Hızlı öğrenme metodlarında değişikliğe gittim, direk ateşin içine at kendini metodu sizce?

ben ismini buldum :D

çok uzun bir süredir hızlı öğrenme konusunda kendimce metodlar geliştiriyordum,

bir konuyu nasıl kısa sürede çok iyi öğrenebileceğimi kavramıştım

eski metod şuydu

Hızlı öğrenme metodlarında değişikliğe gittim, direk ateşin içine at kendini metodu sizce?

parçala sorgula öğren

mesela integral konusu, önce parçala yani integral konusunu öğrenmeyi kolaylaştırıcak konuları belirle

sonra bu konuları kafada bütünleştir yani büyük resmi gör

ardından sorgulayarak konulara karşı merakını oluştur

ardından merakını kullanarak öğrenmeye başla

bu metod merak gücü sayesinde hızlı öğrenmenizi sağlar sonuçta bir şeyi merak etmiyorsak o konuyla alakalı hiçbir fikrimiz olmadığı içindir unutmayın..

şimdi yeni metod buldum

"Ateşin içine at kendini"

bu eski metoddan çok daha hızlı olduğunu fark ettim gerek motivasyonal açısından gerekse hız açısından

diğerine göre tek olumsuz etkisi, konudan kopmak. Ateşin içinden ne yapmak istersinz? kaçmak istersiniz buda öyle bir şey dayanmanız gerek, neyse anlatayım

örneğin bir dili öğrenmek istiyorsunuz, normalde parçalarsınız gramerine kadar vs vs dimi? fakat siz doğrudan o dilin konuşulduğu yerin içine girerseniz yani direk ateşin içine kendinizi atar ve bir süre yanarsanız, çıktığınızda aşırı hızlı öğrenmiş olduğunuzu fark ediceksiniz, baya iyi kavramış halde hemde,

başka bir örnek, mesela integral öğrenmek istiyorsunuz, doğrudan integral hesapları yapan mat grupların içine girin, hiçbisi anlamadığınız bu noktada zihniniz inanılmaz yoğun enerji harcamaya baslıcak

başka bir örnek, yazılım öğrenmek istiyorsunuz, temeli boşverin direkt tepeden başlayın karmaşık kodlarla dolu programların kodlarını incelemeye ve bu programların benzerini yapmaya çalışın, mükemmel sonuçlar çıkaramasanız da inanılmaz iyi ve hızlı öğrenmiş olucaksınız