AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Altında bir çok şey olduğunu düşünüyorum ama ne olduğunu da bilmediğimi.
Ağır depresyon kendimi sevmemek küçümsemek sorumluluk istememek
O 4 şeyin altında çok şey var olduğunu düşünüyorum. Umarım iyi olursunuz..
4 Şey derken. hiç sanmıyorum iyi olacağımı daha kötü olurum herhalde
1. Ağır depresyon. 2. Kendini sevmemek. 3. Kendini küçümsemek. 4. Sorumluluk istememek. Yakınında ki kişilerden gördüklerin (fiziksel-psikolojik şiddet). Yakında ki kişilerin sana empoze ettikleri ( kendi doğruları-aşağılamayla manipüle edilmek). Yakınlarının ve kendi kabullerinler ile gelişen alışkanlıkların-bağımlılıkların. ( Karakterin yanlış kodlanması, karakterin ve mizacın bozulması) Travmaların-yanlışların-temelden gelen veya sonradan yaşanan zihinsel algıda bozukluk- kendini gerçekleştirememek-var olan gerçekliği kabul etmemek-af edememek-küçük yaşta koruyamadığın küçüklüğünün nefretinin zihni ele geçirmesi ve kinin zaman sapmasına neden olması büyüdüğünü kabullenmeme- insanlardan korkmak ( yanlış yapmaktan-başarısız olmaktan)-Mükemmeliyetçi olmak çünkü geçmişte ki sorunlar yüzünde aşırı eksik olduğunu düşünmek ve eksikliğe ya da eksi bir duruma tahammül edememek. İnsanları haddinden fazla gözde büyütmek ve kendi benliğini küçük görmek-hareket etmenin-çabalamanın acı vermesi-yıllardır kurduğun düzen ya da konfor alanın bozulacak olması- çabalarken kaybolmaktan korkmak bir açık denizde kaybolmak gibi- geçmişte hapis olmak ve geciktiğini düşünmek bir trenin arkasından bakmak gibi. Gelecek kaygısı yani bilinmezlikten korkmak.
Bu yüzden çok şey var ve zihin zorlanmadığı sürece insanı hapis tutmaya devam etmesi. Bilinç altının oyunları korkuları gözüne-kulağına-yüreğine sokması- Kabuğu kırmak ya da kabuğun için de yumurtanın için de kalan bir civciv gibi. İnsanlar yol alıp giderken, dünya dönmeye devam ederken küçük varlığımızın bir çok sorunu sırtımızda büyütmek ve yaşadığımızı sanmak. Tüm olasılıkları bilmek bir roman ya da oyun gibi. Sonun aşağı yukarı bilmek farklı etkenler de olsa. Af edememek.. Akıl işte insana böyle bir cehennem yaratıyor. Kabuğun içinde bir cehennem. Sizi tanımıyorum hepsi de bir varsayım zinciri ama yorum benim yansımam. Geleceği bilmiyorsun ama daha iyi olacağını da bilmiyorsun. Gelecek ve geçmişte sıkışmak bunu biliyorum. Şimdi de yaşamak daha berrak ve yol gösterici. İnsanlardan yardım istemek destek almak bazen akıl akıldan üstün oluyor. Ve bazen gördüğümüz şeyin daha da arkasını görmeye çalışmak fayda sağlıyor. Beyin tuhaf bir şey ona ne dersen ona odaklanıyor.
Ben zamanında herkes gibi bazı şeyleri normal yaşayacaktım ama olmadı sonunda ne oldu kendi kendimi hapis ettim dünya hayat beni herşeyiyle yutmuş oldu. herşeye uzak ve yabancı kaldım. kendimi hiç bir açıdan sevmiyorum
Tembelsin kardeşim başka bir açıklama getiremedim
Ne yaşadığımı bilmeden hop yapıştır kim ister böyle olmayı yanlış yetiştirilmeyi
Ağzı olan konuşuyor
Sen elinden geleni yaptığına inanıyor musun? 28 yaşına kadar muhakkak bir iş yapar insan. Ne yaşadın ne kadar zor yaşadın çok da önemli değil
Yoruma dahil oldum kusura bakmayın. Tembel derken aslında zihninin duygularının kölesi olduğunu söylemek istiyor. Duygular arzular hazıra ve kolayı alarak günü kurtarır ama yaşamak da değildir bu. Kolay ne varsa bilinç onu yapar, bir tür id bilinci, hayatta kalma modu. Yorum yapan kişi esasında iyi niyetli fakat yıllardır bu kısır döngü de hassaslaşmışsınız. O yüzden bilinç her zaman ama her zaman mazeret üretecek kaçacak. Bu yüzden de çocuk gibi hissettiriyor. Siz onun için bir oyuncaksınız oyuncağının elinden alınmasını istemiyor. İnsanların düşünürken gerçekten düşüncelerin kendine ait olduğunu düşünüyor. Öyle düşüncelerim var ki süper kötü biri olmam gerekir. Ama onlar bana ait değil. Düşünceler bize ait değildir, hepsine sahip çıkmak da doğru değildir. Seçimlerimden yaptıklarımdan sorumluyum. Bu dinlerde de, hukukta da öyle geçer. Mesele seçimde seçimler yapmakta, kalbiniz, mantığınız ve vicdanınız ile yapılan seçimler. Elbette Güzel fikirlere, hedefeler, niyetlere sahip çıkmamız gerekir. Aslıdan savruluyorsunuz yazan uyarıyor ve tutup sizi o durumdan çıkartmak istiyor ama direnç direnmek zihnin oyunu işi zorlaştırıyor. Dışardan bakan bir gözüz ve farklı yaşamlardan gelen yorumları anlamakta zorluk çekiyoruz. Bazen iyi niyetli olanı var kötü niyetli olanı da. Emin olun umursamayan biri soruyu atlar geçer. Kötü niyetli olan biri bile kanayan yaraya geldi çünkü kendi içinizi bu soruda açtınız. Onlar bile sizi görüyor. Ve en son akıl verecek kişiyimdir ama içinde olan biri olarak yazdım. Bırakmayın kendinizi.
Elimden istesemde bir şey gelemezdi kendimi küçümsüyecektim her alanda. ne yaşadığım ne aile ortamında düştüğümde Çok çok önemli
Bak kardeşim bende annemi 11 yaşında kaybettim babam cezaevine girdi filan ama bırakmadım ve bunu bir sebep olarak görmedim aksine daha çok çabaladım.
Sen liseyi anlamadığım için bıraktım demişsin lise yaşında olan biri anlamadığını nasıl fark eder de bırakır?
Sen çabalamadan bırakmışsın burada demek istediğimiz zihnin sana kolay bir tercih sunmuş ve sen hepsini kabul etmiş 28 yaşına gelmiş hiç çalışmamışsın ve geçmişini bu konu ile bağlamışsın ve kendi vicdanın için rahatlatıcı sebepler arıyorsun. Biz sana burada başka bakış açısı kazanmak için çabalıyoruz bence kabul etmek yerine savaşmayı seç yoksa bu şekilde bi 10 sene daha geçer!
Sağlıklı mutlu yaşamlar!
Ailemi yıllarca suçladım ama onlarda insan ve bizim gibi yaşamda ilk seferleri. Ne yaptıklarını bilmiyorlar onlarda çok yaşadı yaşıyor. Ama siz ben bilinçlendikçe durumun farkına varıyoruz. orada kaldığımız sürece ona önemli diyerek daha fazla ruhumuzla bedenimizle besledikçe acı çekmeye devam edeceğiz. Kim ne olursa olsun önem atfetmek ne yönden itiraf edemediğimizde mi af edemediğimizden mi kabullenemediğimizden mi suçlayarak o bu şu diyerek ya da imkanlar buydu şuydu diyerek kıyaslayarak. Zihin öyle bir şey ki sona uçsuz bucaksız sebep mazeret sunacak suçlamak için kendi kendimizi aşağılamak için. Günün sonunda yine kendi başımıza kalacağız ve böyle sonsuza kadar devam edecek. Önem ne önemli olan kendinizi kendimiz değil miyiz? Şimdi hayatlarına devam ediyor ama hala tek noktadayız. Bu mu olsun böyle mi olsun. yaşadığımız acıların yasını sonsuza kadar devam ettirmek doğru mu? Her şeyin bir dozu yok mu?
Benimde babam 8 yıldır ölü. ve fakirdi. 16 yaşında dersleri işlemleri yapamıyorsa sınıfta kalacağını biliyorsa bal gibi bırakır ve herşeye pes eder hayat da yutar.. savaş dediğin 12 sene yattıkdan konforda kaldıkdan sonra 17 bin 402 asgari ücret için ne yapacağını bile bilmediğin para için 30 gün kendini yor mu bu mu savaş. sağlıksız ve somurtkan yaşamlar desen daha doğru olur.
Bak şu an olayı sen başka noktaya çekiyorsun. Demek ki sen 17 bin lirayı küçümsediğin için bugüne kadar çalışmamışsın. Şu an çok farklı bir noktaya geldi konumun.
Ben kendimi sevmiyorum tipimi sesimi boyumu ayrıca. ayrıca ailemde tek lise mezunu insan yok. lise üniv mezunu olmadığımız için asgari ücret eyvallah hayatı sevenler için var o ben ona gocunmuyorum benim hayat yaşama sevincim yok anlatabiliyor muyum hayat sevinci olanlar ne iş olsa parasına bakmadan yaşıyorlar.
17 bin liraya küçümsediğim için değil kendimi küçümsediğim için her alanda.
@cryptoGuy yorumuna dahil oldum, ikinizin kayıpları için Allah rahmet eylesin. Hassas konular. Yine mazeret bulmaya devam ettiği sürece doğruyu bulmakta zorluk çekecek gibisiniz. Şu anki durumunuz inkar şu an ki durumunuz kabullenememe. Sağlıksız somurtkan hayatlar algısı insanların olumsuzluklarını sünger gibi emmek onlardan çıkarım yapmak. Peki sizin durumunuz sağlıklı mı değil acı çekiyorsunuz. Küçük detaylara takılıyorsunuz ama büyük resmi görmüyorsunuz. Çünkü buna körleşme deniyor benim de gözümün görmedikleri var kusursuz da değilim ama görmek de istemiyorsunuz. Kaçtığımız ve kabullenmediğimiz sürece doğruyu bulamayacağız. Hepimizin Allah yardımcısı olsun. İyi günler.
@Melankolikkedi bir gün mutlaka bulmak dileğiyle ama ben kendimi özgüvenli hiç bir zaman hissetmicem
Ölmüşsun de gomenin yok gibi
Fatiha okuyabilirsin
Okurum
Ben kendimi çocuk hissediyorum napabilirim
Benle yasitsin ne çocuğu ya 🤦
ne yaşadığımı bilemezsin değil mi
Özgüvenin Ö sü doğduğumdan beri olmadı
Ne yaşadın ki bu kadar
Lise yi 16 yaşında anlamadığım için bıraktım baba sorumluluk vermedi bende bilgisayara alıştım kendimi eksik hissettim sonra hayat zaten yuttu herşeye uzak geri yabancı kaldım anlatabiliyor muyum
Gerçekten kötü olmuş bundan sonrası için ne yapabilirsen yapmaya çalış yani insanlar kaç yaşında bile yeni işlere atılıyor
Artık kafam gidik hiç bir şey toparlayamaz gibi kıvanç tatlıtuğ bile olsam nafile. her şekilde kendimi küçümsücem sosyal hayatın içine kendimi istesem bile atamıcam
Kendini keşfet abicim bunu konuşuruz
Ben kendimi çocuk hissediyorum
Bul beni konuşalım
nasıl
Ekle beni
düzelceğimi sanmıyorum
Sen bilirsin
Neyle gecindin avel
Anne