Güncellemeler
+1 yıl
...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba, evet kodu farklı olur ve açıklama kısmında da %50 burslu veya burslu yazar zaten. Ona dikkat ederek tercih yapmanızı öneririm. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Teşekkür ederim yani %100 burs tercih ettim ve gelmedi. 2. Tercih devlet üni diyelim. %50 bursa beni atmaz 2. Tercihe atar diyorsun
Rica ederim. ÖSYM 1'den aşağı doğru bakar ve sizi yerleştirmeye çalışır. Eğer 1'inci tercih olmazsa 2, 2 olmazsa 3 yani bu şekilde gider.
Anladım devlet varken durduk yere kendimizi %50 bursta bulmayalım dedim jcjfjf o zaman %50yi kasten tercih etmen gerekiyo gidebilmek için anladığım kadarıyla
Evet, tabii ki yani yazmak lazım yoksa o da gelmez :D
Biri geldi şans diyor %50 ihtimalmiş gelip gelmemesi kfkfk korktum
Sıralamaya bakmanız lazım yani hem kendi sıralamanıza hem de onun sıralamasına göre tercih yapmanız sağlıklı olacaktır. Yök atlas sitesinden faydalanabilirsiniz
Tabi bakıyorum ben. Zaten sıralama turarsa yazarım. Benim tedirginliği %100 gelmeyecekse %50ye beni atmasın. Devlet varken vakıfa para ödemek istemem yani. Tam burslu üni gelmese de sıkıntı değil
%50 yazılmadığı sürece hiçbir sorun olmaz. %100 olanlar (Burslu) diye geçer. Ben de burslu okuyorum şu anda yani oradan biliyorum. O şekilde tercih yapmıştım.
Anladım bi arkadaşım tercih yaparken hocası diğeri de gelebilir demiş o yüzden yapmamış mesela. Ösymyi mi arasam ya da okulu
Diğeri de gelebilir derken tam olarak ne demek istediniz? Tercih yapmadığınız bir yer gelemez ve dediğim şekilde sıralamaya bakılarak ÖSYM adayı yerleştirmeye çalışır.
Ya tam burs yerine %75 burs gelebilir demiş mesela
Onun yanında da %75 yazar yani belirtilmesi gerekiyor.
Ve bildiğim kadarıyla da artık üniversitelerde %75 burs kaldırıldı
Kıbrısı yapacakmış işte yazmamış falan filan.
Yani dediğim gibi (burslu) ibaresi demek %100 burs demektir. Diğerlerini oranıyla belirtmesi gerekiyor. Kıbrısta veya Türkiye'de olabilir fark etmez.
Ama ÖSYM'yi de arayıp sorun isterseniz içiniz rahat etmezse
Evet sizin dediğiniz bana daha mantıkı geliyor. Ama yine de bir tekrar arayayım çok teşekkür ederim
Çünkü o şekilde yaptım bende tercihimi ve okumaktayım oradan biliyorum. Ne demek, rica ederim :)
Başarılar dilerim bölümünüzde ve hayatta:)
Çok teşekkür ederim :)