"Başarılı olan bir şeye bakarsanız, iyi bir liderin izlerini bulacaksınız."

"Başarılı olan bir şeye bakarsanız, iyi bir liderin izlerini bulacaksınız."

Deniz sakinken gemiyi herkes idare edebilir önemli olan dalgalı denizde gemiyi idare etmek değil midir? İyi bir lider yaptığı işlere imzasını ben diye atmaz biz diye herkese imza attırır. Sorunlar karşısında çözüm odaklı olmak, yol gösterici olmak, tarafsız olmak, insancıl olmak bunlar bir liderde olmalıdır. Günün sonunda ben değil biz başardık diyebilmelidir lider. Gerektiğinde elini taşın altına koyan ilk kişi olmalıdır. Kendini ilk siper eden, Anne baba şevkatiyle insanlara yaklaşan. Dert dinleyen ve dertlere derman olandır lider. Birbirini ayrıştırmayan kaynaştırandır. Doğruyu yanlıştan ayırandır ve Eşitlik, hak hukuk, adalet ve demokrasiyi savunandır lider.
Liderliği hep üstlenen bir insan oldum ve her çıktığım yolda, kazanacağım tek şeyin kalpler olmasını diledim ben hiç mevki kazanmak için yola çıkmadım hep kalp kazanmak için yola çıktım.
Tebrikler💯👏🏻
Teşekkürler✨
Genellikle liderlik rolünü üstlenirim evet, ancak her durumda liderlik gerektiren veya farklı yeteneklere ihtiyaç duyulan durumları değerlendiririm. Ekip dinamiklerine uygun olarak liderlik yapmayı veya desteklemeyi tercih ederim çünkü liderlik çok büyük sorumluluktur.
Liderlik ve boğa asla uzak olamazdı😄
Evet😄😄
Rica ederimm☺️
Evet özellikle de kızlara liderlik yapıyorum. Emirler veriyorum. Bana hizmet etmelerini sağlamaya çalışıyorum. Çok hoşuma gidiyor itaatkar kızlar. Onlar da bana hizmet etmekten hoşlanıyorlar
Cevap
25Cevap
Genelde bakarım birileri iyi yönetecekse keyfime bakarım. Eğer işlerin kötüye gitme durumunu hissedersem daha aktif olurum
Ben elimden geleni yaparım ama yalnız başıma olmak daha iyi gelir her zaman için
Liderliği üstlenmek yerine bağımsız ve net duruşumu ortaya koyup bir ağırlık merkezi oluştururum. Pragmatik birisi olarak benden daha iyi bir lider olacağını düşündüğüm birisi varsa o kişinin lider olmasını sorun olarak görmem ama asla da lidere boyun eğen bir tip izlenimim yok. O yüzden genelde yalnız kurt gibiyimdir.
Faydacı bakış açısı dikkate alınmalı çok doğru✨👏🏻
Gizli lider olmak benim için daha keyifli bir şekilde benim söylediğime gelirler ama bunun kendi fikirleri olduğunu düşünürler :D
Profesyonel liderlik aslında☺️
Güzel bir tabir. Ben daha çok kendimi zeki ve üşengeç olarak görüyorum :D
En zekiler aslında gizli üşengeçlikler barındırıyor bir makalede okumuştum ve dağınık çalışırlar genelde🙃
Masamın resmini çekip atmak istedim. Dağınık çalışırlar dediğinde güldüm, teşekkür ederim ^^
Rica ederim🙂
Helen Keller bu dünyada başarı kelimesiyle özdeşleşen ender ruhlardan. Hayat hikayesini okumuştum, insan gerçekten inandıktan ve istedikten sonra dünyada çok az konuda başarısız olabiliyor.. Bu tarz hayat hikayelerini okuduğumda başarsızlığın ve diğer negatif şeylerin yalnızca kendi seçimim olduğunu daha iyi anlıyorum (=
Evet o sebeple biomda yer verdim😌
Güzel bir bio olmuş eserli ve esintili psikolog ^^ "𝚈ü𝚣ü𝚗ü𝚣ü 𝚐ü𝚗𝚎ş𝚎 𝚍ö𝚗𝚎𝚛𝚜𝚎𝚗𝚒𝚣, 𝚔𝚊𝚛𝚊𝚗𝚕ı𝚔 𝚐ö𝚕𝚐𝚎𝚕𝚎𝚛𝚒 𝚐ö𝚛𝚖𝚎𝚣𝚜𝚒𝚗𝚒𝚣" Bana göre de karanlığın ne olduğunu bilmeden, güneşin kıymetini bilemezsiniz. Yalnızca 2 farklı unsuru tamamıyla bildiğinde insan net bir seçime ve duruşa sahip olabilir ^^
Teşekkürler
Lider ruhlu bir insanım ama bir ekibe liderlik etmek istemem.
Kendi hayatıma, kendi kararlarıma liderlik etmeyi seviyorum.
Aynı dirlik sağlamak sabır ister 🙃
Üstlenirim. Daha önce de üstlendim ve kariyer hayatımda da halihazırda altımda çalışan arkadaşlar var.
Sorumluluk bilinci güzel☺️
Evet, teşekkürler. :)
Rica ederim☺️
Ben her daim bana dokunmayın ne yaparsanız yapın modundayım😅
😂😂arada risk al ya
Yorulurum keyfim kaçar 😅
Ahahha nasıl mutluysan öyle olsun o zaman😂🌹🎀
😅🌸✨
Eski ben olsa hayır derdi ama günden güne asıl benliğimin farkına varınca evet diyorum. Son 2 senedir bir şeyleri organize etme konusunda da bir hayli sorumluluk aldığımı düşünürsem evet, üstlenirim.
Eski işimde 500 küsur kişiyi yönetiyordum, sosyal çevrede de genelde muhabbeti gidilecek yerleri yürütmede önde olurum, gerçi bazen salıyorum kafanıza göre ayarlayın ben uyarım diye o da ayrı bir rahatlık 😃
Kendine güvenen her insanın bunu isteyeceğini düşünüyorum.
Kesinlikle💯
İstemesem de bana geliyor bu işler nasıl oluyor bilmiyorum 😇
Bende de durum bundan ibaret duruş meselesi sanırım🙃
Ya bazen sal gitsin diyorum naparlarsa yapsınlar otur rahat rahat ama olmuyor 😂
Sorumluluk sonuca vardırma bilincinden o😌👌🏻
Ne olcaz böyle 😂
Liderliğe devam ahahahah😂👏🏻
Durmuyoruz o zaman😂
💪🏻☀️
Eskiden olsa yapamazdım. Şimdi yapabilirim diye düşünüyorum.
Özgüvenin artmış demek daha fazla🌹
Aynen.
yöneticilik yapıyorum dükkanım var 10 çalışanım var olursa okey
Kendi işinin patronu lidersin☺️
evet
Hayır öyle bir yükün altına girmek istemem, bana söyleneni yapmaya çalışır başkalarına da destek olmaya çalışırım elimden geldiğince ama liderlik bana göre değil
Yerine göre üstlenirim ama yönetilmekten de yönetmekten de nefret ediyorum aslında ama ortamda beni yönetmeye çalışacak baskın biri varsa sırf başımda olmasın diye yönetici olurum
Ortama göre şekillenebiliyorsun bu uyumlu birisi olduğunu gösteriyor🌸
Ne yalan soyliyim oyleyim şimdi
💯👌🏻⭐
Hayır üstlenmem. Liderlik benim yapabileceğim bir şey değil.
Fıtratım itibariyle lideri oynamaya uygun bir bünyem yok ama. Ama liderin kulağına bir şeyler üflemek için danışman olmaya uygun bir fıtratım var
Koç erkeğiyim ben ruhum başka yönetici kabul etmez 😎
Değişiyor ya bazen elebaşı olabiliyorum bir anda bazen olmuyor 😅
Genelde lider ruhlu biriyim genelde önplana çıkarım
Özellikle böyle bir Arzum olmaz, spontane şekilde öyle gelişiyor..
hayir aptallara onderlik edemem beni de lekelerler
Laftan anlamayacak topluluksa bencede gereksiz evet😌
Evet üstlenirim, kendime güveniyorum çünkü🌼
Sende şaşmayacacağım özellik bu şekercik🌸
Cansın🌸✨️
🌹🌹
sadece izlerim gözlem. iyidir
İyi dinleyici özelliklerinden biri bu☺️
İyi bir dinleyici iş bitirici ve işin kontrolüne hakim olan bir insan da olur Eğer ki iyice dinlersen İşte o zaman işi yöneltebilirsin
Değişir ortama kişilere göre o
Tabii ki de kişiye ve ortama göre değişir Eğer ki karşındaki kişiye sürekli ben bilirim Lider ruhlu ve Dediğim dedik birisi ise istediğin kadar gözlem yap asla ama asla o işim kolayını yapamazsın Ama işin kontrolünün sende olmasını istiyorsan gözlemini yapıp ona göre hareket etmen lazım
💯👏🏻
😊😊🤏🤞🤏🤞🤞
Risk almayı severim hayat zaten bir risk
Evet baskın karaktere sahibim
Hayır benlik değil
genelde hep öyle oldu
Evet yapabilirim
Genelde öyle oluyor.
Sorumluluktan kaçmıyorsun demek👏🏻
Hayir
Üstlenmem
Hayır üstlenmem