3. soruşum adam akıllı cevap gelmediği için
Arkadaşım vasat bir üniversitede makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisi ortalaması 3.40
Şimdi sorusu şu yatay geçişte okuduğu üniversite ve yks puanı (sıralaması) çok önemli mi
Mesela harran üniversitede 3.40 yapan biri ile selçukta 3.20 yapan biri ktü'ye başvursa selçuktakini mi alır yoksa harrandakini mi
Arkadaşım vasat bir üniversitede makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisi ortalaması 3.40
Şimdi sorusu şu yatay geçişte okuduğu üniversite ve yks puanı (sıralaması) çok önemli mi
Mesela harran üniversitede 3.40 yapan biri ile selçukta 3.20 yapan biri ktü'ye başvursa selçuktakini mi alır yoksa harrandakini mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bazı üniversiteler ortalama ile yatay geçiş yapılıyor olsa bile %90'a varan oranlarda üniversiteye giriş puanını da hesaba katarlar. Sizin için KTÜ'nün yönergesine baktım, %70 üniversiteye giriş puanını hesaba katıyorlarmış.
2023'ün taban puanına göre hesaplarsak
Harran üniversitesinde okuyan kişinin yerleşme puanı 298 diyelim buradan 0,7(298/100)= 2,08 puan alıyor, ortalaması da 0,3(3,4)= 1,02'lik bir katkı sağlıyor sonuç olarak 3.1 bu kişinin başvuru puanı olacak.
Selçuk üniversitesinde okuyan ise 349 puan almış diyelim 0,7(349/100)= 2,4 puan buradan alıyor. Ortalaması ise 0,3(3,2)= 0,96 puan kazandırıyor ve ikisinin toplamı 3,36 puan ediyor yani selçukta okuyan kişinin başvuru puanı daha yüksek. Bu durumda selçukta okuyan yerleşir ama ben elimde veri olmadığı için taban puanları baz aldım. burada önemli olan okuduğu üniversiteden ziyade üniversite sınavında aldığı yerleştirme puanı.
Eğer cidden gidip üşenmeden bunları hesapladıysan çok teşekkür ederim
İnşallah sevdiğinle kavuşursun ve zengin olursun
Önemli değil 10 dakikamı bile almadı zaten 😅
OLSUN DAHA ÖNCE KİMSE BENİM İÇİN BU KADAR UĞRAŞMAMIŞTI (AİLEM HARİÇ)
SEN ARTIK AİLEMDEN BİRİSİN
Bana da kimse uğraştığım için bu kadar teşekkür etmemişti. Sizin gibi insanlar sayesinde üşenmiyorum :)
ÇOK KİBARSIN ÜSTELİK ZEKİSİN VE ÜŞENMİYORSUN
BİR ANDA SANA AŞIK OLDUM EVLENELİM Mİ
😂😂
Merhabalar sizi yine rahatsız ediyorum ama biri demiş ki eğer 1. sınıfın dönem ortasında geçersen puanın önemli eğer 1. sınıfın sonunda geçersen sadece ortalamaya bakılıyor
Bu doğru mu
Bir de üniversite yönergelerine nasıl bakılacağını sordu arkadaşım onu da söyleyebilir misiniz
Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim
2 tane yatay geçiş şekli var biri merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş diğeri de ortalama ile yatay geçiş. Çoğu üniversite dediğim gibi ortalama ile yatay geçiş olsa bile merkezi yerleştirme puanını hesaba katıyor. Üniversiteler genelde dönem ortası yatay geçişi sadece merkezi yerleştirme puanı ile açıyor, ben bu zamana kadar dönem ortası ortalama ile yatay geçiş açan bir yer görmedim. Büyük ihtimalle bahsettiğiniz kişi bunu yanlış anlamış. Dönem sonu geçersen saf ortalama diye bir şey yok, o yer ortalama ile yatay geçiş yaparken bile merkezi yerleştirme puanını hesaba katıyorsa bu daima böyledir. Dönemin şu zamanı bu zamanı fark etmez ki zaten dönem ortası açmıyorlar. Yönergelerin toplu bulunduğu bir yer yok ben yorumda yazdığımı ktü yatay geçiş yönergesi diye aratarak buldum, bu şekilde istediğiniz üniversite ne ise ayrı ayrı bakmanız gerekiyor.
Bu arada merkezi yerleştirme puanının etkisi üniversiteden üniversiteye değişir. Genel olarak iyi üniversiteler daha çok önemser çünkü ilk 1000 ile öğrenci alan okula özelde okumuş şişirilmiş notlar ile gelen olsun istemezler. Bazı okullar için hiç önemli değildir, direkt ortalama ile alır. Onu artık okullara tek tek bakarak anlayabiliriz ama KTÜ %70 bakıyor o kesin 😅
Merhaba, ilk yılında ilk dönem bitiminde geçmeye çalışırsan yks puanın önemli. Onun dışında genel nor ortalamanla geçiş hakkın var ve bunda sadece ortalamaya bakılıyor, hangi okul olduğuna değil. Fakat okul dili ingilizce ise kendi ingilizce sımavını yapabiliyor. Onun dışında bu sorduğunun cevabı da 3.40 tabi ki sonuçta daha yüksek, hangi okul olduğu önemli değil burada ortalama önemli
Yani 1. sınıfın dönem ortasında geçerse yks puanı da önemli ama 1. senenin sonunda isterse sadexe ortalamaya mı bakılıyor
Yerleşeceği okulun dikkat ettiği şeyler var myp ye çok dikkat ediyorsa epey kimin myp si yüksekse o yerleşir ha agno daha ağırlıklıysa o zaman 3.40 olan önceliklidir
Yani her okulun yks sıralaması ve ortalamaya dikkat etme şekli farklı
Myp ne
Merkezi yerleşme puanı yani yks puanı
Sen harika birisin inşallah sevdiğinle kavuşursun
Aminnn inşallah
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!