Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Eğitim etki eder ama kişinin genetik ve mevcut yapısı önemli. Bazı kişiler ne yapsa olmuyor. Bir insan kendini uzun sürede belli eder. Tanımak için aile ortamında, arkadaş ortamında ve sevgili ortamında ayrı ayrı görmek lazım. Alkol alıyorsa içermek de iyidir, bazıları hemen dökülür.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıleğitim dediğiniz şey size meslek öğreten okullardan mezun olmaksa evet kötüler çıkar
yüksek lisans yapmış, master yapmış, doktora yapmış
bunlar evet başarı ama insanlığına, karakterine bir etkisi var mı?
hayır.
üniversite vs. eğitim veren kurumlar size meslek öğretir insanlığı değil bu yüzden birine okuduğu okul için saygı duymak, yüceltmek çok saçma
mesela doktorlar, avukatlar ve mühendisler en çok yüceltilenler ben birine mesleği yüzünden saygı duymam
çünkü bir insan doktor, mühendis, avukat oldu diye örnek insan, iyi, ahlaklı insan olmuyor. işini doğru yapar o başka ama öyle birini de bulmak çok zor
kısaca diğer ülkeleri bilmem ama bizim ülkemizde altın semerli bir çok eşek var sakın birine mesleği, statüsü yüzünden güvenip de anlam yüklemeyin
bu ülkede ne doktorlar, avukatlar karısını öldürdü unutmayın
vicdan, karakter ayrı bir şey iş, uzmanlık ayrı bir şey
08 Yorumla- +1 yıl
Yine de eğitimli kişilerin daha hassas düşünebilmesi gerekir. Buna rağmen düşünmüyorsa hastalıklı bir sistemde yaşıyoruz demektir. İyiliğin cezalandırıldığı bir toplumda yaşıyorsak neden iyi olalım ki.
- +1 yıl
E iyiliğin cezalandırıldığı bir toplumda yaşamıyor muyuz zaten?
Kibarlık ve iyi niyet s*laklık olarak görülüyor. deveni diken insanı ***ken yaranır diye bir söz var ve artık gerçekten de öyle.
Ayrıca dediğim gibi eğitimini aldığımız şey meslek bunun hassaslıkla, insanlıkla hiçbir alakası yok hiçbir üniversite birini kibar ya da empatik olmadığı için mezuna bırakmaz dersi geçmeniz yeter.
En basitinden size örnek vereyim annemin ağrısı yüzünden sürekli gittiği ve onu tahlilleri delice yüksek olmasına rağmen aynı ilaçlarla eve yollayan doktor yüzünden annem neredeyse siroz hastası olacaktı ama başka bir doktor sayesinde uzun bir süre tedavi oldu ve iyileşti. peki ya başka bir doktora gitmeseydi? her şeyin farkındaydı ve bile bile eve yolladı kaç kez kendisine gelen hastayı ve yine farklı bir doktor teşhis ederek hayatını kurtardı. demek istediğim tam da bu işte herkes her işi yapamaz ikisi de doktor biri görmezden geliyor biri kurtarıp işini yapıyor teoride okumak başka o işi sevmek o işi iyi yapmak başka... - +1 yıl
soruyu anlamamışım pardon
evet böyle bir toplumda iyi olmak, iyi kalmak zor cezalar bile suçluların tarafındayken kim ne yapsın iyiliği - +1 yıl
Sonuç olarak yaşasın kötülük mü?
- +1 yıl
@NonUnendless keşke yaşamasa ama bu gidişle artık iyilik kalmayacağı için kötülüğe de kötülük diyemeyiz gibi
- +1 yıl
Oyun teorisi birbirinin yüzünü gören insanların kötülük yapamayacağını iddia eder. Fakat sıkıntı şu ki mevcut sistemde tanımadığın, bir daha işinin düşmeyeceği veya kötülüğün yanına kar kalacağı bir senaryoda bulunuyorsun. Vergi kaçıran adam en vatansever kesiliyor. En güvenlikli yerde oturuyor. Zenginlerin fakirlerden korkmasını gerektirecek bir durum yok. Bir kaç fakir onları para karşılığı korumaya razı. Sınıflar arasındaki uçurum var ama sınıflar arasında anlamsız bir barış da var. Dolayısıyla bedeli karşılığında istediğin kötülüğü yapabiliyorsun. Bence en temelde sorun eğitimden kaynaklanıyor. İhtisas eğitimi değil bildiğin temel ahlak..
- +1 yıl
@NonUnendless kesinlikle öyle toplum olarak ahlaki açıdan çöktük ve bence bu gelişmenin önündeki en büyük engellerden biri çünkü bu çöküş beraberinde bencillik, çıkarcılık getiriyor bir insan, iki insan derken kelebek etkisiyle domino taşları gibi dökülüyoruz insanlar insanlık için değil kendileri için yaşıyorlar bunda bir sorun yok tabi ama bunu başkalarına zarar vererek yapıyorlar. Osmanlı,'nın dağılma dönemine benzetiyorum halimizi kaç yılımız kaldı acaba merak ediyorum...
- +1 yıl
Birey olarak kurtulalım da devleti sonra kurtarırız. 😀
+1 yılAyni şeyi Yüzyıllar once Hz mevlânâ söylemiş ;
"Nice adamlar gördüm üstünde elbise yok,
Nice elbiseler gördüm içinde adam yok.."
Bir de şu söz aklıma geldi onu da paylaşayım istedim;
"Bir Söze bakarım söz mü diye, bir de adama bakarim adam mı diye".
Tesekkur ederim bu Fırsatı Verdiğiniz için. Hayırlı Akşamlar...
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle çok doğru
- +1 yıl
O yüzden ilk önce karşımızdaki insanin insanlığına bakmak gerek
+1 yılOradaki yorum neydi bilmiyorum ama evet maalesef, insanın görgüsü, eğitimi, vizyonu, karakter ve kişilik gelişimi, doğru bir kimliğe ulaşması okul bitirmeye bağlı olmuyor. Okullar çok önceleri eğitim öğrenim ocağı iken. Yakın yıllardan itibaren günümüzde, mufredattaki öğrenim olarak icra ediliyor hele ki , kişinin öğrenim gördüğü okullarda değerler eğitimi yoksa. İnsanın doğru eğitimi alanında hiç bir şekilde pozitif bir oluşum ve etki göremiyoruz. Sonuç: maalesef en önde gelen bölümlerden iki üç tanesini okumuş olsada bir veya bir kaç alanda akademisyen olsa da kişi. İnsanı değerleri üzerinde görmek mümkün olmuyor. Haliyle kötü insan profili karşımıza çıkıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Değerli bulduğun için teşekkür ederim 🌹🌹😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
122Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kötülüğü eğitim ya da başka bir şey kolay kolay düzeltemez.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet çıkar eğitimli olmakla iyi insan olmanın ilgisi yok
00 Yorumla
+1 yılEğitim kullanılan malzemenin kalitesini karakter ise bina yapılan zemini ifade eder zemin bozuksa kullanılan malzemenin kalitesi sadece çöptür böyle düşün yani kısacası eğitim bozuk karakterin üzerinde bir şey ifade etmez meşrebi bozuk olan doktora mezunu da olsa yine bozuktur
10 Yorumla
+1 yılEvet çıkar ki yapılan bir araştırmaya göre 2 tarafında akademisyen olduğu evliliklerde de çok fazla şiddet var. İnsanlık almış olduğun eğitimden ziyade ana baba tarafından verilen ve vucutta vuku bulması gereken empati anlayış saygı ve sevgi de yatar.
10 YorumlaEğitimli insanlardan dolayı dünya bu halde. Yani Eğitimli insanlardan kötüler çıkar. Mesela atom bombasını köylü mehmet ağa yapmadı, ya da dünya harplerindeki olaylarıda marabalar yapmadı. Ama bu marabaları yine eğitimli zeki insanlar yönlendirdi ve şu an dünyayı bu hale getiren savaşlara sebep olanlarda eğitimliler. Ha eğitim kötü bir şey değil. Ancak eğitimli iyi insanlar kötüler kadar düşünmüyor ve olabiltesi konusunda dikkat etmiyorlar ki bunları yaşıyoruz
00 Yorumla
+1 yılçıkar bilim insanları gibi

00 Yorumlaelbette çıkar. Önemli olan iyi eğitim almak değildir sadece. Önemli olan iyi ahlaklı ve vicdanlı insan olabilmek. Bunun yanında aldığınız eğitimde iyi ve kaliteli bir eğitim ise siz iyi bir insan oluyorsunuz. Eğitimini çok iyi yerlerde tamamlamış ama insan olmak için hiç bir çaba serf etmemiş insanların moda olduğu günümüzde örnek aramak ve bulmak çok zor olmuyor.
Saygılar00 YorumlaEğitim değer katar, donanım katar daha bilgili insan yapar. Ama daha insan yapmaz iyi insan olmak başka bir erdem. Anne babadan aldığın kültürle ilgili biraz da farkındalık yakalamanla, empatini gelistirmenle ilgili bir durum tamamen. İlkokul. mezunu olup insanlikta gıpta edebileceğin insanlar var..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğitim, Zenginlik, Güzellik gibi bir çok olumlu şey esasen insanı taşıyabilmesi gerek kavramlardır….
Bunun için her şeyin temeli Karakter Eğitimidir.
Bana sorsan okuduğun okullar mı, yoksa Karakter Eğitimine verdiğin önem mi hayatında etkili oldu açık ara Karaktere yapılan yatırım derim. Bunu aksatan bir çok iyi okullarda okumuş arkadaşım bunun zararını görüyor.
Karakter Eğitimi şart ki para eğitim ve bu tarz olumlu olan şeyler zarar vermesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğitimle ahlağın, karakterin alakası ne?
İnsanda yok ise edep; neylesin medrese mektep? Okusa alim olsa; yine merkep, yine merkep.
Âlim sanma, her gideni mektebe; Ahlak yoksa, yok ilimde mertebe. Ne farkeder.. Tut ki cübbe giydirsen; Pâye versen, kitap yüklü merkebe?
Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır. İlim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.
Daha çok söz var da görüyoruz ki hepsi aynı kapıya çıkıyor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılDüne kadar sanmazdım. Akademisyenlerin dahi çıkarı için ne kadar alçalabileceğine şahit oldum. Türlü hukuksuzlukları vasfının arkasına sığınarak yaparlar. Hepsi için demiyorum fakat karşılaştığım bir sürü kişi böyle.
10 Yorumla
+1 yılOkul da okusan, ciltler dolusu kitaplar da bitirsen, hafız da olsan, ilim meclislerinde sıkça bulunmuş da olsan Nefsine yenik düştüğün an geçmişte kendini eğitmiş olman hiçbir şey değiştirmez, yoldan sapıverirsin.
00 Yorumla
+1 yılBirinin diploması olması onun iyi bir kalbe sahip olduğunu ya da diğerlerine zarar vermeyeceğini göstermez. Eğitim görmüş, bu iyi biri olmalı demek çok anlamsız.
10 Yorumla
+1 yılBizim ilkokulda sapığımsı iki öğretmen vardı ne diyon sen. Hele bi tanesini nasıl öğretmen yapmışlar hayret ötesiydi
11 Yorumla
Soran+1 yılNe yapti ki olay ne
+1 yılKendini eğitmiş insanlardan çıkmayacağı kesin ama bunu diplomaya endekslemek her zaman yanılgıya düşüyor olmamızı ortaya çıkartmıştır.
Okul size bir şey katmaz siz merak etmediğiniz sürece.00 Yorumla
+1 yılEvet çıkar. Eğitim insanı daha iyi biri yapmaz. Özünde iyi bir insan ise daha güçlü bir iyi olur. Kötü bir insan ise de daha güçlü bir kötü olur.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 983 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki evet. Doktor arkadaşlarımın bir kısmı, ileride evlenmek istedikleri kadın için insan olsun yeter diyor. Eğitimli bir çevrede büyüdüm. Eğitimli eğitimsiz insanın içi önemli.
00 Yorumla
+1 yılogretmen, yaklaşık 50 yaşında üvey kızını taciz etti kız söyleyince kimse inanmadı yıllar geçti aradan karısı onun aldattığını öğrendi iyice araştırmaya başladı ki öğrencilerinden de taciz ettiği bir çok kız varmış.. yani evet kötülük karakterle alakalı eğitimle değil
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. cıkar tabi. bu noktada ınsanlar soyle. o iş ayrı bu iş ayrı diyor. gidiyor isinde cok iyi misal ama telefonda nasılda kakaladım kazalı aracı diyebiliyor misal arkadasına.
00 Yorumla
+1 yılYapar kardeşim benim eğitimli insanlar içinde de kötüler var ne yazık ki ve okuyan cahiller dediğimiz kısım da bu kısım işte iş bulamayan insanlara cahil demeyi bırakın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 534 cevap paylaştı.
+1 yılZaten 100 senedir kurulan dandik eğitim sistemi ne hâle getirdi insanlari
Soruya net cevap veriyorum
Eğitimli insanlar daha da beterdir
Köydeki Ahmet abinin kimseye zarari olmaz !!00 Yorumla Öyle bir çıkar ki hemde , maalesef eğitimle karakter bir olmuyor. Erkekler de cinselligini azaltmayı seviyor bence (kendilerini övmek icin)
10 Yorumla
+1 yılBir erkek arkadaşım vardı kültürlüydü tıp kazandı ve çokta zeki birisiydi ancak çok kötü yanları vardı örnegin empatisi gelişmemişti
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılçok ama çok daha kötüleri hep eğitimli insanlardan çıkmıştır.
12 Yorumla
Soran+1 yılBir örneğin var mıdır sahit oldugun
- +1 yıl
Dünyada ki bütün kötülükler zeki insanlar yüzündendir.
Örneğin...
Atombombası çok zeki bir insanın yüzünden dünyanın başına bela oldu..
Uyuşturucu madde : Savaşta askerlerin daha uzun süre ayakta kalması için geliştirilmiştir 1. dünyda savaşında. ( geliştiren kişiler çok zekiydi )
+1 yılTipi statüsü iyi güzel geldi içleri de güzel sananlar, saf mısınız kardeşlerim.
Ben kullanıp atan kulüpte takılan polisler bile gördüm yani, şaşırmıyorum. Hatta ben polisim diye evli kadınları ayartanlar bile. Tek kelime ile Çok kötüsün00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKötülükle akademik eğitim bire bir bağlantılı değil. Senin için kötülüğün tanımı bir başkası için öyle olmayabilir.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'yi merkeze alarak, tüm Dünya için kişisel ve genel bir yorum yapıyorum: Batıya gittikçe cahilden, doğuya gittikçe eğitimliden kork.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki. Akademik olarak inanılmaz ilerlemiş ödüller, ünvanlar almış son derece başarılı olan insanlar karakter bakımından öğ olabiliyorlar
00 Yorumla
+1 yılEn büyük hırsızlar kravatlılar değil mi mecliste olsun belediye başkanları olsun. Sözde eğitimli hepsi ama yüzde 90 hepsi hırsız
00 YorumlaEğitim ahlaktır, öğrenim diyeceksiniz, öğrenimi yüksek olup da kötülüğü seçmiş insan en az cahil kötü kadar kötüdür.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğitim kötülüğü önleyemez doktor olup avukat karısını öldüren var
İkisi de eğitimli ikiside toplumun sorunlarına hakim insanlar00 Yorumla
+1 yıleğitim almış her insan iyi olmaz eğitim almamış insanlarda kötü olmaz kişinin karakteri eğitimle alakası yok
00 Yorumla
+1 yılOkumuş cahiller diyebiliriz bu şahıslara. Ne demişler eşeğe altın semer de vursan eşek, eşektir.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenler çocuk dövüyor
Doktorlar ihmal ediyor
Başkanlar bile hırsızlık yapıyor sence burada eğitim mi önemli vicdan merhamet mi?00 Yorumla
+1 yılCahil bile çıkıyor ne diosun.
Eğitim okulda okumakla bitmiyor04 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef görmüş olduk bir kez daha
- +1 yıl
Nerde gördün
Soran+1 yılSorumun guncellemesine bakmadin mi yukarda link var bir soruda gördüm
- +1 yıl
Sonradan gördüm pardon canım😊
En çok eğitimli dediğimiz insanlardan çıkıyo maalesef
11 Yorumla- +1 yıl
@Melekknz mecliste çok var birde belediye başkanları örnek olarak haksız mıyım
+1 yılÇıkar neden çıkmasın eğitim essekligi almıyor maalesef
10 Yorumlaeğitim sadece kitap sayfalarından dirsek çürütmekle öğrenilmez
toplumu bilmeyen kültürü tanımayan insanı tanımayan çok eğitimli anguss var piyasada
00 YorumlaBen birlikte olduğum kadını kimseye anlatıp Elizabet malzemesi yapmam !
01 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 503 cevap paylaştı.
+1 yılDoktor olup karısını çocuğunu parçalara bölenide görüyoruz haberlerde
00 Yorumla Niyet önemli her şeyde kötü niyetliyse ne kadar eğtim alsada alsın boşturr
00 YorumlaEgitimli biride bilgisini kotuye kullanabilir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkar. Nazi dönemi doktorları, Karabağ'daki doktorlar vs vs
00 Yorumla Hemde nasıl 😂 Amaçları yolunda eğitim önemli bir yer alır öyle insanların
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkumak cehaleti alır eşeklik Baki kalır kötü insan isterse master yapsın kötüdür ilk evliligimi yaptigim şahıs öğretmendi ama fiziksel şiddet uyguluyordu öğretmendi ama aldatıyordu
00 Yorumla
+1 yılHemde nasıl eğitim herseyi halletmez eşek aynı eşektir
00 YorumlaYolda yürürken durduk yere hiç tanımadığı bı kıza yumruk atan bı hemşire adam vardı
00 Yorumla
+1 yılSavcı Mehmet Kiraz' ip şehit edenler İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencileriydi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 975 cevap paylaştı.
m +1 yılKötünün iyisi kötüsü yok içinde varsa ne olursa olsun
00 Yorumla Eğitim aile de başlar, okul da devam eder diye düşünüyorum.
Neden olmasın.00 Yorumla
+1 yılcikar en b o k lari onlardan cikiyor karaktersiz oluyorlar
00 Yorumla
+1 yılNükleer bombaları kitle imha silahlarını dünyanın en eğitimli insanları Yaptı.
00 YorumlaElbette çıkar eğitim almış olması ahlakebe vicdanının tam olması demek değildir
00 Yorumla
+1 yılNe anlamda kötü, sapık değilim ama psikopatlıkta zirvelik var
00 Yorumla
+1 yılÇıkar neden çıkmasın ayrıca çoğu erkek kadın fark etmeksizin anlatıyor
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı. İyiliğin eğitim veya etiketle bir alakası yok tamamen vicdanla ilgili.
00 Yorumla
+1 yılÇıkar tabi. İyi kötü olmayı insanın yaşadıkları ve ailesi belirler.
03 Yorumla- +1 yıl
@Celebrindir yaniliyosun kötü aile içinde yetişmiş en kötü pisliğin içinde büyütulup hatta aile bireyi tarafından madde kullanımına bile zorlanmış öyle pislik içinde büyümüş insanlarda var tertemiz kalan içinde kötülük olmayan
- +1 yıl
İstisnalar kaideyi bozmaz. Alimden zalim, zalimden alim doğar derler.
- +1 yıl
Genelleme yaptım ben.
Eğitimli kötüler daha korkunç onların kötülüğün alâsını yapar.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı. Olabilir. Sadece kitap okumuştur. Gerisi yoktur
00 Yorumla
+1 yılDiplomalı cahil diye bir deyim var bilir misin:)
00 Yorumla- Devamını Gör (173)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat