Tanımadığın birine mesleğinden dolayı saygı duymak mantıklı mı? evlilik olayında bazı kızlar bile buna öncelik veriyor.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu mesleği yapmadan kendime isyan eden biriyken meslek sonrası dertlerimin dert üzüntülerimin üzüntü olmadığını anladım..
Biraz açar mısınız?
Ben paramedik olarak çalışıyorum.. bu meslekten önce sadece o gün kötü olduğunda hayata küser isyan ederdim.. meslekte gördüğüm vakalardan sonra beni kendime getirdi.. derdimin dert üzüntümün üzüntü olmadığını anladım.. hayata tutunmak için insanların neler yaptığını gördüm.. şimdi gülümsemek ne kadar değerliymiş hayat aslında insana çok şey öğretiyormuş bunu anladım..
Ne güzel. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah
Eyvallah kardeşim teşekkür ederim
Geçsin valla ben geçirmiyim dedim hayatım rezil oluyordu az daha neyse ki dengimi buldum
Hangi meslektensiniz?
Öğretmenim, daha önce karakterli diye okumamış, işsiz biriyle sevgili oldum. Üniversite okutmaya çalıştım okumadı iş bul dedim bulmadı yattı durdu ben bakıyordum resmen. Sonra içkiler çıktı ortaya sigarası zaten eksik olmazdı bana küfür edip şiddete yönelmeye başladı üstüne aldattı direkt tekmeyi vurdum. Zaten ailem de istemedi. Meslek önemli onu anladım insanın mesleği onun kültür seviyesini de gösterir karakterini de gösterir. Tabi ki demiyorum ki sokaktaki temizlik işçimiz kötüdür doktorlar çok iyidir. Ama önemlidir. En azından herkes dengiyle olmalı. Hem sohbetiniz bile farklı oluyor. Şimdi 4 yıldır ilişkim var ilk tanıştığımızda ikimiz de atanamamış öğretmendik aslında özelde çalışıyorduk. İşsiz okumamış evde yatan adam para yokken evlenmeye çalışırken bu adam onu göze almadı mesela. Ben özeldeki maaşımla, düzensiz işimle evlenemem bir şey olursa vebalini nasıl alırım dedi o kadar bilinçliydi. Yani taşıyamayacağı yükün altına girmedi. Ben yine statüye bakmadım ama bu adamın bir şeyler için çabalayacağını olgun olduğunu gördüm. Ben atandım. O da öğretmen olamadı ama polis oldu. Şimdi birlikte evimizi diziyoruz çok şükür. Demek istediğim şu aslında ikisi de önemli meslek de karakter de birbirinden ayrılamaz. Herkes dengiyle olmalı. Bir de evlenince baba evindeki hayat standardının altına düşmek istemez çoğu kişi. Ben mesela o hayatıma devam ediyor olacağım memur çocuğuydum hatta bir tık daha iyi de olabilir çünkü çift maaş. Ama ailesinde çok yoklukla büyüyen biri de gidip doktor olsun deyip lüks bşr hayat aramaz. Öyle arkadaşlarım da oldu okumadı, çalışmadı evlendi eşleri de kendileri gibidir. Ama her şeyleri var karakter sevgi saygı varsa yürüyor. Erkek sorumluluğunu bilmeli bazı erkekler çok sorumsuz yoksa ülkede asgari ücretle mis gibi yuva kuruyor insanlar ya.
Ama bu dönemde yalnızca mesleğe bakan da yok mudur dersen var tabii ki. İnsanlar rahat yaşamak istiyor. Mantık evliliği de arttı.
Bir çok konuda subjectif yorum sizinkisi. Karakterli birisi normal şartlar altında çok küfür etmez, aldatmaz. O kişi karakterli değilmiş. Ne mutlu denginizi bulduğunuzu düşünüyorsanız. Meslek bir bakıma önemli, kişinin hayatının büyük bir bölümünü nasıl harcadığı, neler yaptığı açısından. Siz de takdir edersiniz ki öğretmenden, öğretmene fark oluyor. Kendini yetiştiren de, sadece maaş zihniyetiyle yaşayan da. Güzel bir meslek sahibiyim ama İnsanların karakterimden önce mesleğimi konuşması beni irrite ediyor. Hayatımda gördüğüm en zeki insan ilk okul mezunu birisiydi. Ahlak, merhamet, karakter olmadıktan sonra meslek de çok önemli değil.
Herkes dilediğini seçmekte özgür. Elde etmek de onların çabasına ve kadere kalmış. Denklik önemli ama hangi konuda denklik?
Objektif yorum yaptığımı düşünüyorum, sadece kendimden de örnek vermek istedim. Elbette herkes işini severek yapmıyor o konuda haklısınız. Ama toplumda statü diye bir şey var. Direkt sorarlar ne okudun, çalışıyor musun, atandın mı.. Normal konuşan insan mesleği duyunca saygıya geçiyor mesela. Maaşdan ziyade statü önemli. Maaşa baksan ticaretle uğraşan, esnaf olan, sanayide çalışan daha çok kazanıyor. Denklik derken her konuda bahsediyorum. Erkekler kendinden daha üst kulvarda bir kadını kaldıramaz. Kadın daha üst düzeyde eğitim almışsa, maaşı daha fazlaysa bile kompleks yapar. Ama artık eğitimli, iyi mevkide olan insanlar okumamış, çalışmayan bayan da istemiyor artık bence. Bir adım arkamda olsun ama o da yüksekte olsun istiyor. Denklik dediğim de tam olarak bu, anlaşmak açısından da önemli. Okumuş insanlar kendini daha geliştirmiş oluyor muhabbet bile daha ayrı oluyor. Bu da çiftleri daha mutlu ediyor zaten. Çevreye baksanız da mesela hep klasikleşmiş çiftler vardır. Öğretmen-polis/asker, doktor-hemşire, mühendis-mimar vs çünkü yolları bir yerde kesişir ve ortak yönleri de çok çıkar. Mesela uzman çavuşla evlenen bir arkadaşım vardı hemşire. Gayet güzel maaş alır uzmanlar. Ama statü olarak askeriyenin en aşağısıdır. Konuşurken utanırdı eşinin işini söylemeye astsubay olacak falan derdi. Kadınlar da takıyor. Veya ben bir doktorun gidip hastanedeki temizlik görevlisiyle evlendiğini görmedim. Herkes dengiyle işte. Ben de gidip bir iş adamıyla evlenmeyi beklemezdim. 😃 Tabii Denklik bununla kalmıyor bu sadece sosyoekonomik konum. Din birliği de önemli. Hatta memleket bile önemli. İzmirli biriyle Urfalı birinin kafa yapıları çok farklı, kültürleri çok farklı. Zorlanırlar.
Anlıyorum. Güzel cevabınız için teşekkür ederim. Toplumun bana baktığı gibi ömrümün kalanını beraber geçirmeyi düşündüğüm kişinin bakması beni içten içe üzerdi. Ne kadar yüzeysel olduğunu düşünür ya da kendimde suç bulurdum. Elbette işin mantık tarafı da olmalı. Siz de söylediniz. Beraber kaliteli vakit geçirebiliyorsak benden aşağıda veya üstte olması önemli değil. Birbirimizi beslemek mühim. Mesleğin bunda etkisi olabilir tecrübeler dolayısıyla ama statü bir nevi kast sistemi üzüyor insanı. Kainatın en üstünün çobanlık yapması esasında bir mihenk taşı en azından benim nasıl bakmam gerektiğine dair.
Kültür konusunda katılıyorum. Türkiye'de evlilikler aileler arası yapılıyor bir nevi.
Doktor olsun isterim