Psikoloji okumak mı yoksa hukuk okumak mı daha mantıklı?
Hukuk
Psikoloji
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Psikoloji okumak mı yoksa hukuk okumak mı daha mantıklı?
Merhaba, bence ikisi de oldukça güzel bölüm ama siz en çok hangisini okumak istiyorsanız onu seçin. Hayalinizdeki veya ilgi duyduğunuz bölüm en çok hangisiyse, hangi yönde tercihiniz ağır basıyorsa onu tercih etmenizi tavsiye ederim. Psikoloji de olur hukuk da olur bence mantıken. Başarılar dilerim.
Neye merakın varsa onu seç demek bir cevap değil ki soruyu soran da bu kadarını biliyor, iş olanaklarını araştır, ikisini de düşündüğüne göre iki alana da ilgin var diye varsayıyorum, hukuk bitirip avukat olmak daha avantajlı görünse de artık her yer hukuk fakültesi ve avukat kaynıyor öte yandan psikoloji seç diyenler olmuş maalesef garip bir şekilde ülkemizde psikoloji bölümünü bitirince psikolog unvanı alıp muayenehane açmak veya psikolog unvanı ile çalışmak mümkün değil bunu bir araştır, ilgi alanlarının peşinden git demek mantıklı değil burası İsveç değil, bir şekilde önü açık bir meslek seçmelisin, yine de psikolojidense Hukuk diyorum ama mesela memurlar. net sitesinde bunu sorup bu mesleklerin içinden olanlardan cevaplar alman daha mantıklı olur.
Ya saçmalamayın çoğunluk hukuk demiş fakat baktığımız zaman zaten ülkenin yüzde 95'inin psikolojik sorunları var 80 milyon insandan hadi 30 milyonu gitse psikoloğa seni baya bir hasta bulur zaten baktığın zaman bi seans bilmem kaç lira olmuş zaten köşeyi dönersin ama bunun için klinik falan açman gerek yani hemen çok para kazanamazsın. O yüzden ben sana psikolojiyi öneririm. Şu an psikolojinin önü daha açık.
İlgi alanının isteklerinin peşinden gitmek çok daha mantıklı. Burada ayrıca mantık ayrımı olamaz iki harika meslek söz konusu, kişinin hangisiyle ilgili olduğu çok daha mühim. Severek yapacağı ve meslek etiklerine uyacağı en önemlisi mutlu çalışacak olması yeterli sebep. Hatta eğer birinden birine karşı bir şüphe varsa içinde mutlu olacağına dair, vazgeçip esas arzusunu bulup onun peşinden gitmelidir kişi.
Cevap
14Cevap
Psikoloji bence
Kafaniz hangisine yatiyorsa o tabiki. Bu cocuk oyuncagi degil büyünce ne olacaksin demek gibi bisi olur.
Psikolojiye merakım var, o nedenle psikolojiyi seçerim. Siz de aynı şekilde, neye merakınız varsa, o işi yaparken sıkılmayacaksanız seçiminizi buna göre yapın.
Psikoloji sadece gyk ile atansa bile atanma puanı yüksek. O yüzden hukuk diyorum.
Hukuk okuması biraz zor ama zevkli. Bir avukat olarak hukuk fakültesini tavsiye ederim.
Şöyle soyleyim bunu gozlemlemis biri olarak diyorum psikoloji okuduğunda tanınırlık ve çevrenin olması çok önemli bizim psikoloji okuyan akrabalar var ve iş bulmakta çok zorlandilar hatta biri yüksek lisans yaptı ve hâlâ zorlanıyor son care klinik acacak ama klinige de müşteri lazım sonuçta ve o da çevrenin olmasına bakıyor. O yüzden hukuk daha mantıklı.
Çok fazla psikoloji okuyan var. Zor ama, hukuk daha çok iş imkanı sunuyor.
Bence hukuk iş alanı olarak daha geniş kapsamlı olabilir
Ben psikoloji okuyorum ama eger seçeneginiz varsa hukuk okuyun derim
Psikoloji okuyorum cok iyi hukuk yerleri geliyordu ama ben psikolojiyi tercih ettim kendini taniman bilmenle de alâkalı bir sey yanii
17 k yapmistim
Hukuk da iş daha kolay bulursun
Hukuk.
Hukuk.
Hukuk
Psikoloji güzel
Bu ülkede deli çok iyi para vurursun
Hukuk
bence her ikiside
Psikoloji
Hukuk
psikoloji güzel bence ya