AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
eski nişanlım hemşireydi ve yaşadığı iş hayatı acayip yıpratıcıydı. hele aldığı maaşı düşününce acayip mantıksız bit meslek.
Hemşirelik kolay demiyorum. Ama ben de sağlıkçıyım , üstteki yorumda da belirttim. Burada sidik yarıştırması yapmıyorum. Ama yoğunluk iş yükü açıklamasına hastanede en ağır iş yükünün hemşirede olmadığını belirtmek ve hemşirelerin bu mutsuzluğunun iş yüküyle alakası olmadığını belirtmek için bir kullanıcıya durumu açıkladım. Okuyun isterseniz
Çalışma şartları gerçekten çok ağır çünkü. Nöbetler, hasta yoğunluğu, tüm gün ayakta olmak vs. Resmen hayatını işine adaman gerekiyor, Allah yardımcıları olsun.
Ben de sağlıkçıyım. Nöbetler bizde de var, hasta yoğunluğu bizde on kat daha fazla var. Ben yoğun bakım eczanesindeyim. Her serviste 24 hasta 12 hemşire var. Her hemşirenin 2 hastası var. 2 hasta daha fazla değil. Ama bizim baktığımız 29 servis var, 29 servisi 24 hastaya çarp, 696 hasta eder. 696 hastanın 348 tane hemşiresi ile de uğraşıyoruz. Yani toplamda bini aşıyor bizim uğraştığımız kişi sayısı. Hemşireler ise 2 hasta 2-3 doktor. Biz 696 hastanın ilaçları ve 348 mutsuz hemşire ile uğraşırken onların uğraştığı hasta sayısı 2.. kimse bana iş yoğunluğu demesin
Ben de paramediğim, acil serviste 2 ay zor dayandım. Zaten bu işe girdikten sonra okuduğum bölüme de pişman oldum şu an bu işi yapmıyorum. Eczacılık ile hemşirelik de aynı şey değil maalesef. Evet sizin de işiniz yoğun, zor ve yıpratıcı geçiyor olabilir (hastanede eczacılık yapıyorsanız şayet) veya bu durum sizi etkilemiyor olabilir. Fakat hastanede sürekli ayakta çalışıyor olmak, hasta yakınlarına sürekli bir şeyler anlatıyor olmak, hemşirelik hizmetlerinin girişimsel ve stresli olması, çok fazla nöbetlerinin olması ve kendi hayatlarına vakit ayıramıyor olmaları tabi ki insanları mutsuzluğa sürüklüyor. İnsanlar daha adil koşullarda çalışıyor olmalı fakat özellikle özel hastanelerde de bu durum hiç mümkün değil.
Bak aynı iş yükü bizde on kat daha fazla var. Benim bu ay 12 tane nöbetim var. Üstelik biz nöbette 2 kişi oluyoruz. 700 e yakın hastanın ilaçları ve onların 400 e yakın hemşirenin problemleri ile uğraşıyoruz. Hemşire 2 hasta ile uğraşıyor 2 doktorlar, hadi hastanın da on tane akrabası olsun. 2 kişi nöbette kalıyoruz, hemşire gelip ilaç istiyor ama 20 hemşire üst üste geliyor hepsi işi hemen bir dakikada hallolsun istiyor. Bu mümkün mü? Değil. Ama bunu bilmelerine rağmen full yemek saatlerinde bastırıyorlar. Yemeğini yiyen geliyor. Arkadaşlar bakın hepiniz yemek saatinde gelirseniz zaten beklersiniz diyoruz , fakat durum değişmiyor. Geçen hemşire gelmiş madol (narkoz) girdik şu hastaya bu kadar narkoz verilecek diyor. Hastanın raporuna giriyorum 3x1 yani bir günde alabileceği narkoz sayısı 3, ve üçünü de almış. Ama 6 tane daha istiyor. Ben de olmaz, doktor 6 tane daha istiyorsa raporu 9x1 yapsın yoksa bu hastaya bu ilacı veremem diyorum. Dediği şey şu ; öyleyse gidip hasta yakınına eczacılar ilacı vermiyor , hastanız ölürse ondan bilin derim diyor. Resmen tehdit ediyor. Bunu duyan hasta yakını 6 tane narkoz daha yerse akrabasının bir daha hiç uyanamayacağını bilmiyor bu yüzden gelip orada eczacıyı öldürebilir de.. hastası uyanmasın da gece gece uğraşmamak için ver narkozu kafasında çok hemşire var.
Sizi anlıyorum, muhakkak işiniz hastanede iseniz zor ve yıpratıcıdır fakat siz de şunu anlamalısınız ki bunun hemşirelikle pek alakası yok kötülükle alakası var. Maalesef her meslek grubunda kötü insanlar var ve bunun meslekle alakası yok, saf kötülük yani. Çok fazla maruz kaldığınız için böyle hissetmeniz normal.
Emin ol paramediğin işi daha zor hemşirelikten. Kaza yapması muhtemel olan hızda ambulansla olay yerin git, olay yerinde çoğu zaman güvenlik önemleri olmayabilir, olay mahalli bir otoyol otoban ise arkadan gelen araçların çarpma ihtimali daha yüksek ki Türkiye’de bu çok yaşandı, hastaya o an yanlış bir ilk yardım hastanın hayatımı kaybetmesine neden olabilir, bu yüzden davalık olan , ihraç edilen çok. Kaza yapan bir hastaya ambulansla son hızla giderken senin de kaza yapıp yaralanman , sakat kalmam , ölmen çok muhtemel. Yani baktığında sağlık sektöründe her meslek zaten zor. Neticede insan hayatı ile uğraşıyorsun. Ama hemşireler yeri göğü onlar yarattı sanıp baya egolu davranıyorlar ve bunun geneli kadın hemşireler. Erkeklerin neredeyse çoğu sohbet canlısı. İlaç almaya gelirler, sigara içiyor musun diyorum valla içiyorum da yer yok diyorlar. Çık bizim balkona , çay da var istersen çayını da al ben ilaçları hazırlayana kadar diyorum okey diyip teşekkür ediyor. Ama kadın hemşire olunca iş değişiyor. İlaç için önünde kuyruk olsa bile 2 dk bekleyince sinirlenip gidiyor , süpervizöre şikayet ediyor. Sanki eczane değil de Migros işletiyoruz kafasındalar. Kadın hemşireler sıkıntılı, bak bunun mesleki zorluluk ile alakası yok. Hepsinin 21-22 yaşında evlenip 23-24 yaşında boşanmaları da mı mesleki zorluktan? Genel bir sorun var
Acıl nobetlerı zordur.. Bırsuru gelen gıden oluyor sırkulasyon cok.
Türk insanıyla hastanede ugrasmak kolay degıl yıpratıcı