Burada baristalık yani her türlü kahve yapıyorum. Soulmate cafede çalışıyorum. İş yeri patronum Türk ve güvenemiyorum!
haftada 5 gün sabah 11 akşam 8 çalışıyorum. Haftalık 600€ elden alıyorum. Bilgili olanlar aydınlatabilir mi?

Burada baristalık yani her türlü kahve yapıyorum. Soulmate cafede çalışıyorum. İş yeri patronum Türk ve güvenemiyorum!
haftada 5 gün sabah 11 akşam 8 çalışıyorum. Haftalık 600€ elden alıyorum. Bilgili olanlar aydınlatabilir mi?

Fransa'da haftalık 600€'ya çalışmak, özellikle barista gibi düşük vasıflı bir işte çalışıyorsanız, oldukça düşük bir ücret olabilir. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için yaşam maliyetleri yüksek olabilir, bu nedenle bu ücretle geçinmek zor olabilir.
Ancak, işverenin size ödediği ücretin yasal olarak belirlenmiş asgari ücretle uyumlu olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Fransa'da asgari ücret (SMIC) hakkında bilgi alabilir ve işvereninizin size ödediği ücretin bu standartlara uygun olup olmadığını değerlendirebilirsiniz.
Ayrıca, iş yeri patronunuzla olan güven endişeniz de önemlidir. İş ilişkilerinde güven çok önemlidir ve eğer patronunuzla güven sorunu yaşıyorsanız, bu durumu açıkça dile getirmeniz ve gerekirse başka bir iş arayışına yönelmeniz uygun olabilir. İşvereninizi daha iyi tanımak ve haklarınızı öğrenmek için iş hukuku konusunda uzman birinden veya sendika temsilcisinden yardım alabilirsiniz.
Cevap
7Cevap
Parayı elden almak nedir yahu? Buradan burnuma kötü koku geliyor
bence iyi gibi ilk başlarda çalış burada sonra baska yere git
Fransa şartları nasıl bilemiyoruz o parayı türk parasına çevirince çok iyi
Baska iş yoksa sabredip yükselmeye bakmak gerek
Arayana iş çokta Fransızca yok İngilizce var. Fransızca çalışıyorum
Yolun açık olsun nasıl gittin fransaya
Türkiyeden iyi mi sence
Türkiye’den kötü olsa ülkeyi kapatsınlar bi zahmet 😂 her gün parasının değer kaybedip, üniversite mezunlarının işsiz lise mezunlarının müdür olduğu, adaletin olmadığı, insanların 3 kurusa saatlerce çalıştığı ülkeden kötü olabilecek bir ülke varsa anca Afrika’da vardır 😶
Sanırım haklısın:) burası zengin olana cennet bi ülke bnce:)
Umarım hep mutlu olursun
2400€ yapar ayda normal asgari
Ayda 22 gün çalışıyoruz ortalama 2640€ yapıyor ama benden daha fazla kazananlar varmış 4000€ civarinda acaba yeniyim diye mi az veriyorlar bunu merak ediyordum
Ordandan birini bulursun normal para
Birini bulmama gerek yok kendi kendime gayet iyi yetiyorum ☺️
İşte saygı duyulacak kadın ❤️
Evet gayet iyi
Allah arttırsın iyi para
Güzel para
Normal
Başlangıç için iyi diyorsun yani.
Geçenlerde bir barista buldum kendisine bizimle aynı markada soulmate’te çalışıyor günlük 180€’dan aylik 4000€‘yıl buluyormuş maaşı.
Asgari ücret 2500 civarı sanirsam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?