Hayir kontrol edemiyordu.. asyanin bir ucundan. Avrupanin ortasina Kadar bir mesafede komutanlarina ne emir verebilirdi. Nede komutanlarindan bilgi alabilirdi o zaman telefon telsiz yok..". Kuslar" vardi diyenlere.. o kuslar nereden gidecegini. biliyordu? Ve kartallar ve atmacalar tarafindan avlanmiyordu diyorsunuz... kirilmayin ama.. Ebu Cahil. durumudur bu.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Moğolların yıkılmasının sebebi bu zaten. Tek hedefleri yağmalamak ele geçirmekti. Doğru düzgün bir yaşantıları düzenleri yoktu. Çok kısa bir sürede büyük topraklara sahip oldular ve çok kısa bir süredede kaybettiler
Gider yagmalar falan filan. imparatorluk dedin mi o bolgede asker tutup herseyi kontrol edip vergi aldinmi olur. 100.000. Km, lik alani. Tam kontrol icin. Teknolojide yoksa Tam. Yuz. Milyon. Asker ihtiyac. Gerekir vede iletisim. Cengizhan. Mogolistandayken. italya seferindeki ordusuna emir komutayi verecek. Ne telefon ne telsiz var. italyaya gitmis Mogollar. Cengizhandan iletisimsiz. Olarak yagmalamistir. Kimse demenistirki biz italyaya. Imparatorluk. Kontrolu icin bir milyon Mogol asker birakiyoruz? Birakamazlardi? Gercek bu bizde. Yedik?
Ama. Dunyaya ogretilen. Cengiz. Han ve. Mogollarin cok buyuk imparatorluk kurdugu ve. Okullarinda. Dunyanin en genis. Topraklari. Olan imparatorlugu diye ogretiyorlar. Nasilsa. O gunun. Teknolojisinde. Haberlesme yoktu. Nasil. Emir. Aldilar. Cengiz handan. ". Kuslar ile. Bla bla. Yapan tarih bilenler. Savasta. Aninda. Emir. Ve. Organize. Sarttir. Buda. Bir haftada. Gideon kuslarla olmaz. Cunku. Kuslar. Yuz bin km ucup. Askerler needed bulamaz. Aninda. Emir ve. Kontrol. Icin telsiz veya telefon gereklidir.
Bir. Cok gizli. Bir. Sir.. kimseye soylemeyin. Tarihin inanilmasi gerektigi. Yazan ve bunu. Tum dunyada. Uygulayan siyah. Takim Elbiseli. bir orgut var onlarin emrine uymayan tarih. Yazarlarini. Aninda. Yok edecek bir guce. Sahip, b bu siyah elbiseli adamlar orgutunun. Tum tarih. Onlarin istedigi sekilde yazilmis ve. Gosterilmistir. Bkz..". Piramitler". Uzaylilar yapmistir onlari. Ama bu siyah elbiseli adamlar orgutu. Misirlilar yapmistir. Diye ogretilmesini saglamislardir. Tabiki. Bu. Orgut. Hz. Ademe Kadar tarihi. yazmislardir.." insanlar. Maymundan uredi. Gibi bilgilerin Tum dunyada. Ogretilmesini. Saglamislardir.. Gordugunuz. Gibi. Aslinda. Tarihleri. Degistirenler vardir.
azerbaycan dahil çogu yere girip yakıp yıktılar hamile kadınların karınlarını deştiler.
Aslinda. Arkadasla. (Kendisi subay emeklisi ) konumuz. sadecen cengizhan. degil tum imparatorluklardi.. O zamanlarda. heryere yuruyerek gidiyorsunuz.. asyanin bir ucundan avrupadaki. komutaniniza emir veremezsiniz. Kafasina gore takilir o Kadar uzakta iken.. Ucak yok otobus yok telefon telsiz yok.. kus var diyenlere. O Kadar binlerce kilometreyi girip komutani bulacak kus var diyorsaniz? O kusun onceden antremana ihtiyaci vardir ve binlerce km, de kus kullanilamaz o kus nereye. Gidecegini bilemez.. Sonucta Cengizhan dunyanin obur tarafindaki komutanlarindan habersidi.. Saldim. Cayira Mevlam kayira. Takdigini uyguluyuyordu Cengizhan. Haberi bile yoktu imparatorlukmus. dunyanin yarisini almismis? kosesinde kahvesini icen... hic bir seyden haberi olmayan bir adamdi. mecburi olarak.. ( ornek. Benim dedem Agrida. askerlik yaparken komutani onun cok basarili buldugu icing Yanina cagiriyor ve " Sana uc ay izin odul olarak." Diyor. Dedem dusunuyor. Agrida askerligi cikinca tam alti ay. Adanadan. Agriya yuruyerek gidip ( o zaman otobus tren yok ) askerligini yapiyor orada.. Dedem. Hemen komutana diyor.." Komutanim uc ay izin verdiniz ama. Benim koyume gitmem 6 Ay. Donmem 6 Ay en iyisi bana izin vermeyin" diyor.. bu 70 yil onceki Turkiye. Birde yuzlerce yil onceki. Turkiyenin on kati mesafeyi gitmeyi ve kontrol etmeyi dusunun.. Cengiz han, in kontrol olayi imkansizdi. Komutanlari kafalarina gore bir yere gidiyor. Askerlerine yakip yikin Hersey sizin diyorladi.. bu. Sirada Cengizhan. Milyonlarca km uzakta. Bzzz sesleriyle uyuyordu.. Al talyan durumu
bu konu göründüğü gibi değil, çok derinleri var. moğolları da öyle gözünde büyütme. bir amaç için saldırıldı sadece. saman alevi gibiydiler. amaç ceza idi
Benim. Dusundugum. Tarihin yalan ustune kurulup olmayani olmus varmis gibi gostermek. Bence buyuk. Mogol imparatorlugu yoktu cunku. O buyuklukteki topragi. O gunun olmayani teknoloji ve olmayan haberlesmesi ile. Cengizhan Mogolistandan kontrol edemezdi bu imkansiz. Ha. Mogollar kendi baslarina gitmislerdir. Oda devlet kurma degildir. Ortada buyuk imparatorluk yalani var. O Kadar topragin. Bir ucuyla haberlesilmez buyuk. Yalan atilir. Vardi denir
Evet haklı olabilirsin, büyük yalanlar döndürülüyor olabilir
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!