Tyt PMYO dan mı girsem? Yoksa açıkdan 4 yıllık bölüm okuyup kpss ile POMEM ' e mi başvursam?
NOT : LİSANS ile PAEM' e başvurcam. ÖNLİSANS ile komiser olunmuyor PMYO ve POMEM (Önlisans) anca ikisinden de açıkdan 2 yıl daha okuyup DGS ile lisansa tamamlamak da uzun sürer. Sizin tercihiniz ne olur? Bana hangisini önerirsiniz?
NOT : LİSANS ile PAEM' e başvurcam. ÖNLİSANS ile komiser olunmuyor PMYO ve POMEM (Önlisans) anca ikisinden de açıkdan 2 yıl daha okuyup DGS ile lisansa tamamlamak da uzun sürer. Sizin tercihiniz ne olur? Bana hangisini önerirsiniz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Pomem şansı daha yüksek.
Teşekkürler
Polis amirleri okulu tabii ki pmyo ne
PMYO; polis meslek yüksek okulu demek POMEM : polis meslek eğitim merkezi demek PAEM ; polis amirleri eğitim merkezi demek kral aklimda lisans dan POMEM var sonra PAEM sınavına gircem POMEM den lisans olanlar başvurabilir sadece POMEM önlisans ve PMYO lar açıkdan 2 yıl daha okuyup DGS ile tamamlamasi gerekiyor lisansa ötekinde böyle bir durum yok lisans da yani lisans bitiren POMEM den giren komiserlik sınavına başvurur önlisans olan POMEM den 2 yıl daha bölüm okuyup öyle anca 🤣
Kısacası diyorum ki uzatmalara gitmesin hızlıca terfi alacağın okul hangisiyse o
PMYO dan mezun olanlar da öyle 2 yıl daha okuyup öyle başvurabilirler DGS sınavı var tabi akabinde kpss sınavı paem de kpss var sanırım diye biliyorum
Dgs ile ne deneyeceksin tutupta mühendislikten pomem deneyeceksen hiç gerek yok
Terfi ise pomem kanka lisans sadece rütbeli olabilir önlisans ve liseden polis olanlar olmaz anca dediğim gibi DGS ile
Yok mesela açıkdan 4 sene sosyal hizmetler okudum diyelim kpss ile POMEM sonra 2 yıl görev yapınca paem sınavı
Çok mantıklı bu o yüzden boş ver pmyo u
Eyvallah o zaman tyt ve Ayt ikisi beraber seneye mi gireyim diyon
yani dgs de olur ama yani dgs de kaç ders sayıdırcaksın yıl kaybetmeyi göze alıyor musun onlarda önemli
2025 yks ye AÖF den 4 yıllık okuyup KPSS POMEM sonra PAEM sınavına gireyim diyom
Knk ya kafam karışık biri 26 yaş biri 30 yaş dan gün almicak diyor şartlarda
DGS de zor diye söylenti var yks gir akabinde DGS ile tamamla akabinde paem için kpss var mı bilmiyorum emin değilim
DGS mi zor :D seni kandırmışlar kardeşim 2 tane dgs e öğrenci çalıştırdım öte yandan yks tyt ayt olmak üzere bu sınava sürekli giriyorum ve inan dgs çok kolay
Hmm DGS tam ne oluyor biraz bahseder misin şimdi tyt den PMYO girdim polis oldum diyelim komiserlik için DGS şart lisansa tamamlamak falan nasıl olacak 2 yıl mezun olunca 2 yıl daha okuyup DGS sınavı ile 4 yıla tamamlamak falan kolay mı olur zor mu diye de işte kanka tam bilgim yok ondan
Tyt ve Ayt arasında ne fark var tam olarak anlamları biliyorum da hiç girmedim
tyt dediğimiz sınav 2 yıllık önlisans programlara yerleşmek için girilir ayt ise lisans programları için tyt girmeden ayt ye giremezsin öte yandan dgs dediğimiz sınav önlisanstan lisansa geçiş sınavıdır ve 50 soru türkçe 50 soru matematikten oluşur ve son derece basit bir sınavdır
Hmm başka yok yani DGS mat ve Türkce sadece dimi
Peki DGS den başarı olmak için kaç puan gerek lisans için 50 soru toplam 100 sorudan kaç doğru olmali
Gideceğin üniversitenin ve bölüme göre değişir ama minimum 20 soru yeterli olur sözel için
Anladim polislik peki söz, sayısal, EA hangisine giriyor
3 daldanda alımı var
Bu arada kafanı şişirmis gibi oldum hakkini helal et kardeşim teşekkürler bilgilerin için
olur mu öyle şey bak keyfine
Eyvallah sağolasın sağlıkcakla kal!
Eyvallah 😀😀👍👍
Peki ben hangisinden gireyim tyt matematik korkuyorum temelim yok liseyi açıkdan okudum ve üniversite de okumak istiyorum diploma alıp polis olmak ama ne yapmam gerekir kafam bulanık başarabilir miyim ki örgün okuyamam açıkdan lise gibi aynen
Yav ne varda neyden korkuyorsun matematik sabır ve zamanla oturan bir iş gözün korkmasın her şey hallolur benim ilkokul ortaokul ve lisede açıktan ama türkiyenin en iyi devlet üniversitesine gidiyorum hemde Ankara da ve mühendislik fakültesi gözünde büyütüyorsun o kadar çalış devamı gelir
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!