Sizce ing. işletme nasıl bir bölüm. Mezun olumca ne iş yapabilirim
Normal işletme demiyorum ingilizce işletme
Normal işletme demiyorum ingilizce işletme
İİBF bölümleri üniversitesine göre değişir hacettepe iktisatta okuyorum hacettepe odtü ege boğaziçi bilkent koç gibi üniversitelerin işletmelerinden mezun olmadığınız sürece Türkiyede pek iyi bir ekonomik durum ve statü beklemeyin. Normalle aynı değildir ingilizce işletme mezun olunca advanced native seviyesinde ingilizce konuşan bir insanın pre intermediate ya da ingilizce bilmeyen bir insana göre işveren tarafında tercih edilmesi çok daha kolaydır. 400.000 İİBF mezunu var işsizlikten şikayet eden bunların büyük kısmı açıköğretim liseden bozma özel üniversite ve taşra üniversitesi mezunları ben odtü hacettepe ege bilkent boğaziçi Ankara üniversitesi mezunu 25 yaşından büyük işsiz iibf mezunu görmedim.
Sonuç olarak işletme ve iktisat özel sektörde maliye, kamu yönetimi gibi bölümlere nazaran daha fazla iş imkanına sahiptir. Akademik kariyer yapmayı düşünüyorsanız tercihinizi iktisattan şirketlerde çalışmak istiyorsanız tercihinizi işletmeden yana kullanın derim.
ytü ve marmara bu üniversitelere dahil midir peki...
Ben de o bolumdeyim :) o bolumu bitirince ozel bir sirkette holdingde calisabiliriz :)
normalle tek farkı ingilizce işte :D niye özellikle ingilizce işletmeyi daha farklıymış gibi yazdın
Çünkü daha farklı
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar