#İlber Ortaylı hocamız Rusça'nın en zor dil olduğunu belirtmiş... Peki ya sizce?

#💛🐝🌾⭐
#İlber Ortaylı hocamız Rusça'nın en zor dil olduğunu belirtmiş... Peki ya sizce?

#💛🐝🌾⭐
Rusça oldukça karmaşık bir dil yapısına sahip olduğu için birçok insan için zor olabilir. Ancak, herkesin dil becerileri ve deneyimleri farklı olduğundan, en zor dil konusunda mutlak bir yanıt vermek zor. Kimi insanlar için Rusça zor olabilirken, başkaları için tamamen farklı bir dil daha zor olabilir. Bence Türkçe zor Bir dil
Millet Japonca demiş ama Japonca öyle Türkçe aynı kökenden geldiği için aslında gramer olarak çok da zorlanmayacağınız bir dil arkadaşlar kanji ezberlemesi sıkıntı sadece o da zamanla gelişebilecek bir şey kanji nedir derseniz o çincede japoncada 40 binden fazla harf var dediğiniz şey aslında harf değil herhangi bir kelimeyi belirten semboller sadece :)
En zor dil konusunda farklı görüşler olabilir, ancak genellikle insanlar için tonlama, dilbilgisi kuralları ve kelime dağarcığı bakımından Mandarin Çincesi, Arapça, Rusça ve Japonca gibi diller zorlayıcı olabilir. Ancak, bir dilin zorluğu kişinin ana diline, öğrenme tarzına ve deneyimine göre değişebilir.
Rusça zor bir dil evet her fiil 3 farklı cinse göre değişiyor. Ama alışınca epey kolay ben keyifle öğreniyordum.
Yazı dili açısından Asya dilleri zorlu olabilir. Tayca çok zor görünüyor. 🥲
Cevap
18Cevap
Bence en zor dil.. rusça ve çince olabilir.. ya da arabça da olabilir. çünkü hiç anlamıyorum bu dilleri.. ingilizce ise biraz kolay
Çince zor bence Rusya'da yaşadım Rusça öğrendim kiril alfabesini çözdükten sonra daha kolay oluyor Rusça. Bazı yerlerde yazılışı ve okunuşu farklı oluyor ama genellikle yazıldığı gibi okunan kelimeler daha çok
Hayır bence Rusça ve Türkçe benzer kelimeler çok var gramer yapısı dil özelliklerine bakıldığında dil sınıflamasında aynı yerde olmayan diller zordur. Korece de mesela gramer olarak Türkçeye benzer dmeke istediğimi anlatabildim inş
Bence de rusça gerçekten çok zor bir dil bir dönem öğrenmeye çalışmıştım ama alfabelesi beni tarumar etmişti ^^
Arapça da çok zor bana göre.
Çince tabi ki ögrenmek için bir ara çabaladım ancak çizerek yazıldığından zor geldi pes ettim ancak bir ara yine baslamayı dusnuyorum.
Çin halk cumhuriyeti dili Çince, 1 yıl boyunca Çinli arkadaşım vardı, hiç bir kelime öğrenemedim.
Uzakdoğu dilleri; Hintçe, Çince, Japonca, Korece filan... Batı ile en azından bi alfabe benzerliğimiz var.
Zoru bilmem ama İngilizce kolay bence Türkçeye göre
Haklı ama Almanca da Zor Temel atmıştım oradan biliyorum
Çogu kisi Çin'ce diyor fakat bence en zor dillerden biri Almanca ve dediginiz gibi Rusça.
İlber hoca öyle dediyse doğrudur, üzerine laf söylemek bana düşmez..
her Zorluğun bir kolaylığı var en zor dil diye bisey yok
Klasik dillerde çin ve olsada bence en zor dil kadın dili 😉🤓
Almanca bence, Rus dili sandığımız kadar zor değil, önemli olan gramer ve sık sık değişen fiiller
En zor dil, henüz öğrenilmemiş olan dildir.
Rusça ve Fransızca
Lehçe diyorlar
Hocam rusça dediyse rusçadır
Çince, Fransızca ve Tayca da zor bence.
Japonca ve Korece o kadar zor değil bence.
Çince, Rusça, Korece, Japonca
Bana göre Çince 40000 harfi var.
arapça, çince, korece bir de almanca zor
Katılıyorum sayın hocama..
İlber hocanın dilide öyle kolay değil hjk
Fransızca japonca çince falan boyle gider
Konuştuğum diller tam liste.
1- Türkçe
2-
Kore
Çince ve Almanca
Türkçe