ben ismini buldum :D
çok uzun bir süredir hızlı öğrenme konusunda kendimce metodlar geliştiriyordum,
bir konuyu nasıl kısa sürede çok iyi öğrenebileceğimi kavramıştım
eski metod şuydu

parçala sorgula öğren
mesela integral konusu, önce parçala yani integral konusunu öğrenmeyi kolaylaştırıcak konuları belirle
sonra bu konuları kafada bütünleştir yani büyük resmi gör
ardından sorgulayarak konulara karşı merakını oluştur
ardından merakını kullanarak öğrenmeye başla
bu metod merak gücü sayesinde hızlı öğrenmenizi sağlar sonuçta bir şeyi merak etmiyorsak o konuyla alakalı hiçbir fikrimiz olmadığı içindir unutmayın..
şimdi yeni metod buldum

"Ateşin içine at kendini"
bu eski metoddan çok daha hızlı olduğunu fark ettim gerek motivasyonal açısından gerekse hız açısından
diğerine göre tek olumsuz etkisi, konudan kopmak. Ateşin içinden ne yapmak istersinz? kaçmak istersiniz buda öyle bir şey dayanmanız gerek, neyse anlatayım
örneğin bir dili öğrenmek istiyorsunuz, normalde parçalarsınız gramerine kadar vs vs dimi? fakat siz doğrudan o dilin konuşulduğu yerin içine girerseniz yani direk ateşin içine kendinizi atar ve bir süre yanarsanız, çıktığınızda aşırı hızlı öğrenmiş olduğunuzu fark ediceksiniz, baya iyi kavramış halde hemde,
başka bir örnek, mesela integral öğrenmek istiyorsunuz, doğrudan integral hesapları yapan mat grupların içine girin, hiçbisi anlamadığınız bu noktada zihniniz inanılmaz yoğun enerji harcamaya baslıcak
başka bir örnek, yazılım öğrenmek istiyorsunuz, temeli boşverin direkt tepeden başlayın karmaşık kodlarla dolu programların kodlarını incelemeye ve bu programların benzerini yapmaya çalışın, mükemmel sonuçlar çıkaramasanız da inanılmaz iyi ve hızlı öğrenmiş olucaksınız
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu biraz Güney Kore vs Finlandiya gibi olmuş. İkisi de başarılı eğitim veren iki ayrı ülke. Her ne kadar Kore'deki başarıyı intihar olayları süslemiş olsa da. Finlandiyada eğitim kaliteli ve ücretsiz tabii kısa sürmesi 4 saat dersleri ve 45 dakikalık oluyor, Kore'de de 11 saat civarı olduğu için buna benzettim. Biri uzun uzun anlatıyor her detayı veriyor kore gibi ve neredeyse gününün yarısını zapdediyor diğeri de şip şak öğretiyor ve akılda kalıyor ateşle desek daha cazip gelir ama insanlara heyecan falan da katmış oluruz
anlamadım
saçmaladım biraz galiba
estağfurullah
Aslında şey demek istedim iki ayrı öğrenme metodu iki farklı eğitim sistemi gibi. Biri ilk yöntem gib daha uzun vadeli ve kalıcı, diğeri şip şak öğretiyor ve daha kısa süreli -verimli de- Tabi biraz uzatıp yorum da katınca karıştı ortalık
yok ikisi de kalıcı emin ol
tutmadı o zaman benim düşünce ama ateş metodu her zaman mümkün olmuyor maalesef ilki de daha uzun vadeli ve bi tık da sıkıcı aslında uzun sürdüğünden bu arada bir şeyse sorsam?
buyur
bölüm tercihiyle ilgili bir tavsiyeniz var mı hep sorulara ricalara boğuyorum sizi de ama merak ettim karakter tipine göre meslek seçme gibi bir fikriniz ya da yazınız varsa mesela çok makbule geçer
sen şuna yatkınsın şunda kesin başarılı olursun gibi şeylere ben pek inanmıyorum tek önemli olan istek, neyi yapmayı seviyorsan neyi istiyorsan onunla alakalı kariyer planı yap gerisi disiplinli çalışmaya ve sabretmeye bakar
bir de yaptığın işi seversen çalışmak gibi gelmez o çalışmanın tatlı bir yorgunluğu oluşur,
hangi meslekte olursan ol başarının anahtarı sevgidir bence.
ya orası öyle zaten ki önemli olan bir meslek sahibi olmaktan da ziyade hobini paraya çevirmek ama ya birden çok şeyi seviyor ilgileniyorsak? şahsen bu beni çok zorluyor okuduğum bir bölüm var ama aklım diğerlerine de kayıyor sizde de oldu mu ya yanlış yerdeysem ya bitirince pişman olursam kaygısı?
o hep olucak ki her zaman yaptığın şey bir süre sonra seni sıkıcak sonra farklı şeylere ilgi duyucaksın
bir çok şeyi araştırabilirsin ilgin oluştukça ama tek bir şeyde uzman olmaya bak sonuçta aileni ve kendini geçindirmek zorundasın kendine ve onlara iyi imkan sunabilmek için alanında başarılı olman gerek
ve evet hangi alanda okursan oku, illa ki pişmanlıklar olucak normal şeyler bunlar
mükemmel bir bölüm mükemmel bir seçim vs böyle şeyler yok
haklısın olduğun yeri güzelleştirmeye çalışmak gerek sadece zaten bir süre sonra daha da güzel gelir insana teşekkür ederim
demek istediğim sınırı yok bunun, öğrenmenin ilginin
sen aslında içten içe kendini tek bir alanla sınırlandırmak istiyorsun ama iç güdülerimiz hayat tek tipten ibaret değil diye de bizi baskılıyor
bak orada da bir şeyler var bak orada da farklı şeyler vaar gibi sonuçta bir şeyi sürekli yaparsan çok sıkılırsın farklı şeyler ilgi çekici olur
onlarla alakalı araştırmanı yapabilirsin hatta üniversitesini açıktan okuyabilirsin, böylece uzman olduğun alana farklı alanlardan getireceğin bilgilerle harmanlayıp harikalar yaratabilirsin
konu budur öğrenmenin de gelişiminde sınırı yok
rica ederim
ama sorun da o ki benim sınırım yok beni bıraksalar her yöne koşar hepsini izler takip ederim ama para kazanmak için bir yere gelmek ve uzmanlaşmak için bir yeri seçmem lazım en azından toplumun baskısı bu yönde kendi bölümü yaratamazsın mesela var olan bölümlerden bişi seçmek zorundasın birini belirleyip oradan mezun olmak zorundasın ve bu zorundalıklar beni geren de bırakıp hiçbirini yapmayasım geliyor yani birinde mükemmelleşmeye mahkumuz sanırım bitirince işte bakarız kafana göre o zaman takılabilir özgürleşebilirsin
hayatın birtakım kuralları maalesef, sadece kendi dengeni baz alamazsın bir tarafta hayat şartları bir tarafta senin şartların bunun dengesini kurman gerekiyor
kendimden örnek vereyim sana daha iyi açıklamış olurum
şimdiki konumum:
27 yaşında bir yazılım mühendisiyim, sinema alanında olmak istiyorum, hem yönetmen hem senarist hem oyuncu olmak gibi hayallerim var, çünkü ilgi çekici, mesaj verecek yapımlar oluşturmayı istiyorum basitçe istiyorum yani banane şartlardan :D
bunun kararını 18 yaşında verdim ama şuanki şartları da kendimce yapabilirlik kıstasını da baz alarak yazılımcı oldum iş bulma süreçleri zorladı kişisel gelişim zorladı e bide malum pandemi de vurunca bir çok kişi bu alana kayma yapınca iş bulmak çok zorlaştı falan filan
iş buldum biraz gelir elde ettim şimdi de yeni amacım var mesela bir kaç yazılım oluşturup pasif gelirimin maaşımı geçmesini sağlamaya çalışıyorum, geçtiği zaman işten ayrılıp oyunculuk kurslarına vs gidip öyle bi kariyer planı inşa edicem
diyelim ki oldum sonra kaliteli yapımlarla damga vurma planım var bla bla
tabi hayat bu plandan ibaret değil bir yandan hayat şartları da vuruyor, aileni seni çevreni tehdit ediyor, olucak yani hayat bu, yeri gelicek pişman olucaksın yeri gelicek farklı şeyler yapmak isticeksin yeri gelicek en sevdiğin alanda parasızlık yaşayıp sıkıntılar çekiceksin,
zaten bu zorluklar seni geliştirip güçlü yapıyor ve hayatı zevkli hale getiriyor
yani sen sen ol "aman ya pişman olursam aman ben aslında her şeyi yapmak istiyorum" gibi mükemmel olmaya çalışma
dengeli ol kararlarını hem kendini hemde sektörü baz alarak vermeye çalış gerisi Allah'ın takdiri
iyi çalışmalar dilerim.
O zaman benzerini yapayım bende bölüme devam edip başarılı olmaya ve bitirmeye odaklanmak ilk hedefim olsun sonrasında hayallerime yönelirim aslında sevmediğim bir alanda değil ki mutlidisipliner bir bölüm yani pek çok alanda çalışabilirim ama beni korkutan da bu kararsız bir yapım o yüzden sonunda saçmalayıp her şeyi berbat da edebilirim gibime geliyor bu arada yazarlığı düşündün mü hiç? çünkü yazı da bir nevi film bende de o herkese bir mesaj verme doğruya çekme merakı vardı edebiyata yöneldim ve hocam bir söz söyledi o gündür bunu düşünüyorum "olay hikayesi dizi, düz yazı belgesel gibidir" demişti yani film sektörüyle kardeşler aslında edebiyat entrika reyting kaygısı filmlerdeki kadar yok tabi ama bir yandan da tvde başarmak ve yükselmek için her şeyi kabul etmek gerek mantık gerektiren tek bir yapım dahi yokken ayakta kalmak biraz zor sanki neyse moral bozmayayım ben teşekkür ederim verdiğiniz örnekler ve açıklamalar için Allah yardımcınız olsun sizin de, yolunuzu bahtınızı açık etsin rabbim
amin hepimizin :))
bu arada başarı mentalisi adında bir yazı yazmıştım
ilginizi çeker belki
smallpdf.com/file
linke tıkladığında ip adresin bulunuyor demişti bir arkadaş bu öyle bişi değil dimi? gerçi diğerleri açılmıştı sorunsuz ama bir de yazılımla uğraşınca insan bir tereddüt ediyor
evet olabilir boşverin en iyisi
özür dilerim kırmak istemedim 🥺 teşekkür ederim paylaştığınız için de
İki birbirinden alakasız metodlar nasıl aynı kişiden çıkıyor dfsf
deneyim
Gerçekten geçmişte kaldığına eminmisin?