En fazla kaç farklı vakıftan burs alabilirim?
İlk 500 e girene burs yağar
Birkaç Vakıftan alırsın bir şeyler
Kesin çıkacak diye bir şey yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Merhaba.
Kesin çıkacak diyemeyiz ama ben size konuyu güzelce özetlemem gerekirse : biliyorsunuz ki özel üniversitede olsa mutlaka belirli miktarda sıralama talep eder.
Ve sıralamanız yetemese bile şu gibi alternatifleri değerlendirmelisiniz : Bazı vakıf üniversiteleri ilk 3 ya da 5. tercihe üniversite isimlerini yazınca %30 / %25 / %15 gibi burs imkanı tanıyor. Kendinizde belli bir miktarda burslu kazanıp ayrıca gitmek istediğiniz vakıf üniversitesini başlara yazarak daha çok burslu yerleşebilme imkanını yakalayabilirsiniz.
Detaylı bir inceleme ile sizin şehrinizde hangi bölüm ya da üniversitelere yetleşebileceğinize dair açıklamalar için ilinizin meydanında kurulan ya da bazı üniversitelerin ücretsiz oluşturduğu çadırlara giderek tercih listenizi oluşturmak için danışabilirsiniz. Özellikle hiçbir kuruma bağlı olmayan yani il meydanlarında kurulan çadırlarda size daha öznel olmayan bir liste çıkarırlar. Buna göre karar vermiş olursunuz. Başarılar dilerim. 💓
vermiyor çoğu. hangi bölüm ve üniyi yazacaksın
Boğaziçi İşletme
Koç veya bilkent yazarsan okul burs verir onun dışında pek bir şey alabileceğini sanmıyorum. Sayısalda 200. olan arkadaş hiçbir şey alamamıştı.
Ailesinin maddi durumu iyimiydi?
Koç vermiyor diye biliyorum. Bilkent veriyor ama orada da yemekhane falan pahalı yani değişen pek bir şey olmaz.
bilkent'te de tabldot gayet uygun, yenilebilir yemekler var. odtü'de yemekler çok ucuz lakin yenilecek şeyler değil. 2 kişilik yurt ve 1000 civarı burs veriyor bilkent, kapsamlı burs tüm öğrencilik hayatını idare ettirebilir. Boğaziçi'ne gidersen ailenin eline bakmak zorundasın. kimse burs vermiyor. ya ilk 100'de olup ilk 100 bursu alacaksın ya da koç bilkent sabancı gibi yerlerde okuyacaksın. Ki eğitim olarak da bu okullar daha ileride.
Zaman ayırıp bana yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerini dikkate alacağım. İyi günler:)
Cevap
1Cevap
Verir vermese bile derneklerde bulabilirsin. İlçe-il birincisi olursan belediye burslarında da şansın var ki olmasan bile var.
vermesi lazım istersen verirler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?