Uzman er'im 21 yaşındayım 3 sene sonra sözleşmem bitecek çavuş olup emekli olana kadar devam edebilirim çok feci operasyonlara catismalara girdim daha 1 senede burnum kanamadan çıktım çok şükür sadece anam babam bekliyor sevgilim falan yok 3 sene sonra bırakıp bor kafe, market veya başka bi yatirimmi yapmaliyim yoksa devammi etmeliyim ya da kpssye girip jandarma asayişmi olmalıyım sizce? yerimde olsanız napardiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılIyice düşün taşın. Sözleşmeyi yaptıktan sonra, sözleşme geçerli olduğu sürece pişman da olsan sana sıkıntı verir süreç. Pisman olmam deme oranin psikolojisi sana herseyi yaptırabilir düşündürebilir vs. Diyelim 3 senen doldu ok, sonrasi sudan cikmis balik gibi hissedersin kendini kafe vs vs vs diyorsun ya, o zaman gelince ben yapamam deme ihtimalin yuksek. Bu işin şakası yok ablam. Kpss ye girip o şekilde jandarma vb olsan daha iyi. Hakkında hayırlısının ıyisi kolaylıkla olsun inşallah amin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
O kadar üzülüyorum ki gerçekten hiç bir olanak sağlanmıyor kuzey Irak’ta arkadaşlarındandı yemek bile adamakıllı yollanmıyor du ya ben çocuğumu veya eşimi yollamam otur kpss çalış bak nasıl gardiyan alınıyor çalış ila ki bir yere girersin orada sürünmekten iyi belki ne zaman dır eve bile gidemiyor sun milletin gözü hep bu uzman çavuşlarda ama ben şahit oldum ne zor şartlarda kazanıyorsunuz rabbim yardımcınız olsun
046 Yorumla
Soran+1 yılHerkes kazandığımız paranın çokluğunu konuşur. Nasil kazanıldığını asla.. Saklamayım aylık operasyon harekat haricinde 65 bin alırsın operasyon harekat dahil 75 80 e çıkar. O parayı bu lafı diyenlerden birisine ben veriyim şunlara dayansın sonuna kadar helal olsun; Arama Taramaya, İntikale çıkarsın helikopter faaliyeti olmaz,(helikopter füze riskinden, arazi koşulundan gelemez) günlerce aç susuz kalırsın ağaç yaprakları yersin, 1 litrelik matarayı günlerce idareli kullanırsın, biz kış geldiğine sevinenleriz, karı eritip suyunu icebiliriz çünkü, dağda yürürsün ama bilemezsinki 1 adım sonra mayına basacaksın, dinlenmek için kayaya oturursun, bilemezsin belki o an sniper hedefindesin, yeri gelir günlerce sırtında şehit taşırsın hemde en yakın arkadaşını, Allah herkesin yar ve yardimcisi olsun daha çok şey var anlatılmaz ve ben henüz gençliğimin baharında 21 yaşındayım :)
- +1 yıl
O kadar haklısın ki ve yaşadığın her şeyi tahmin ediyorum dediğim gibi çok samimi arkadaşım vardı çocuk kar eritip içiyorlardı niye götü boklu bir hizmetli 50 bin lira alıyor ken siz 200 bin alsanız bile az adamlar sabah 8 akşam 4 ve 50 bin lira sonra sıcacık yataklarına eşlerine çocuklarına gidiyorlar kimse onun maaşını sorgulamıyor artık tüm meslekler böyle şu an en konforlu en iyi hayatı siZe sunmaları lazım dı bizi koruyan sizsiniz aç kalan siziniz beni düne bir abla tavsiyesi bırak orayı
Soran+1 yılDiyorumya o paralı asker şehit olmaz diyenleri imkanım olsada bir operasyona götürsem din bile değişirler g. t korkusundan dayansın 1 aylık maaşımı veririm.
Soran+1 yılHah evet şimdiden çeyrek gram altın biriktirdim 3 sene sonra birakirsam tazminatımda var yüksek Mebla sence kpss ile jandarma, gardiyanlik denemek veya işyeri açmak ne kadar mantıklı? beni tek anlayan sen çıktın Biri daha para mevzusu kattı yorumlarda okursan eger
Soran+1 yılYok zulüm görmüyorum komutanlar çok baba adamlar ama iste gelecekte evlilik var ve ben sivil hayatimi unuttum, üstüne bide 3 kardeşimi kaybettim ben aileme bu acıyı tekrar yaşatma korkumda var o yüzden.
Soran+1 yılAvukata gerek yok izne gelip geri donmeyebilirim ama öylede avukatlada bir daha devlet memuru olamamki
Soran+1 yılSana şöyle diyim helikopter gelir sana yemeğini erzagini bırakır ama o helikopter roket yiyip icindekiler şehit olabilir o yüzden risk almak yerine zaten egitimlerde hayati idame eğitimleri var, misal bir hayvanin neresi yenir, hangi otlar bitkiler yenir, vs vs.
Soran+1 yılOrtaöğretim kpss eyluldeymis evet şimdiden başlarsam sanırım anca yetişir umarim torpil yaparlar hayvan gibi vücudum oluştu çünkü 😂
Soran+1 yılZaten sana 10 günlük yemek erzak verirler ama fazlası yük olacağı için fazlada vermezler en basit çikolata yesen onu topraga gomeceksin, soğuk havada sıcak şeyler icemezsin ve güneşe doğru nefes alamazsın konusamazsın, ictigin sigara izmariti cebinde duracak, çamurlu karlı arazide en ondeki nereye bastı tüm tim o ayak izine basarak hareket eder.
Soran+1 yılKötü yerle alakası yok, evliysen doğu gorevini istediğin zamanda mecburi yapacaksın, bekarsan direk doğuya gidersin o arkadaşında zorlanacagi günler yakındır eğer doğu görevini yapmadiysa
Soran+1 yıl70. piyadede olabilir düşenlerin kurtulmak kendini sürdürmek için çabaladığı sayılı birliklerdendir 😅
Soran+1 yılYav ben devlet bize bir şey vermiyormu demişim? Devletimiz varolsun herseyimizi veriyor bu bir ikincisi kuzey iragi bu yaşımda senden iyi bilirim haftanin, gara, Zap, metina avucumun içi gibi bilirim ne kolay demi eline telefon alıp ordan buraya laf sallamak.
Soran+1 yılolur mu burada duyar kasacaklar milleti kendi taraflarina çekmeye çalışacaklar hem askerler olmazsa Filistin'e doneriz demiş hemde bana boş yapma demiş mantık 10 üstünden 10
Soran+1 yılKendimi ovmek için demiyorum diyorsam sabaha olum ciksin ama bu zihniyettekileri veya şöyle 40 yaşında adam benim yerime geçsin bir günlüğüne intikale çıksın ya da sıcak temasa girsin elime ayağıma kapanirlar nasıl dayaniyorsunuz diye ama iste sıcacık yatağında keyfinde ordan buraya yorum göndermek çok kolay
- +1 yıl
Ben bıraktım knk meteler taburu neler çektik allah bilir tavsiyem asayiş yapabilirsen ne ala yoksa sal sözleşmen bitince
Gizli Üye(25-29)+1 yılUzman çavuş zor jandarma bir tık daha rahat ama askerlik istiyorsan otur en iyi hangisine girebileceksen ona gir çünkü uzmanlar hep istifa ediyor daha geçen bir komşumuz zabıta oldu gitti
00 Yorumla
+1 yılBu tamamen seninle alakalı meslek zor yıpranıyoruz fiziksel ve psikolojik olarak dersin ki ben kaldırırım o zaman vatanımıza hizmet etmeye devam edersin o yükü sırtlamaya gözün kesmiyorsa devam etme ilerde pişman olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılAbi etmesine ederim benim kaybedecek bişeyim yok ama ailemin tek evladiyim 3 kardeşim vefat etti ailem sürekli gel burada iş kur kpssye gir yeter bu kadar bizim ilerde kızımız olmayacakmi derdindeler yoksa bırakmayı asla istemiyorum
- +1 yıl
Öncelikle Allah rahmet eylesin kardeşim durumlar böyle ise gittiğin yerde aklın hep ardında kalacak hep orayı düşüneceksin iyisimi aileni dinle yanlarında ol
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
22Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeş 10 yıllık hakkari üs bölgesinden ayrılmayan bir komutanım vardı senin kadar böyle feci meci çatışmalara falan giriyorum ulan ne yapıyorum varya kaç leşim var be diye tribe girmiyordu daha kanın sıcak mağaraya girip silah sesini duymadan başın türbeye çarpar dikkat et ben askerde çok komutan gördüm gazi gördüm bütün timi gözlerinin önünde şehit olup kafayı yiyen ama hiç bişeyden söz etmeyip ego taslamayan insanoğlunun canı bir küçük taştan ibarettir bunu unutma büyük konuşma :)
220 Yorumla
Soran+1 yılBen nerde hava atmışım bunları yaptım siz yapamazsınız diye egomu kastım? Mesleğe girmek isteyenlere anlattım o bölümleri ben, o mağaralara çok girdik merak etme inlerini kazdık çıktık evelallah
Cevap sahibi+1 yılEline sağlık insanoğlu büyük konuşmamalı
Soran+1 yılBir insanın 30 yaşında ölüm kaderine yazildiysa sivilde araba çarpar ölür burada vurulur şehadet şerbeti içer yarını yok gibi yasayanlardaniz biz
- +1 yıl
Bir şey sorcam yazarmısın dm den
- +1 yıl
Nasıl dayanıyorlar? Nasıl korkmuyorlar daha doğrusu nasıl "cesaret" edebiliyorlar?
Cevap sahibi+1 yılDerin konular
- +1 yıl
Lütfen anlatın
Cevap sahibi+1 yılBir yandan bağımlılık oluyor ben 70 yaşında uzman gördüm askerlikte emekliliği gelmiş ama olmayan devam eden birde vatan için savaşan bu arkadaşın söylediği gibi korkmakla alakası yok şehit makamı her insana nasib olmaz
- +1 yıl
Evet ama tüm bu parçalanmış bedenler, yüzleri dağılmış vücutlar, her gün tetikte yaşamak ve her an, bir sonraki an ölebileceğinin en suratına çarpacak şekilde farkına varmak. Bunlar sindirilebilir bir şey değil. Nasıl oluyor?
Cevap sahibi+1 yılDedim ya bitane komutanım vardı psikolojisi dengesi yerinde değildi insan kafayı yiyor
- +1 yıl
Yaz bişey sorcam
- +1 yıl
Sen dm ye gel
- +1 yıl
😄😄😅😂
Soran+1 yılKahvemavim kime diyorsun yaz diyee
- +1 yıl
Yorum yapan kişiye dedim sorana demiyorum
Soran+1 yılBize ölüm koymaz en feci sekilde ölelim ama yanimizdada üç beş hain bizle beraber gelsin ölüm bize vız gelir yoksa
Cevap sahibi+1 yılMesaj atılmıyor
- +1 yıl
Ya da neyse ya Google bakacak teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim iyi günler :)
- +1 yıl
Peki
- Eğitim & Kariyer konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir meslek. Yaptıkları işler asla paha biçilemez. Senin içinden ne geçiyorsa, hangisinden geleceğini daha iyi görüyorsan ondan devam et 🌺
10 Yorumla
+1 yılNasıl korkmuyorsun tüm bunlardan? Yani parçalanmaktan, ölmekten, patlamaktan... Cidden çok saygı duyulası bir meslek.
16 Yorumla- +1 yıl
Ya mesela çatışmada görülenler, o acıyı duyumsamak. Beyni dağılmış insanlar. Kusurlar, insanların ve yaşamın gerçekliğini sindirmeye çalışırken akıl sağlığını kaybetmek... Nasıl dayanıyorsun? Nasıl korkmuyorsun?
Soran+1 yılEn mantıklı yorumu yazdığın için sonsuz teşekkürler. Dayanma meselesine gelince şöyle; burada zaten ailenden, herkesten sivil hayattan uzak kalmanin verdiği özlem onunda verdiği sinir var. Kac askerin başında nöbet tutuyoruz kafasına sıkmasın diye. o derece bir süre sonra anlıyorsun ki kaybedecek biseyin yok.
Soran+1 yılVe birde gözünün önünde sabah kahvalti yaptığın arkadaşın akşam şehit düşüyor için intikam hırs doluyor o kadar kinliyizki bu o. cocuklsrina hicbirseyden korkmuyoruz onları delik deşik etmekten yaraliyken uzuvlarını kesmekten, yürürken bir adim sonra mayına basacagimizdan, kısaca alışıyorsun.
- +1 yıl
Yani insanı ayakta tutan hırsı ve öfkesi mi? Cevabın için çok teşekkür ederim. Bunlar insanı delirten, psikolojisini bozan, kafayı yedirten şeyler. Kısaca diyorsun ki, bir ölürüz bin diriliriz. Bu yüzden birimizin kanı hepimiz için yerde kalmaz, kalamaz. Alışmak insana demek ki neler neler çektiriyormuş. Size çok şey borçluyuz, kimse, hiçbir para, hiçbir vaat sizin hakkınızı ödeyemez. En azından kendi adıma sonsuz bir teşekkürü borç bilirim.
Soran+1 yılAllah (sivildeki) düşmanıma göstermesin kan kardeşim dediğin adam akşam birisi vuruyor kim olsa içinde kin buyutur zaten. En mantıklı soru için asıl ben teşekkürü borç bilirim. Destekleriniz için ayriyaten teşekkür ederim.
- +1 yıl
🙏🙏🙏❣
+1 yılKral 21 yaşında nr ara çatışmaya girdin
Eğitim zaten en az 7 8 ay suruyor01 Yorumla
Soran+1 yılGerçek yaşım değil
+1 yılHerkesin kendince fikri olur, önemli olan siz gerçekten ne yapmak istiyorsunuz..
00 Yorumla
+1 yılŞahsen hayatım o kadar ucuz değil. Gidip para için kendimi kimsenin kalkanı yapmam. :D
00 Yorumla
+1 yılYa kpss gir ya da devam et ama market vs çalışma asgari ücret alırsın ya da polisliğe hazırlan
00 Yorumla
+1 yılBence bırak. Ölümün nerden geleceği belli olmaz Allah korusun şehit düşersen ailen çok üzülür.
00 Yorumla
+1 yılSiz bırakınca belediyelerde zabıtalar için öncelikli olmuyor musunuz
00 Yorumla
+1 yılJandarmaya girmeye çalış ordan trafiğe falan kayarsın daha iyi olur senin için
00 Yorumla
+1 yılBi işin yoksa, zorlanacağını düşünmüyorsan devam et
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYapardım ben , hatta askerde ölm. eyi beklemek şuanki hayatımdan daha iyi gibi. En azından bir amacım olurdu.
07 Yorumla
Soran+1 yılZaten burada boylesin, ölüm gelecek ama nerden belli değil. burun buruna gelince onunla anlıyorsun. Dağda oturuyorum bir gün ailemle görüntülü konuşuyorum bir kulak çınlaması olurya onun gibi bir ses duydum sonra arkası yağmur gibi geldi o mermiler yanımdaki ağaca çatır çatır saplandı. iste o an anladım ve kendime kufrettim neden ölmek istiyorum ben diye.
Cevap sahibi+1 yılPeki bu senib kişiliğini ve bakış açını ciddi bir şekilde değiştirdi mi? Artık daha azimli yaşıyabiliyor musun?
Soran+1 yılGerçekten buraya geldiğinde anliyorsun o taktığın dertlerin aslında bir hiç olduğunu, yasadıkça herşeyin hallolabilecegini yeterki canıma bişey olmasın demeyi. senin yerinde olmayı o kadar isterdimki ne güzel sıcacık yatağın var o bile benim için bulunmaz nimet evet zor olabilir hayatın ama her zaman beterin beteri var
Cevap sahibi+1 yılBilemiyorum.. Belki sıcak yatak konusuna katılabilirim ama ilerleme inancın kalmayınca ve sevdiklerinle aran b. k gibi olunca geriye bir şey kalmıyor zaten. Kendinden nefret etmekte o sıcak yatağı vesaire mahvetmeye fazlasıyla yeterli.
Soran+1 yılBende kendimi mahvettim 3 kardeşimi kaybettim 10 gün sonra beni büyüten dedem vefat etti baktım kaybedecek biseyim kalmadı bu mesleğe girdim ama gerçekten öyle olmuyor hayat ne olursa olsun eğlenmeye bakılmalı
Cevap sahibi+1 yılCevaplarına bakılrsa iyisin gene. Devam edersen çok pişman olcaksın. Cevabını zaten kendinde biliyorsun. Ailene dön ve hayatını kur işte.
Cevap sahibi+1 yılBenim sadece annem var hayatımda sadece ona sahip çıkmalıydım. Ama şimdi onunla bile aram çok kötü. Öyle kaybedicek pek bir şeyim bile yok. Mücadele edemicek kadar kafam sorunlu çalışıyor.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl30 yaşına kadar devam et sonra bırakmayı düşün derim daha çok gençsin resmi bir memuriyetin var
00 Yorumla
+1 yılEylülde kpss var gir bnce düz memur ol bu iş zor bende 21 yaşındayım hem üni okicam hem de kpss den girip düz memur olcam sende aynısını yap
14 Yorumla
Soran+1 yılGardiyanlik düşündüm oda askerlik yapmış şartı istiyor başka hangi bölümler var askerlik şartı olmayan bilginiz var mı? Tytyede başvuru yaptım
- +1 yıl
Hocam yani ben erkek değilim askerleik sartlarina bakmadım haliyle 😂
- +1 yıl
Ama istersen biara özel bir dershane vb yerlere git sor sorustur
- +1 yıl
Yahu askerlik şartı isteyen yoktur ya ayrıca bence askerliği bırak üni sınavına gir hem üni oku hem memur ol
Gizli Üye(30-35)+1 yılJandarma yı dene veya donanma oluyorsa.
Kara sıkıntı, kuzey ırak özellikle00 YorumlaSizin seçiminiz sizinn hayatınız hangisine devam edebileceksiniz seçiminiz sizin hayatınız olacaktır sonuç olarak olumlu yanları olumsuz yanlarını düşünerek kararınızı verebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılSen bilirsin de, ölüm askerlik dışında yok mu, kırk yıl ecel yağmış ama yinede eceli gelen ölmüş,
03 Yorumla
Soran+1 yılHah bende onu anlatmaya çalışıyorum abi 25 yaşımda ölüm varsa kaderimde sivilde araba çarpacak burada kurşun yiycem
- +1 yıl
Bende girdim catimaya
- +1 yıl
Hemde terörün kol gezdiği donemlelr Tunçelden tutt diyar bakıra kadar, şu an sivil askerlikten daha zor
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle yapılacak iş değil. Yıpranmaktan başka bir işe yaramıyor. Aşırı derecede mobbing, bir sürü saçma sapan kural
14 Yorumla
Soran+1 yılMobbing şöyle olur askeriyede, komutan bişey ister veya emir verir sen onu yapamazsın o zaman sana mobbing uygular. veya antk41 e uymazsın, kafana göre takılan biri olursun, bir yanlışını görür komutanlar, o zaman olur. Kendini söyle yipratirsin dağlarda gezmekten, ağırında ağırı eğitimlerden, birde sevdiklerinden uzak kalmaktan. Çok Baba komutanlarda var, şans işi denk gelmen.
Cevap sahibi+1 yılAbi baba komutan görmedim hepsinin psikolojisi bozuk afedersin herkes birbirini mikmeye çalışıyor çok garip bir yer. Ant41'de saçmalığın daniskası
Soran+1 yılDedimya şans işi denk gelmen askeriyenin ilk kanunu nedir, itaat eden rahat eder:)
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
Bence kimse bu konuda fikir verip sorumluluk almak istemez. Sonuçta bir hayatı tehlike söz konusu
00 Yorumla
+1 yılSivilde devam etmelisin
00 Yorumla
+1 yılboş ver kardeşim. Büyük hata yaparsin
00 Yorumla
+1 yılKpssye gir jandarma asayiş ol
00 Yorumla
+1 yılaskerlik iğrenç bir şey ya nerde askersin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 427 cevap paylaştı. 21 yaşında çatışmaya mı girdin :D
01 YorumlaYapılacak iş değil devam etme
00 Yorumla
+1 yılEt et vatana asker de lazım
00 Yorumlauzman er ne lan sözleşmeli erdir o
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmesleği sevmiyorsan devam etme
00 Yorumla
+1 yılben 26 6asindayim daha yeni gidicem kal gitsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılGelme boş ver dışarda iş ara
Askerliğe devam et koçum
013 Yorumla- +1 yıl
😂😂
Soran+1 yılSen gel bu hayatı çek 1 aylık maasima dokunmadan sana vercem şimdi şey deme zordu niye gittin kimse buraya aşkından sevdasından gelmiyor mecburiyetten geliyor
- +1 yıl
Genelde peiskolojileri pek normal olmuyor askeriyedekilerin bu doğrumu
Soran+1 yılDüştüğü kuvvete bağlı o havacı denizci 8-5 çalışır orada burada eğlenir memleketinden uzakta kalsa bile ama karada bırak 8-5 nizamiyeden çıkamazsın aile, sevdiklerine özlem, operasyon bolgesindeysen birazdan nolacak düşüncesi ile tabiki psikoloji kalmiyor
Soran+1 yılBide sürekli leş görme, kopan uzuv, birinin canına kıyma derken tabiki bambaşka biri oluyorsun
Soran+1 yılBunlar etkilemedi desek bile geceleri çok paranormal olay yaşıyoruz, onlarda tabiki etkiliyor hiç etkilenmeyen insanı
- +1 yıl
Noluyor ki geceleri
Soran+1 yılHahahaha imkanım olsada seni bir gece üs bölgesinde nöbet tuttursam koskoca dağın başında elinde tüfek tek başına bişey gelmemesi mumkunmu? Fısıltılarmı dersin durduk yere yanan otmu dersin yürüyen simsiyah gölgelermi dersin neler neler
- +1 yıl
Oha şey mi piskolojik problem falan mi olusuyor
- +1 yıl
Ay sen anlatirken korktum
Soran+1 yılBu meslekte neler neler var bir insana dışına çıkmış bağırsak kalp normal gelirmi bize sıradan geliyor
- +1 yıl
Olabilir ya doktorlar da neler goruyolar
+1 yıletme
00 YorumlaSen sözleşmeli er misin
00 Yorumla
+1 yılSen bilirsin
00 Yorumlabırak hemen
00 Yorumla
+1 yılAsayiş dene knk
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok cesursun gel evlenelim😄
00 Yorumla