AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tüm öğretmenlikler kötü çünkü atama yok, günün sonunda asgari ücrete çalışmak istiyorsanız okuyun.
2 yıllık hiç çalışmayan adamlar ile mi okuyayım o zaman? 2 yıllıklr alabiliyor mu da? Yoo. Çalışan adam larq kqzanır
Para kazanır
Küçümsediğin iki yıllık bölümler daha kolay iş buluyor yalnız, üstelik teknik ve mesleki oldukları için daha yüksek maaş alıyorlar mesela benim arkadaşım iki yıllık kaynakçılık bölümünden mezun 50 bin lira maaş alıyor. 4 senelik bölümlerin çoğu boş artık, buna öğretmenlik fakülteleri de dahil.
Yok öyle bir şey 2yıllık okuyan tanıdıpım herkes evde oturuyor
Bunun 4 yıl veya 2 yıllıkla alakası yok. Yanlış bölüm seçmişlerdir veya diplomasının üzerine bir şey katmamıştır, kendini geliştirmemiştir.
O zaman neden 2 yıllıkları oku diyorsun 2 ve 4 ile alakası yok işte onu anlatıyorum çalışan adam her şekilde para kazanır. Öğretmenlik çocukluk hayalimdi elimden bu kadr geldi matematik öğretmenliği tutmuyor. Ailem göndermiyor 2 saat uzaklıkta ki öğretmeniğe şehrimde 2 yıllığa zorluyor. Küçümsemyorum küçümser gihi deme sebebim 2 yıllık okuyr tüm annemin yeğenleri hepsi sanki profesör gibi anneme gönderme dışarı dediler kendileri kazansa giderlerdi. Ben onların yaptığını yapmak zorunda değilim
Hayallerim var benim. Gerekirse özel ders veririm hayalimdi oda zaten
Köy okulund öğretmen olmaktı hep hayalim zaten üniversite 2 de tekrar sınva girmeyi düşünüyorum. Liseme 2. Olarak girmiştim adam akıllı çalışsam tutar matematik öğretmenliği. Çok byğk imtiham şu an ki durumum okutmamak gibi
Sinir oluyorum çalışmayıp gitmek istediğime karışmalrına. Nefret ettim herkesten
Ben sana 2 yıl oku demedim ki, 2 yıllık bölümleri küçümseme dedim sadece. Öğretmenlik hayalin olabilir ama diğer yandan hayatın gerçekleri diye bir şey var, sen Türkiye'de yaşıyorsun Avrupa'da değil ve Türkiye'de öğretmenlik mesleği yerlerde sürünüyor şu anda, eğer okursan %90 özelde çalışmak zorunda kalacaksın ve özel sektör maaşları asgari ücret seviyesinde ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum.
Peki ne yapayım? 2 yıllık mı yzayım öğretmenlik mi
Ben sana şunu ol, bunu ol diyemem bunu senin kendin araştırman gerek. Ama fen öğretmeni olmak istiyorsan sayısalın iyi demektir o vakit mühendis dallarına yönelebilirsin mesela yazılım mühendisliği güzel bir seçim olur. Dediğim gibi araştırma yapmalısın seni tanımadığım için neyi yaparsın neyi yapamazsın bilemem bunu sen bulacaksın
Yazılım çok yüksek. İşte sorun şu ben karar veremiyoeum ailem baskılıyor
Teşekkürler:)
Ataması yok diye biliyorum 2 yıllık sağlık daha cazip geliyor tabii senin tercihin
2 yıllık lar aranıyor olayı nerden çıktı bilmiyorum okuyan her tanıdığım evde oturuyor
Öğretmenlik tutarıwn 2 yıllık yazmak zoruma gidiyor. Tamam matematik değil ama öğretmenlik çocukluk hayalim
Bütün 2 yıllıklar aranıyor diye bir şey yazmadım sağlık dedim farkındaysan. O zaman aileni dinleme kendi hayalinin peşinden git kardeşim
Sağlık için dedim zaten
Sağlığın önü açık daima
Şöyle durum: Oturduğum şehrin dışında tutuyor öğretmenlik ailem asla izin vermiyor. Annem küçümsüyor yüksek bölüm değil diye. Tıp mı kazandın gönderelim diyor. Babamda aşırı inatçı göndermem diyor çok baskıcı. Sence?
Son gün tercihleri mi değiştirsem? Şehrine yakın şehir yazarım tanıdığım olduğu biraz az kızarle belki ama çok ütopik mi bu düşünce bilmiyorum. Hiç ailemin sözünden çıkmadım korkuyorum napsam sence?
Ah keşke kendi ailemizi kendimiz secseydik zor bir durum canım allah kolaylık versin 🤦🏻♀️
Hemşireliğin tıpın açık sağlıkta. 2 yıllık sağlık bölümlerinde kpss puanlrı yüksek çok fazla
O zaman aileni de bu sekilde ikna edebilirsij güzelim haklısın 2 yıllık bölüm okuyacağına hiç okuma daha iyi
Ya sence? Yaşın büyük bana akıl ver lütfen.
Anne tarafında bir ben böyle sıralama yapıp öğretmenlik tutturdum tamam körü bölüm ama elimden gelen bu. Çok bunaldım valla ona rağmen eleştriliyorum yazıp gidicem sanırım. 3. Sınava girişimdi bu. Her seferinde öğretmenlik mühendislik falan geldi göndermediler
Yks ye henüz girmedin alacağın puanı bilmiyorsun neden şimdiden strese girdin ki
3 yıldır bu bölümler tutuyor bu senede belli bence yapacağım
Aynı civarda netlerim
Kendimden biraz yola çıktım 7 yıl önce bende aile baskından kurtulmak için alelacele 2 yıllık seçmiştim şu an çok pişmanım özek sektörde çalışıyorum biriyle tanışınca her şeyde okeyler ama sırf iki yıllik okumuşum diye pek ciddi yanasmiyorlar yani şu an ki aklım olsaydı en kötü tarih öğretmenligini okusaydim keşke diyorum en azından öğretmenim atamayı bekliyorum derdim diyorum
Yanlış anlam nolur ama ben de senin gvi düşünüyorum
Bunun için kendi bildiğini yapmakta ısrar et.
Küçümsemiyorum 2 yıllık bölümleri ama son dediğin givi düşüncem. Anadolu lisesine de 2. Girmiştim 1. Tıp kazandı zaten. Zoruma gidiyor. Sence ne yapayım dediğim gibi son gece tercihleri değiştireyim mi? Gidip Türkiye bin bir ucunu yazmak çok saçma olur ama 2 saat uzaklıkta akrabamım olduğu yer yazacağım ki şu an bu şehirdeyim zaten. Belki sinirleri yatışır
İşte öyle olmuyor. Babam ezip geçmen lazım bunun için dedi param da yoktu geçen sene. Aile lafı dinleyen birisi olduluö için tekrar kaldım mezuna. Bu yaz işe girip benim param varda diyebilirim ama işte aileyi ezip geçmek öyle gözüktüğü kadar kolay değil
Yaşım 18 19 su o zaman şimdi 20 biraz daha cesur olma yaşında mıyım sence
yaa bende fen ogretmenligi okuyorumm ama hiç memnun hissetmiyorum sen ne yaptınn
Atanırsan güzel tabi öğretmenlik
Bir matematik öğretmenliği değil sonuöta. Matematik, sınıf öğretmenliği bunlar güzel tabi ama ya fen? Ailem matematik öğretmenliği tutsa şehir dışına gönderecekti ama şu an fen de saçma bir bölüm diyor göndermiyor öğretmenlik çocukluk hayalimd
İ
Bak benim yurtta bir arkadaşım ilk yıldan atandı ben de üç yıldır sürünüyorum
Çalışırsan olur inşallah
Sen ne okudun
Göndermiyorlar ki neyse sağ ol
Dur kız daha sınava girmedin
Aynı netler ya belli bence. Neyse sınavdan sonra buradayım :)😬
Ay pardon ben diğer yorumla karıştırdım. 3. Girişim her sene göndermem dediler dün konuştuk dünde dediler