Ben sağlıkciyim. Ozel hastanelerde çalışmak için başvuruyorum. Görüşmeye çağırıyorlar gidiyorum. Ama tecrubem olmadığı için almıyorlar zaten stajda birsey öğrenemedim. Bir hastaneye girmeden nasıl tecrübe öğrenecem çok saçma değil mi ya yarın bir gün atansam gerçekten ayvayi yedim. Özel hastanelerde neden tecrube arıyor benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı?
Hastane risk alınan yerler değil kimse o sorumluluğa girmez. Sonuçta can.
Ama dediğin sorun ülkede var alanı fark etmez. Tecrübeli eleman her zaman iyidir. Peki onun isteklerini karşıla o zaman? Yok. Ayrıca aşırı bir sağlık sektörü mezunu var. Seçerken saçma nedenler uretebilirler. Normalde olması gerekenden düşük olur ücretler haklar vs çünkü çok olan şeyin fiyatı düşer
Ülkenin en büyük sorunu. Tecrübeli personel istiyor her yer ama kimse personel yetiştirmek istemiyor. Bu şekilde ülke gelişemez maalesef. Ancak herkes torpille tanıdığının işine girer. O da çözüm değil.
Adam haklı, şöyle düşün: hastaya gerekli müdahaleyi yapmadın ve yapman gerekiyordu ama sen tecrübesiz olduğun için yapmıyorsun. Tecrübeliyle tecrübesiz farkı özellerde çok belli oluyor. Devlet hastanelerinde zaten seni bir süre tecrübeli gözetiminde iş yaptırıyorlar.
Eğitim vereceklerini söylediler ben onun eğitimini almadan ne yapmam gerektigini öğrenemem kimse anasjn karnından öğrenmiyor onlarda özelde başlayıp tecrübe edinerek çalışıyorlar ve öğrenmem için tecrübesiz insanda almalari gerek
Özel hastane müşteri kaybetmek istemez, devletin öyle bir derdi yok. Atananların çoğu tecrübesiz zaten çalışırken öğreniyorlar bence siz atanmaya bakın tecrübeyi orada kazanırsınız.
Evet ilk gelenin bir adaptasyon süreci oluyor. Okullar hazırlık konusunda çok yetersiz, herkes de bunun farkında o yüzden yeni gelene gösterirler, tek başına nöbete de bırakmazlar.
İşverenler maalesef tecrübeli kişiyi alıp işlerinin bittiğine bakıyor. 4 sene önce 4,5 5 sene işsizdim. Herkes biz tecrübeli eleman arıyoruz deyip almadılar