Selamlar herkese,
TÜRMOB SMMM asgari ücret tarifesi dokumanı önümde duruyor. Bu dokumanda danışmanlık hizmetlerinden bahsediyor ve kademeli olarak ücretler sıralanmış. Bu danışmanlık hizmetleri nedir peki? Pek anlayamadım. Normal hizmet bedelleri Tablo I de belirtilen ücretler ise bu danışmanlık hizemti ne oluyor?
Bilgi sahibi olanlar bana bunu açıklayabilirmi?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ufuk
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
malimüşavirşm o tarifeler şirketlere şahıs firmalarına uygulanan tarifelerdir örnek verirdek siz ltd şirketi sahibisiniz ve on çalışanız var tabloda ltd ve on çalışana baktıgınızda minimum sizden istenecek asgari tutardır
sağol hocam fakat ben yinede tam anlamadım. Şahsen beni ilgilendiren kısım üçüncü sayfadaki Tablo I. En başta işçisiz hizmet 720,- TL yazıyor. Ben buradan şunu anlıyorum: SMMM benden aylık en düşük 720,- isticek. Sonra sayfa 11 e bakıyorum orada danışmanlık hizmetleri yazıyor. En düşük bedel 4.680,-. Bunu görünce bu ne diyorum. Aylık ücret benim SMMM benden ne alacak anlamadım. Home Ofis tek çalışıyorum. Çok fazla faturam yok. Ikıncı grup bölgede yaşıyorum.
tamam ozaman 720 tl mınımum. onlar başka hızmetler ıcın. canını sıkma bırı ıle konus gorus uygun fıyata tutsun. eger yardımcı olucagım bısy varsa bende yardım ederım.
ozaman doğru anlamışım. Benim pozisyonda birinin standart ücreti 720,- TL. Zaten bunu tasdiklemenle çok yardımcı oldun. Şunuda merak ediyorum açıkcası: SMMM ile hizmet sözleşmesi yaparken neye dikkat etmeliyim. Türmob un sistemi üzerinden yapın diyorlar. Dikkat etmem gerek n husular ne?
sen yapmıyorsun onu zaten malimüşavir kendi hazırlıyor ve sözleşmeye istinaden damga vergisini ödüyorsun. yanı sızın tek yapıcagınız sözleşme vekaletname
eyvallah kardeş tek göz istedik allah verdi iki göz gibi bir şey oldu
olsun hayırlı işlerin olsun. bişey olursa herzaman sorabılırsın. senın ıcın akıl verreyım madem iş için tescil işlemin olucak vergi işleri ucretsız sgk da oyle ama tıcaret odası veya esnaf odaları ucreyı dogacak sana ve bu zorunlu maalesef. Şu an ıstanbulda tıcaret odası ısletme sahıs fırmasına bıle 7000 tl cıvarında ucret cıkarıyor. malı musasır ıslerını yapar ama bunun ıcın ek para alabılır. kımı almaz
yok yok ticaret odasi ve ya esnaf odasına girmiyor benim durum. İlk başta merak ettiğim danışmanlık ücretleri ama hala merakımı uyandırıyor. Neden bu kadar yüksek ve birden karşıma çıkarmı acaba. Birine bir şey soruyon mıy mıy mıy cevap vermekten kaçınıyor. Zannedersin ahit sandığın yerini soruyoruz.
mevzuat okadr genıs okadr guncellenıyor kı.. mıymıy olamamak ıcten degıl maalesef ınsanlara oyuncak gelıyor ama agırlıgını zorlugunu yapan bılır. danısmanlık ucretı ozlıkle denetım vb seylerde kulanılıyor ve buyuk sırketlerde oluyor bakkal da benzerı kucuk ısletmelere averılen bır hızmet degıl anlıcagınız
heee ozaman benle hiç bir ilgisi yok. Sermaye şirketi olmicak. Eyvallah hocam çok sağol. Baya bir ilerledim. Benim anladığım benim buralarda aylık 1000 TL ye rahat bir şekilde bir SMMM bulurum asgari ücret TÜRMOB a göre 720,- olarak belirtildiyse.
mınımum 729 dedıgım gbı kdv stopaj sgk masrafın olur oda bagkurlu mecbur olucaksn
evet evet aynen. Çok sağol hocam.
estafurllah
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!