Arkadaşlar lütfen gereksiz yorum yapmayın. Bilgisi olan yazasın askere gidip askerde kalmak istiyorum bu konuda bilgisi olan varsa bilgi verebilirmi?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Oraya gidince vazgeçersin gibime geliyor ama soruna cevap vereyim. İki şekilde askerde kalabilirsin. Lisans mezunu ve asteğmen olarak gitmişsen son bir ayda teğmen olursun. TSK'da kalmak istediğini belirtir ve gerekli işlemlerden sonra teğmen rütbesiyle devam edersin. Uzun dönem askersen iki şık var. Eğer askerdeyken çavuş olabilirsen uzmanlık sınavlarına girer Uzman Çavuş olarak atanırsın. Çavuş olamamışsan yine uzmanlık sınavlarına girer ve Uzman Onbaşı olarak kalırsın. Vasıfsız olarak er olmak istiyorsan sözleşmeli er olursun.
34 Yorumla- Soran+1 yıl
Ön Lisans mezunu olarak gidicem kardeşim
- +1 yıl
Uzman Çavuş veya Uzman Onbaşı olabilirsin. Önlisans ve lise mezunları aynı statüde kabul ediliyorlar. Astsubaylık sınavlarına da girmeyi düşünebilirisn.
- Soran+1 yıl
anladım kardeşim bilgiler için çok sağol
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim. Yolun açık olsun.
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Askere gittikten sonra uzman erbaşlık sınavları açılır eğer ki başvuruda bulunmak istiyorsan bölük komutanlığı tarafından başvurun yapılır. Yazılı ve mülakat tarihleri açıklandıktan sonra yazılı ve mülakat sınavlarına girersin eğer ki kazanırsan askerliğinin bitimine müteakip intibak eğitimlerine katılırsın ve intibak eğitimini tamamladıktan sonra ataman yapılır.
32 Yorumla- Soran+1 yıl
eyv kardeşim çok sağol
- +1 yıl
Başka sormak istediğin bir şey varsa yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Ben şu an askerim şafak 83 =) bir ara kesin uzman çavuş olarak kalıcam diyordum sonra vageçtim ama hala aklımda var ileride bir iş sahibi olamayağını düşünüyorsan ya da maaşı yüksek bir işe giremeyeceksen kesinlikte askeride kal derim uzman erbaş olarak değil uzman çavuş olmalısın havacı olmayı dene ;)
37 Yorumla- Soran+1 yıl
Hemşeriyiz seninle bende Antalyadayım. askerlik bitince yüz yüze görüşelim:D
- +1 yıl
Nerede askersin şafak kaç? Antalyanın neresi?
- Soran+1 yıl
Askerde değilim senin askerlik bitince demek istedim kardeşim. Antalya/Meydan
- +1 yıl
Bende Varsak tarafı dostum 20 dk ötedesin :)
- Soran+1 yıl
Bacım kızları askere almıyorlar
Uzman çavuşluk sınavları falan oluyor ama en az lise mezunu olman gerekiyor sınava girmen için. Sana bu konuyla ilgili duyuru yaparlar. Önce bir askere git bakalım.
23 Yorumla- Soran
Ünv okuyorum şuanda seneye biticek okulum hemen askere gitmek ve kalmak istiyorum
- Soran+1 yıl
B plan her zaman vardır kardeşim
- +1 yıl
Tabi kardeşim.. ben 2 sene uzman çavuş olarak gorev yaptim yardimci olabilirim sana.. ne olarak kalicaksin?
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Mesaj yazdım kardeşim
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Banada yardımcı olur musunuz?
- +1 yıl
Mecburi görev suresi 7 yıl biliyorum nasıl 2 yıl yaptın abi
- +1 yıl
tezkere bırakıp sınava girip uzman çavuş olarak kalabilirsin
10 Yorumla - +1 yıl
Tezkere bırakabilirsin diye biliyorum normal er için. Birde uzman çavuşluk sınavlarına katılabilirsin 25 yaşına kadar.
10 Yorumla - +1 yıl
kardesm bende gıtmeden önce öyle dıyordum ama gidince gelmeyi çok istedim ben :)
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Kararım kesin kardeşim
- +1 yıl
benımde kesindii :) gidince anlarsın beni :)
Tavsiye etmem çünki askeriye önceden iç devlet gibiydi ama artık onada burun soktular o yüzden siddetle tavsiye etmiyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Uzmanlık sınavına girecen diye biliyom
20 Yorumla - +1 yıl
Sınavlara gireceksin orada sana söylerler
11 Yorumla- Soran+1 yıl
eyv üstad
ne mezunusun yazsan iyiydi
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Ünv okuyorum
Devamını Gör(5)
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!