İntahar edenlerin bence ailesi suçlu sizce?

Ailem kız çocuğu olduğum için bana yatarım yapmadı beni zorla yaşadığımız yerdeki Ünileri seçtirdi zorla sadece harçlık verip azıcık hiç bir okul materyalimi almadılar ben biriktirip almaya çalıştım harçlığı kestiler üni olmasına rağmen arkadaşlarımla gezip eğlenmedik ben evden okula okuldan eve gelirdim yanlarında oturmamı isterlerdi otururdum ev işlerini yapardım abim KPSS ye hazırlamıyor ben okumuyormuşum gibi abini rahatsız ediyorsun çalıştırmıyorsun diyorlardı mezun oldum ama zor okudum kitap alacağım para yok baskı yapacağım bin bin türlü laf şimdi ailem işe git diyor diyor hem deneyimsizim hem her şeyi öğrenmedim öyle olunca işe almıyorlar hayalim vardı çalışayım kendimi geliştireyim açığımı kapatayım mezuniyetten sonra o işi kurarım diiyordum ama evde oturduğum her saniye her dakika ben kötü hissettiriyorlar lafları bağırmaları en ufak bir şey değince mlümle tehdit ben o inthar eden insanları çok iyi anladım gerçekten çok haklılarımış hani not bırakıyorlarsa arkadan hayalim şuydu olmadı vs gerçekten o hayal hayal oluyor anlıyorum bu çağresizliği

İntahar edenlerin bence ailesi suçlu sizce?