Öncelikle gireli 1.5 hafta olmadı fazla çalışıyorum 10 saat küsur çalışma süresi var günlük yemekle felan 550 TL veriyor sigorta felan hak getire adam akıllı mesai saatleri vs yok kafasına göre çıkartıyor giriş ise 7.30 acayip bunaldım borç ödemek cebe para koymak için girmiştim de 1.5 hafta yerine 1 ay çalışırım demiştim şimdi soğuk yediğim için hasta oldum yarın bırakmayı düşünüyorum sizce ne yapayım iş te bulunmuo
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben şimdi sağlık personeliyim aldığım maaş Türkiye standartlarında fena değil. Ama daha çocuk yaştayken briket yüklerdik kamyonlara , yok parasına neredeyse. Yani boyumuz kamyona yetişemediği için ayağımızın altına briket koyar merdiven yapar o şekilde yüklerdik kamyonlarca dolusu breketi. O paraya çalışmaya değer miydi? Değmezdi. Ama daha iyi bir seçenek var mıydı? Yoktu. Ya cep harçlığı için kötü şeyler yapacaktık, hırsızlık, gasp , dolandırıcılık yan kesicilik gibi , ya da değmeyen bir paraya çalışacaktık. İkincisi seçeneği denesek muhtemelen şimdi o zamanlar biz çalışırken bizimle alay eden, ikinci seçeneği yapıp şimdilerde sabıkalı olan, bir meslek edinemeyen diğer çocuklar gibi olur geleceğimizi yakardık. Ama birinci seçenek bizi hayatı öğrenmeye zorladı.. Başarılı olamazsak bir ömür bizi hangi zorlukların beklediğini bize yaşayarak öğretti. Yani diyeceğim o ki, zor da olsa daha iyisini bulana kadar ite çakala muhtaç olmamak için kendini zorla. Daha iyisini bulunca çık. Anlıyorum işin zor ama emin ol her işin kendince bir zorluğu var. Ben de onca yıl okudum ettim tonla sınav tonla şey. Ama bizim de saatimiz belli değil. Hafta sonuna bir nöbet yazılır 24 saat nöbet tutarız. Bak günde 10 saaat falan değil. Sabah 9’da başlayan nöbet ertesi gün sabah 9 da bitiyor. Bazen zombiye dönüyoruz. Hatta çoğu zaman. Ama bunu yapmak zorundayız çünkü anne baba kardeş bile insana bir yere kadar bakar.
Kanka haklısın ama dünyaya çalışmaya mı geldik ya yorgun yorgun işe gitmek insanı bitiriyor tüm hayatın iş oluyor dışarda gezemiyorsun çünkü geçmeyen 7/24 bacak ağrısı var ve bunlar asgari ücret gibi bir fiyata adam akıllı hiçbir şey gelmiyor
Çalışırken bir yandan oku. Açıktan bile olsa oku. Daha kaç yaşındasın ki, hayatın zorluğunu gördün yaşadın. Okumazsan bir ömür neye maruz kalacağını biliyorsun. Ya da çalışıp bir birikim yap, günün sonunda kendi işyerini aç. Bu dünyaya çalışmaya gelmedik ama sistem çalışmayanlara insan gibi yaşama olanağı vermiyor. Belli bir konfor, hayat standardı için çalışmak lazım
Knk 19 yaşındayım benim amacım zaten çalışmak değil iş için para sermaye yapmaya çalışıyorum ama bu sürede de ezilmek istemiyorum yani en azından düzgün biryer istiyorum burdan önce garsonluk yapmıştım daha iyiydi orada 1 ay çalışıp çıkmıştım çünkü aşırı sıkıcıydı zaman geçmiyordu 8 saat çalışıyordum sanki 30 saat çalışmışım zaman geçmiyor
Lise mezunuyum bu arada açıktan üni okumayı düşünüyorum askerliği tecil ettirmek için ama sınav felan uğraşmak da istemiyorum 2 senede 250 300 bin ayırıp bedelli yapmayı düşünüyorum
Ya niye 250-300 bin bedelliye vereceksin. Ardında bekleyen çocuğun mu var. O kadar para biriktirince yatır dolara git 6 ay askerliğini yap dön gel ufaktan o parayla bir iş kur.
Kanka 300 bine 5 ayımı veremem tüm özgürlük gidiyor+ tuvalet felan temizliyorsun kaç tane arkadaşla konuştum adam diyordu askerliğin son 5 gününü yapmasaydim da bi 80 bin daha vereydim keşke diyordu en son şimdi 300 bin için 1 yıl felan çalışmam lazım ama en azından hapis olmuyorsun istediğim an çıkma özgürlüğü var o yüzden bedelli
Tuvalet temizlemekte bir şey yok. Bende askere giden herkese tuvalet temizlettirilmeli zaten, bedelli yapana da. Bu da bir eğitim. İnan hastanede tuvalete girince midem bulanıyor. Tek dokunuşla sifonu bile çekebilecekken bunu yapmayan milyonlarca hayvan var ülkede. Ayakta klozete işeyip bir sonraki kişinin geldiğinde klozete oturanayacağı bir şekilde iğrenç bir durumda bırakıp arkasını dönen insanlar var.
Kaç kere denk geldim yaşlı başlı insanlar oraya buraya sıçıyor sen bu insanları eğitmezsen düzgünce askerde temizlemesi önemli değil boş yani eğitim değil o unut onu bugüne kadar bikere pis bırakmadım hep temizlerim ben neden temizliyorum? Ben milletin b*kunu temizleyemem kimse kusura bakmasın aga parası neyse veririz hiçbir şey 5 ayimdan değerli değil ömrümüz ne kadar belli değil
Bırak bir de şikayet et sgk yapmıyor diye
Kanka onla uğraşılmaz deneme diye kimse yapmıyor zaten devlet istese denetler de işine gelmiyor demekki
Denemesi falan yok her türlü yapmak zorunda bir iş kazası olsa tersten görürler
Kanka iş kazası olacak bir iş değil ki o tarz bir işe girmem o kadar da düşmedik
İş ne
Mini market kanka ayak işi yapıyorum yorucu ve aşırı sıkıcı acayip yoğun sürekli mal çıkarıyorum gün boyu
Evet zordur
Zorluk okey sorun yokta ne adam akıllı mesai saati var ne mola var ayak üstü yemek yiyip ise dönüyorum hemen berbat bişi ya para kazanmak ne lanet bişi