Babam duruyor duruyor çalışmadığım için laf söylüyor ama iş bulamıyorum ne yapıcam çıkmaza düştüm?

Arkadaşlar iki yıllık üni sağlık mezunuyum benim bölümümde zaten atama 1-2 kişi açılıyor kpss puanımda yetmiyor eee özel hastanelerin neredeyse hepsine başvuru yaptım kimse tebrubem yok diye istemiyor babam dgs ile iki sene daha oku hemşire ol diyor ama puanlar aşırı yüksek bir de sayısal olduğu için o yüzden kazanamam bunu söylediğimde de gir yinede dene diyor geriye bir tek kendi mesleğim dışında iş bulmak kalıyor ama orada da yine işin içine tecrube giricek. Başka bir işte nasıl çalışabilirim ki? Belediyelere iş başvurusu yapsam onlar bana uygun iş çıkınca yönlendiriyorlar mı? Bu olaylarla ilgilenen varsa beni yönlendirir misiniz rica etsem çünkü evde huzurum kalmadı şöyle söyliyeyim bunu asla ama asla küçümsemek amaçlı söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın hani artık babam git bir markette kasiyer ol diyecek duruma kadar geldi evde o denli huzurum yok

Babam duruyor duruyor çalışmadığım için laf söylüyor ama iş bulamıyorum ne yapıcam çıkmaza düştüm?