İş hayatında mobinge maruz kalıyorum?

Merhaba arkadaşlar ben kamuda 1 yıllık memurum atandığım yerde en küçük benim 23 yaşındayım genel yaş ort 28-33 ilk atandığımda iş yerinde bi kız bize abla abi deme dedi burası iş yeri dedi o yüzden kimseye abla abi demedim ismiyle hitap ediyorum o günden beridir. Ben yeni öğrendim erkek ortamında arkamdan konuşulmuş bize abi demiyor kendini bişey sanıyo tarzı davranış olarak mütevaziyim ama kendimi asla ezdirmem 2 kişiyle bu sebepten kötü oldum daha doğrusu gruplaşma var iş yerinde benim mesailerimi sevmedikleri kişi var onunla yazdılar 1 yıldır şimdi de o sevmedikleri kişiyle aram iyi diye abla abi demiyorum muhabbetinden bana laf yaptılar. bi tanesi ben senden 10 yaş büyüğüm mesela neden bana abi demiyorsun dedi bende açıkladım ilk geldiğimde böyle böyle dedi bana o kız o yüzden dememem gerektiğini düşündüm ama derim sıkıntı değil abi demekten gocunmam dedim. Aynı kişi bana iş yerinden tayinle giden birisini örnek verdi o kişi seninle çalışmak istemiyordu dedi seni hiç sevmiyordu dedi bende dedim ki bilmiyorum yüzüme karşı iyiydi derdi olan varsa gelsin benimle konuşsun arkamdan konuşmasın dedim ayrıca bende onunla emin ol bayıla bayıla çalışmadım dedim bu tarz şeylerle moralimi bozdu. İş yerinde sevilmemek güzel bişey değil dedi senin bize yaklaşımın hoş değildi ilk geldiğinde ama şu an abi desen bile düzelmez dedi kendi sevdiremedin dedi bende dedim ki benim kendimi sevdirme gibi bi çabam yok gördüğün gibi benim amacım işimi bitirip evime gitmek dedim. İş yerinde de gerçekten kimseye zararım yok odamdayım hep zaten gruplaşma ve gergin bi ortamları var bende içine düştüm bana döndü konu. İftira da atmışlar bana asla demediğim bi lafı demişim gibi söylenmiş sizce amaçları ne nasıl davranmam lazım kesinlikle saygısızlığım yok sadece abi abla demiyorum nasıl bir yol izlemeliyim

İş hayatında mobinge maruz kalıyorum?