Öğretmenlik okudum. Mezun olur olmaz mülakat yeni sistem haberini aldık. atanmak hayal gibi. Tüm umudumu bu sınava bağlamıştım.
Evdekilerle bir sebep yüzünden aramız çok bozuk. Hiç biriyle konuşmuyoruz haftalardır. Kendi odamda yapayalnız takılıyorum. Kimsem yok.
3 senelik sevgilimle ayrılalı 6 ay oldu. Hala özlemi içimden atamadım. Surekli aklıma geliyor.
Ruh halim berbat. Bazen yaşamak istemiyorum.. haksız mıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Allah Celle Celalühü ilk başta sabır versin sonra sana mülakattan geçmeyi nasip etsin inşallah
Amin inşallah..
Amin
Abartıyorsun canım benim, çık gez toz dolaş kendine iyi gelecek şeyler yap. Müzikler dinle, filmler izle, dizilere başla. Bunlar geçecek sabret ve düşünme. Canını yerim canım benim.
Çok kötüyüm hiç bisey yapasım yok sadece ağlamak geliyor içimden
Ağla boşalt içini iyice ve uyu sonra.. Uyanınca direkt dışarı çık kahvaltı hesabı sonra da gez toz bol bol gökyüzüne bak, deniz varsa denize bak ikisinde de bol bol güzel şeyler düşün hayal et. Bu yaşadıklarını ben de yaşadım. 3.5 yıl gerçek aşk yaşadığım dünya güzeli kızla ayrıldım, lisans okudum yükseklisans da yaptım ama bayadır çalışmıyorum.
Neden ayrıldınız özel değilse?
Ve ne kadar sürede tamamen geçti unutman ne kadarını aldı?
Özel olsa da anlatırım çünkü sen de özelsin. Ben askerdeydim çok zor bir askerlik geçirdim 6 ay olsa bile, o da o zaman üniversite 4. sınıftaydı. Zaten üniversitede birlikteyken de çok uğraşıyorlardı bizimle. O dünya güzeli bütün üniversite hatta şehir hayranıydı, bana da çok hayran olan kız vardı. Bir de ben popülerdim çok, yani önde gelen bir topluluğun kurucusu ve başkanıydım. Çok uğraştılar, çok dedikodu çıkardılar, ettiler eylediler. Birlikteyken üstesinden geliyorduk ama ben zor bir askerlikte o da o da tek başına olunca yediler bizi. Çok kırdı beni, ben de biraz onu tabi ki o zor askerliğin içinde.
Unutmama gelince; hala sık sık aklıma geliyor özellikle geceleri bence onun da biz birbirimizi tamamen unutamayacağız. Aynı soruları ben sana soruyorum?
2 seven insanın insanin karşısında kimsenin duaramayacagini düşünüyorum ben. Sen askerdeyken belki de uzaklaşmak sizi birbirinizden sogutmustur uzaklaştırmıştır.
Bende de benzeri durum oldu. İlk onun ilgisizliginden yakınırken hırs yaparak ben yeni iş çevresi ve arkadaşlar edinip ondan aşırı uzaklaştım aklı başına gelsin diye.. aramadım sormadım biraz fazla abarttım sözlerini dinlemedim. Başıma buyruk haldeydim. Tabi bir süre sonra baktım ki soğumuş uzaklaşmış. Eskisi gibi özlemiyor buluşma isteği yok kafasında bitirmiş. Bir süre daha ayrıl barış devam etti. Sonrasında tam olarak bitti.
Sizinki de bizimkine benzer olmuş ama sen yaptıklarınla biraz yüklenmişsin, ha yaptığına yanlış denemez sevdiğinden yaptığın belli. Bize gelince ikimiz de duygusal kırılgan insanlarız biraz ben zor askerlikte uğraştıklarımla direncimi kaybettim, o da o kadar insanın baskısını iftiralarına oyunlarına dayanamadı.
Onun ilgisizliği sadece mesajdan geç yazıp sohbet etmemesi değildi. Bu da vardı ama yüz yüze bile telefon ile oynardı. Bi kez olsun seni düşündüm bu senin için diyerek bi çiçek koparıp gelmedi ya da en ucuzundan bi kolye bile alsa dünya kadar mutlu olurdum. Hadi onu da yapamadı. Bir şiir yazsın manevi şekilde uğraşsın. Yok yani anca laftaydi lafa gelince seni çok seviyorum çok aşığım sensiz yapamam sen benim herseyimsin vs... diyen insan davranışlara gelince bunu dökmezdi. Kendi yazmadığı halde daha bunları benden beklerdi sanki ilişkide ben erkek o kız gibiydi. Asla 3 sene boyunca istediğim yeterli ilgiyi sevgiyi alamadım. Ondan ayrılmaya da cesaretim olmadığı için saçma sapan islere giristim hep onu kızdıracak ona ters olan şeyleri inadına yaptım yapma dediği şeyi gitme dediği şeyi takılma dediği insanlarla takıldım alkol içme dedi alkolik oldum ama baktım ki soğumuş benden uzaklaşmaya başladığını farkedince sanırım fazla abarttım diye gönlünü almaya çalışıp peşinden koştum düzeltmeye çalışıp. Bu sefer de o beni istemedi. Şimdi suç hangimizde?
Evet 3. Kişiler de çok etkili oluyor. insan bi yerden sonra artık dolduruşa geliyor mutlaka.
suç tamamen onda, o seni senin onu sevdiği kadar da sevmemiş gerçekten de sevmemiş aslında. bu yüzden onu çok fazla düşünüp önemseyip kendini ayrıldıktan 6 ay sonra bile rahatsız etmemelisin. seni ve duygularını hiçbir şekilde haketmemiş. lafta seni seviyorum olur mu en ufak şeyleri bile yapmadan, neyi ne kadar seviyorsun kimi kandırıyorsun. senin tek suçun düzeltmeye çalışıp onun peşinden koşmak ve üstünden 6 ay geçmesine rağmen onu düşünüp kendini üzmek. Ya anlamıyorum insan kendisini böylesine seven insanları nasıl gerektiği gibi sevmez, nasıl böylesine mutluluğa koşmak istemez. ruh karakter kan bozuk.
geliyor mecburen ben askerliğin gazabında bir de onun elinde olmayan ama başkaları yüzünden şiddetli gazabına uğradım çok üzüldüm kırıldım cehennem gibi geçen birkaç ay. Halbuki o bana destek olsa ben orayı da burayı da rahatça aşacak güçteyim. Olmadı, hala daha ikimizin hayatınca ciddi ilişki olmadı. Ama ben evlenmek istiyorum ve artık çok sevmeye değil ömrümü geçirebileceğimi inandığım biriyle evleneceğim. O da kendisini artık en fazla kim etkileyebilirse onunla evlenir sanırım.
Çok haklısın sanırım hiç sevilmedim. 3 sene niye devam ettiğini de hiç anlamadım. Hep şu düşünce kafamda dönerdi beni sevmiyor madem neden benden ayrılmıyor diye? Bir türlü çözemedim. Hadi bir insanı zorla sevemezsin enerjisi uymaz kafa yapısı uymaz olur normaldir bunlar. Ama sevmediğin insanı neden seviyor gibi davranırsın? Belki de o da sevdiğini sandı kendi kendini öyle kandırdı belki o da farkında değildi. Alışkanlıktan ya da yalnız kalma korkusundan ayrılamıyor ama bunu sevgi sanıyordu. Böyle tahmin ediyorum. Teşekkür ederim bu arada dinlediğin yorum yaptığın için..
Evet asker psikolojisi çok farklı. Biliyorum tahmin ediyorum. Ama o günler geride kaldı. Bitti hepsi. Peki şu an onu seviyor musun hala? Gelse affeder misin barışır misin? ayrılalı ne kadar oldu? Ne kadar sürdü ?
Rica ederim ve ben de aynı şeylerden ötürü sana teşekkür ederim. Demin ki yorumda kendim için biraz büyük konuştuk vazgeçiyorum ben bu hayatta her zaman gerçekten sevebilirim hem de ömür boyu. Sen de aynı şekilde, herşeye açık ol kendini hiçbir şeyle üzme. Mutlu olmayı hakediyorsun ve bence olacaksın da.
Tabi ki seversin ama işte umarım doğru insanı seversin çok garip insanlar var dünyada. Allah iyilerle karşılaştırsın
Ayrılalı 11 sene oldu, daha önce de dediğim gibi 3.5 sene sürdü. Yani o kadar uzun süreden sonra çok zor, biraz ihtimali olsa yine zorlanır da yok. Bitti bu iş 11 sene içinde olmayan bunca sene sonra da olmaz. Ama tamamen gerçek aşktı bunu yaşamaktan dolayı bile mutluyum, dilerdim evlenelim ömür boyu sürsün ama hala aklıma düşüyorsa onun da aklına düşüyorsa çok büyük bir aşktı b. Bunu yaşamak da ayrıcalık bence. Ben sevmeye hazırım ama bundan sonra ömür boyunca, artık önceliğim birazcık sevebildiğimle evlenmek hayatım boyunca onun her an mutlu olması için çabalamak. Çocuklarımın annesi herkes farklı olacaktır. Sana da tavsiyem buna açık ve hazır olmak, çünkü gerçek mutluluk bunda. Hele hele de çok iyi sevgi dolu aşktan sevgiden anlayan merhametli biriyse.
bu kadar sene o kadar kızla tanışıp konuşup zaman geçirip kolayına sevemediysem tecrübe ve sarraflık oluşmuş demek ki kırık kalpte. bundan sonra kalbim zaten kolayına ısınmaz sevmez, iyi olduğuna sevgimi hakettiğine mutabık kalmam lazım her bir zerremle.
Abi yok ki öyle insan gelmiyor bana. Nerde hata yaptığımı bilmiyorum. Bu 6 aylık süreçte okuldan bir çocukla kafam dağılsın öbürünü unutayım diye sevgili oldum. İlk adımı atan o.. Bana yürüyen o.. buluşmaya çağıran o.. ama sevgili olunca bana ne demesin? Sadece hayatıma renk kattın heyecan duydum dedi sadece bu kadar mı dedim bu kadar dedi... ortamda evlilik lafı açtılar arkadaşlar kendi aralarında. Bu benim yanımda diyor ki " evlilik mi aman Allah korusun benden uzak olsun diyor.
Bu kişi deminki anlattığım kişi değil bu arada farklı bi kişi bu.. Bende bu lafları yediremeyip ayrıldım sebep bile sormadı bana sen bilirsin yolun açık olsun dedi sadece.
Yani demem o ki hep böyle insanlar denkgeliyor bana ya da fazla taviz verip sevdiğimi çok belli ettiğim için cepte görüp kaale alınmayıp çabaya da gerek duymuyorlar hafife alınıyor olabilirim. Sanki mıknatıs gibi böylelerini çekiyorum. Tek isteğim sevmek sevikmekti aslında..
Senin işin de zormuş. 11 yıl sonra bile hala aklına ara ara o geliyorsa helal olsun çok büyük aşkmış. şu an yaşlarınız kaç? 30 civarı muhtemelen. Ama en azından aklına gelse bile o düşünceler rahatsız etmiyor seni üzmüyordur ya da hataların çoğunu net hatırlamazsın 11 yıl çok uzun bir zaman yaşanılanlar hayal meyaldir artık diye düşünüyorum
Hatalar değil hatıralar olacaktı.
Şu an benim 35 onun 33 yaşlar, söylediğin gibi genelde hep iyi anılarla geliyor da sonrasında illa bir neden diye sorup acı veriyor. Ama artık yetti başka birisi olsa seveceğim kolayına gelmez gelse de çok az gelir ve aman der geçerim. Gerçek duygular taşıyabilecek, aşk yaşayabilecek, gerçekten sevecek ve sevilebilecek insanlar karakterler gerekli bunun için işte. Sana şimdiye kadar denk gelmemesi senin imtihanın. Sen ömür boyu çok sevilecek el üstünde tutulacak her an mutlu edilmeyi hakeden bir kızsın ve gerçekten seni hakeden senin de gerçekten hakettiğin biriyle bunu yaşayacaksın bence.
Anladım. Umarım düzgün insanlara denkgelirsin sende kıymet bilenlere. İyi dileklerin için de teşekkür ederim inşallah amin
Sen kaç yaşındasın?
23 olcam
Ne güzel gençmişsin daha nice aşkların olur seni gerçekten çok sevecek de olacak belki de çok yakında, açık olmalısın her zaman.
Haklısın abi bakalım artık. Umarım Allah iyileri karşımıza çıkarır.
Evdekilerle aran neden bozuk? Bu senin suçun değil.
Atama yüzünden değil başka bi sebep
Anladım. Kolay değil yaşadıkların bir anda her şeyi mahvettiler. Haklısın üzülmekte
Bu duygularla başedemiyorum. O kişi bari yük olmasaydı içime. 6 aydır gecmediyse geçmez ara sıra hatırlatır böyle demek ki.
Çok boş yaşıyor gibiyim. Ne sevenim var ne para var ne kariyer var ne sosyal hayat var dört duvara mahkum olduk.
İnşallah düzelmesi için dua edelim, çabalayalım. Ben de aşağı yukarı aynı durumdayım. Hem de iki sene oldu. Eğer terapi alma imkanın varsa tavsiye ederim
Maalesef kuruşum yok ki.
Teşekkür ederim konuşmak bile yetti❤️
Bazen belediyelerin bedava hizmetleri oluyor. Bir bak hangi şehirdeysen
Burası çok küçük şehir ufacık bi yer.
Nere acaba özel değilse
Şimdi tüm herseyimi buraya döktüm ya tahmin edilirim falan diye söylemesem iyi olur. Çünkü benimki de buralarda takılıyordu.
Aynı tedirginlik bende de var. Anlıyorum ne diyim Alöah yardumcın olsun
Sagol hepimizin inşallah
Bramşın nedir?
Edebiyat
Özelde çok rahat iş bulabilirsin
Sıralaman iyi mi sonraki sınav için mi bu stres
Haklısın.
Senın oludugun bolum nedir jıcmı umut yok atanma
Bransim zaten az kişi alıyordu. Bakanlıktan yeni sistem geldi yüzde 50 mülakat diye ayriyeten 3 sene alım olmayacakmış bunaldım artık 3 sene napacam ben
Cok zor bı durum hıc mı atama ıhtımalın yok sınava kacıncı girişın
Daha girmedim hiç.. mülakat yüzde 50 olacağını duyunca umutsuzluğa kapıldım çünkü kontenjana girip de elenen birsuru insan var. Kpss den yüksek alınca da atanılmıyor yani artık
Senin bolum nedir yeni mı mezunsun
İmkanın varsa yurt dısını dusun turkoye onumuzdekı bes sene bı geleck beklemk zor hauatndakı herseyı ertelemek demek
İmkanım yok maalesef
Nerelısın ya da aklen nasıl bır aile cok tutucu mu