpss ye calis atama olur umarim.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah
+1 yılEvde özel ders vererek başla
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılO baskıdan hasta oldum ben
10 Yorumla
+1 yılÖzel ders ver en guzeli hem de parasi daha iyi
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışacak insana iş çok yeğenim
00 Yorumla
+1 yılÇok da haksı değiller
00 Yorumla
+1 yılHem çalışıp hemde kpss çalış mücadele et pes etme
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru diyolar, bu işler calismadan olmaz ki?
00 Yorumla Ücretli öğretmenlik yaz
00 Yorumla
+1 yılKpss ye çalış. Dinleme.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şey matematik değilmiş yani
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılYerinde olsam çoktan evlenmiştim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonline çalışmayı düşünmez misin
00 Yorumla
+1 yılKpss p3 netleriniz ve puanınız kaç acaba