Aylık 6000€ maaş için Avrupa'ya gidilir mi?

Almanya'da 6000€ hatta 7000€'ya kadar maaşım var, çok güzel para hele Almanya'da her ay kenara en kötü 4 bin Euro atabileceğimi düşünüyorum. Türkiye şarlatlarında en fazla 15 ile 20 bin liraya arasına denk geliyor maaşım. Gencim daha, ömrüm günde yaklaşık 10-12 saat çalışmakla geçiyor ve ben artık bu şartlar altında çalışmaktan ciddi manada bezdim. Hayattan keyif almıyorum, erişmek istediğin pek çok şeye hâlâ çok uzaktayım ve bu ekonomik şartlar devam ettiği sürece uzaklaşmaya devam edeceğim. Almanya ya da başka avrupa ülkeleri fikri ciddi manada aklımı karıştırıyor. Her şey para değil, evet Türkiye'de de son 2 senedir çok güzel paralar kazandık ama gittikçe kötüleşen ekonomi bizi işyerimizi kapatmamıza ve maaşla çalışmaya zorluyor resmen. Kira, stopaj, her geçen gün yükselen faturalar, masraflar falan derken emeklerimiz bir bir çöpe gidiyor. Her ne kadar son 2 senemiz maddi açıdan verimli geçsede önceki yıllara göre %70-80'lik kaybımız var size samimi söylüyorum. Türk lirası değer kaybetmeye devam ettikçe daha başka manzaralarla karşılaşmamız olası ve bu beni artık korkutuyor.

Elinizde imkan olsa, Avrupa'ya gider misiniz?

Aylık 6000€ maaş için Avrupaya gidilir mi?
Aylık 6000€ maaş için Avrupa'ya gidilir mi?