Ben birisi beni azarladığı anda işten çıkıyorum.
Ancak onlarca yıl aynı iş yerinde çalışanlar var. Bu başarı nasıl oluyor biri bana anlatabilir mi?
Bu insanlar mobbingle , aşağılanma ile ya da azarlanma ile hiç mi karşılaşmıyor?
Ben birisi beni azarladığı anda işten çıkıyorum.
Ancak onlarca yıl aynı iş yerinde çalışanlar var. Bu başarı nasıl oluyor biri bana anlatabilir mi?
Bu insanlar mobbingle , aşağılanma ile ya da azarlanma ile hiç mi karşılaşmıyor?
Henüz 19 yaşındayken bir yerde çalışıyordum 30 yaşlarında bir kadın vardı, orada baya çalışmış ve benden üst mevkide biriydi herkesin içinde bana bağırmıştı ben de susmuştum, yaşımın küçük olduğundan mı kal mı geldi bilmiyorum. Şimdi olsa haddini bildirirdim ah be. Kendinizi ne olursa olsun ezdirmeyin içinizde kalıyor.
bazısı kaldırıyor bazısı kaldıramıyor. bu bir başarı değil benim gözümde ama mecburiyetten borcu harcı olan içeride tazminatı olan olan ev bark geçindiren adam basamıyor istifayı kınamıyorum. ben de kaldırmayan taraftanım. Kimseye minnet etmem, yalakalık yapmam, aşağılanmaya gelemem hır gür çıkarırım. bu fıtrattan gelen bişey onur, gurur fazla kaçıyor.
Yani onların da başına geliyor ancak onlar katlanıyor mu diyorsun?
Cevap
1Cevap
Karşılaşmayan da var karşılaşıp susan da. Hayat gurur yapıp çekip gitmeyle bitmiyor.
ne yapmak gerek peki?
Yaşını başını almış insanlarız kimse kimseye öyle davranamaz
davranıyorlar işte...
Ben de diyorum ki senelerdir aynı kurumda çalışanların hiç mi başına gelmiyor?
devlette mahkemeye verirsin ancak müdürün her bağırmasını mahkemeye mi taşıyacaksın?
henüz öğrenciyim
o zaman daha öğreneceğin çok şey var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?